Branschnyheter

Med Sandvik Plant Solutions introduceras tre nya sätt att köpa kross- och sorteringsanläggningar

29 jun 2018

Med nya Sandvik Plant Solutions får kunderna möjlighet att skaffa exakt den anläggning som passar deras behov.

Läs mer...

Keestrack K8e mobilt sorterverk hade Sverigepremiär på Svenska Maskinmässan, 31maj till 2 juni..

Keestrack K8e – mobil hybridvärsting för fina fraktioner

26 jun 2018

Det mobila sorterverket Keestrack K8e är alltigenom konstruerat för att klara siktning av fina fraktioner. Siktytan är på hela tolv kvadratmeter. Underdäcket använder flip-flow-teknik, som ger renare siktning av krävande massor. Sorterverket har dieselelektrisk hybriddrift, som hämtar kraften antingen från sorterverkets Volvo Penta eller direkt från elnätet.

Läs mer...

Succén är tillbaka i Göteborg – nu på nytt mässområde och med fler utställare.

21 jun 2018

Västsverige är i dag Sveriges hetaste investeringsområde. De offentliga investeringarna håller konjunkturen på topp i femton år framöver.

Läs mer...

Fortsatt svår personalbrist för maskinentreprenörer

21 jun 2018

I Maskinentreprenörernas konjunkturbarometer MEKO visar den senaste rapporten (Midsommar-MEKO) att maskinentreprenörer i landet kämpar hårt med personalbrist. 95 procent har svårt att hitta rätt maskinförare. Nu börjar det även ta slut på tjänstemän. 88 procent har svårt att hitta personal ur den kategorin. 87 procent har problem att hitta personal i ledningsfunktion.

Läs mer...

Begagnad 13,6 m Krone -10, värde 270 000kr exkl moms.

Berg Kapell firar 40 år i branschen och vill ge tillbaka till åkarna

21 jun 2018

På Elmia Lastbilsmässa med start 22/8 kommer vi att auktionera ut en begagnad 13,6 m Krone -10 med ett nytt kapellsystem på.

Läs mer...

Journalister och läsare av de slovenska tidningarna Transport & Logistika" och "Mehanik in Voznik" har utsett nya DAF CF och XF till "Slovenian Truck of the Year 2018".

Nya DAF CF och XF: "Slovenian Truck of the Year 2018"

21 jun 2018

Redaktörer och läsare av de slovenska tidningarna för lastbilar, transport och underhåll "Transport & Logistika" och "Mehanik in Voznik" har utsett de nya DAF CF och DAF XF till "Slovenian Truck of the Year 2018". Båda modellerna tilldelades priset för sina innovativa bränslebesparande drivlinor och den utmärkta förarkomforten.

Läs mer...

Resultatet i auktionen av Doosan DX140W-5 Black Edition på Solvalla

19 jun 2018

Doosan DX140W-5 Black Edition har auktioneras ut på Svenska Maskinmässan och överskottet gick till välgörenhet! Maskinia, leverantörer och budgivare skänker 762 000 kr till arbetet mot cancer!

Läs mer...

Arbetsbelysningen Value Line från amerikanska Vision X

19 jun 2018

Arbetsbelysningen Value Line från amerikanska Vision X gjorde stor succé hos många när serien lanserades tidigare i år. Lamporna hittade snabbt nya kunder i jordbruks-, skogsbruks- och anläggningsbranschen och även hos åkerier.

Läs mer...

Michiel Kuijs tar över rollen som VD för DAF Nederländerna och Norden från och med 1 juli 2018

Michiel Kuijs är utsedd som ny VD för DAF Nederländerna och Norden

18 jun 2018

Från och med den 1 juli har Michiel Kuijs utsetts till verkställande direktör för DAF Nederländerna och Norden. Han efterträder Jan van Keulen, som från och med samma datum har utsetts till VD för DAF Sales Operations och är därmed ansvarig för marknaderna i Östeuropa och utanför EU.

Läs mer...

Michael Carlsson

Nordic Truckcenter AB välkomnar ny återförsäljare

15 jun 2018

DAF växer så det knakar och i veckan har Nordic Truckcenter AB haft glädjen att välkomna en ny återförsäljare vid namn Michael Carlsson.

Läs mer...

Starka och robusta 36-tonnaren Cat 336 är nästa grävmaskinsmodell som presenteras i Caterpillars nya generation.

Caterpillar presenterar Cat 336 – nästa grävmaskin i nya maskingenerationen

15 jun 2018

Vid Svenska Maskinmässan på Solvalla för några veckor sedan premiärvisades de första grävmaskinerna Cat 320 och Cat 323 ur Caterpillars nya maskingeneration. Redan nu lanseras nästa modell. Det är 36-tonsmaskinen Cat 336 som levereras i höst.

