Branschnyheter

David Trygg, ny säljare för Doosan i Östergötland och Småland.

Ny säljare i Östergötland och Småland för Doosan

23 mar 2018

Maskinia växlar upp med David Trygg, ny säljare för Doosan i Östergötland- och Smålandsregionen. Företaget och i synnerhet Doosan har utvecklats starkt de senaste åren och för att möta efterfrågan utökar man nu med mer säljkraft.

Läs mer...

Älvestad Tanken AB utökar sitt sortiment!

23 mar 2018

Älvestad Tanken har sedan 2004 tillhandahållit ett brett sortiment av diesel, adblue, olje och vattentankar men även oljeavskiljare och reningsverk för avlopp.

Läs mer...

Från Vänster Henrik Johansson - CEO Trejon AB, Vesa Tikka - CEO Turun Konekeskus, Olli Rauhala - Försäljningschef Skog Turun Konekeskus, Anders Vahtola - Försäljningschef Turun Konekeskus, Michael Saure - Exportansvarig Trejon AB

TREJON expanderar i Finland

22 mar 2018

Trejon tillverkar och utvecklar produkter inom entreprenad, skog och lantbruk. Företaget ingår nu ett djupare samarbete i Finland för produktsortimentet Trejon Multiforest. Ett djupare samarbete har knutits mellan Trejon och Turun Konekeskus med huvudkontor i Åbo. Turun Konekeskus och Trejon har sedan tidigare ett samarbete inom Trejon Optimal grönytemaskiner.

Läs mer...

50-årsjubilerande Toyota Hilux dominerar i Kiruna

22 mar 2018

Den 21 mars är det exakt 50 år sedan den första generationen Toyota Hilux rullade ut från fabriken i Japan. Nu har närmare 20 miljoner exemplar av den ikoniska pickup­modellen sålts världen över. Bara i Sverige såldes nästan 1 400 Hilux under 2017. I Kiruna tycks Hilux dominera gatubilden och under jord – i gruvan – är det i princip bara Hilux som gäller.

Läs mer...

HMV Survivor I erbjuder en perfekt kombination av acceleration, rörlighet, säkerhet och tillförlitlighet i krissituationer.

Hamburgpolisen satsar på pansarfordon med helautomatisk växellåda från Allison

21 mar 2018

I en europeisk upphandling i hård konkurrens valde Hamburgpolisen att satsa på High Mobility Vehicle (HMV) Survivor I, byggd av den österrikiska tillverkaren Achleitner. Det blev det första fordonet i sitt slag i Tyskland som utrustats med Allisons helautomatiska växellåda.

Läs mer...

Rockinger – släpvagnskopplingar som tål allt och lite till

21 mar 2018

Som ett steg i sin strategi att erbjuda kunden kompletta lösningar för både nybyggnationer och förbättringar av sina tunga fordon lanserar ABKATI nu släpvagnskopplingar från Rockinger.

Läs mer...

Dieselelektrisk drift med avtagbart motorpaket sänker bränsleförbrukningen, minskar risken för driftstörningar och sänker kostnaderna för service och underhåll.

Avtagbart motorpaket – ett lyft för ekonomi och miljö

21 mar 2018

En övervägande del av Keestracks krossverk kan nu fås med avtagbart motorpaket. På så sätt kan dieselmotor med tillhörande generator lyftas undan från den allra tuffaste miljön. Tack vare standardiserade snabbkopplingar och färdiga lyftöglor är allt gjort på bara några minuter. Det ger motorn längre livslängd, samtidigt som den dieselelektriska driften höjer verkningsgraden väsentligt.

Läs mer...

Nya generationen Leica Lino punkt- och linjelasrar

21 mar 2018

Tuff arbetsmiljö kräver tuffa verktyg - nya Leica Lino med det magnetiska 360-adaptern blir en trygg, snabb och noggrann arbetskompis!

Läs mer...

Senaste versionen av Mercedes mest långlivade modell, offroad-ikonen G-Klass.

Svenska priser för nya G-Klass

21 mar 2018

Nästan 40 år efter introduktionen 1979 är det nu säljstart för senaste versionen av Mercedes mest långlivade modell, offroad-ikonen G-Klass eller Geländewagen som den också kallas. En sådan ikon ändrar man inte på ostraffat och därför kan det vid en första anblick vara svårt att se att det handlar om den största förändringen i modellens historia. Nu presenteras priserna för den svenska marknaden.

Läs mer...

Ponsse Scorpion King skördare

Stora skillnader i marknaden för skogsmaskiner mellan Finland och Sverige

21 mar 2018

Skogsforum.se har tittat på registreringsstatistik för den finska skogsmaskinmarknaden. Jämfört med den svenska marknaden registreras ca 75-80% av antalet maskiner. Finskt och svenskt skogsbruk har stora likheter men sett till marknadsandelar och storleksklasser för skogsmaskiner finns det stora skillnader.

Läs mer...

Att köpa sin Volvo reservdel hos Swecon blir nu en ännu tryggare affär.

Utökad garanti på Volvo reservdelar hos Swecon

19 mar 2018

Swecon Anläggningsmaskiner har från och med 1 januari 2018 infört en utökad garanti på reservdelar till Volvos entreprenadmaskiner. Vid köp av Volvo Originaldelar ingår maximalt tre års garanti som ger köpet en extra dimension av trygghet.

Läs mer...

Välkommet förslag på utformning av vägslitageskatt

19 mar 2018

Regeringen har presenterat ett förslag på ny inriktning av beskattning av tung lastbilstrafik. Sveriges Åkeriföretag välkomnar förslaget och noterar att det är i linje med den rekommendation branschorganisationen gett. En mer träffsäker beskattning av tung trafik kan också bidra till lägre koldioxidutsläpp.

Läs mer...

Borsten på bilden är 1200mm bred.

Borste från NORDICC för tuffa tag

19 mar 2018

Bergsborsten är en kraftigare variant av SweepEx som NORDICC har i sitt utbud. Den är tillverkad i 10mm stål för att tåla jobb i tuffare miljöer.

Läs mer...

Milwaukee® fortsätter att utöka det nätdriva sortimentet med lanseringen av två nya kraftfulla, lätta och lågvibrerande bilningshammare.

Riktigt låga vibrationer i nya bilningshammare från MILWAUKEE®

19 mar 2018

Den nya bilningshammare K 2500 H levererar 64 J slagenergi och är konstruerad för de tuffaste rivningsarbetena, samtidigt som vibrationerna ligger på låga 4,9 m/s2. Detta värde är bland de lägsta som uppmätts i 25-kilosklassen, vilket gör att användaren kan arbeta mer än 8 timmar per dag.

Läs mer...

Makita lanserar högtryckstvätt med brett användningsområde

19 mar 2018

Makita lanserar nu högtryckstvätten HW1300 som är en kraftfull och miljövänlig högtryckstvätt med två effektlägen, 10 meter slang, TotalStopSystem och förvaring i maskinramen. De två effektlägena ger maskinen ett brett användningsområde, både inom industrin och för den som vill ha en riktigt bra högtryckstvätt hemma.

Läs mer...

Leverans av demomaskin TANA Shark 440D

Maskinparken utökas med TANA

09 mar 2018

En fredag i slutet av januari anlände Norditeks första inköpta demomaskin från finska leverantören TANA. Den långsamtgående avfallskrossen ska kundanpassas av Norditeks serviceteam i Sävar innan den levereras till den första kunden som testar maskinen vid sin återvinningsanläggning i norra Sverige.

Läs mer...

Hyundais gaffeltruckar på offensiven Fyra visningar med provkörning i vår

09 mar 2018

Vara Maskinimport AB och AB Hüllert Maskin står tillsammans med Ottosson Truck AB för värdskapet när Hyundais gaffeltruckar visas i Göteborg och Vara i april. Senare i vår sker visningar även i Norrköping och Blekinge. Visningarna är en del i den offensiv för Hyundai gaffeltruckar som nu inleds.

Läs mer...

Swecon lanserar den helt nya materialhanteraren Volvo EW240E - byggd av experterna

06 mar 2018

Volvo Construction Equipment har utifrån företagets omfattande erfarenhet skapat sin starkaste och mest innovativa materialhanterare någonsin – EW240E.

Läs mer...

Hitachi först – sensorer håller koll på oljan  

06 mar 2018

Hitachi är första maskintillverkare som fabriksmonterar sensorer som håller koll på motor- och hydrauloljans kvalitet. Inledningsvis är det två grävarmodeller som får utrustningen fabriksmonterad.

Läs mer...

Ny IBC från Rudskoga Svets Mekaniska AB i sammarbete med Swea Energi AB.

05 mar 2018

Rudskoga Svets Mekaniska AB har tagit fram en ny IBC som ska användas av Swea Energi AB. Det som ska förvaras och transporteras i tankarna är ett additiv som ska blandas med HVO. Detta kommer att göra bränslet till ett premiumbränsle och är helt vegetabiliskt. Ordern omfattar i första hand 25 st IBC-er.

Läs mer...

Visa alla nyheter