Läs mer...

Swecon fortsätter som titelsponsor till Rallycross-VM i Höljes

15 jun 2018

Swecon var förra året titelsponsor till den svenska deltävlingen i Rallycross-VM i värmländska Höljes. Förra årets tävling lockade hela 45 100 personer till den lilla byn för att se världsstjärnorna göra upp om segern, ett rekord för deltävlingen i FIA World Rallycross Championship. I år fortsätter arrangerande Finnskoga MK och Swecon samarbetet kring tävlingen under förra årets etablerade namn "Swecon World RX of Sweden".

Läs mer...

Ny 4G router för kommersiella fordon

15 jun 2018

Induo presenterar en fordonsklassad version av 4G routern EN2000 från Encore Networks, EN2000 automotive. Routern är E1-klassad av Tüv och i alla avseenden avsedd för montering i fordon.

Läs mer...

Fredheim Maskin hade fyllt montern med hela 320 ton maskiner.

Hybriddrift drog branschfolket till Fredheim Maskin

14 jun 2018

Tre tunga Sverigepremiärer för Keestrack, alla med hybriddrift, var publikmagneter hos Fredheim Maskin AS på årets upplaga av Svenska Maskinmässan i Stockholm. Det var konkrossen H6e, käftkrossen B7e och det synnerligen fullvuxna mobila sorterverket K8e.

Läs mer...

Volvos fjärrstyrda hjullastare utvecklades som en del i PIMM-projektet.

Volvo CE testar banbrytande 5G-teknik

14 jun 2018

Volvo Construction Equipment kommer som en av de första i världen att testa mobil 5G-teknik som en del i ett unikt samarbete med mobiloperatören Telia.

Läs mer...

Anita Ifrig, regionchef Maskinentreprenörerna Nord, lärarna Kent Mörtsell och Anders Lundström samt Johanna Smitt, rektor på Anderstorpsgymnasiet ser fram mot den nya maskinförarutbildningen i Skellefteå.  

Framtidens maskinförare utbildas i Skellefteå!

14 jun 2018

Från hösten 2018 kommer Anderstorpsgymnasiet i Skellefteå att börja utbilda framtidens maskinförare i nära samarbete med Maskinentreprenörerna, ME-Skolan, Sveriges ledande bransch- och arbetsgivarförbund för maskinentreprenörer. Gymnasieinriktningen heter anläggningsfordon inom Bygg- och anläggningsprogrammet.

Läs mer...

500 DAF XF-lastbilar till Girteka Logistics  

14 jun 2018

Det ledande europeiska transportföretaget Girteka Logistics har beställt 500 DAF XF-lastbilar till sin internationella FTL-verksamhet. "På grund av den utmärkta tillförlitligheten, säkerheten och bränsleekonomin beslutade vi att utöka vår växande flotta med 500 XF-lastbilar. De flesta kommer att tas i drift mellan juli och oktober 2018", kommenterade Mindaugas Raila, ordförande för Girteka logistik. "De nya DAF-lastbilarna ingår i vår plan för att ytterligare utöka vår verksamhet i hela Europa."

Läs mer...

Bala Agri tar över Vretens verksamhet

14 jun 2018

Bala Agri AB, Nossebro, tar över verksamheten i Vreten AB, Skövde som gick i konkurs i slutet av april. Bala är ett företag som utvecklar och tillverkar produkter för lantbrukssektorn där traktorkärror är den största produkten. Vretens huvudsakliga produktion är inriktad på skogskärror och vägsladdar.

Läs mer...

TRP - Europas största leverantör av reservdelar och tillbehör för tunga fordon kommer till Sverige.

Nordic Truckcenter lanserar TRP – Truck & trailer parts i Sverige

12 jun 2018

Nu kommer en av Europas största leverantörer av reservdelar och tillbehör för tunga fordon till Sverige. 14 juni öppnar Nordic Truckcenter, generalagent för DAF lastbilar och tillika Truck & Trailer Parts, den första fysiska butiken. Men det stannar inte där, konceptet är unikt då programmet kompletteras med ett rikstäckande servicenät.

Läs mer...

MLT940 löser de flesta sysslorna runt gården galant.

Scantruck redo för Borgeby Fältdagar

12 jun 2018

27 juni slås portarna upp på Borgeby i Skåne för två dagars Lantbruksmässa på den Skånska slätten utanför Lund. Scantruck AB som är officiell importör av Manitou teleskoplastare, Mustang minilastare samt PB Platforms saxliftar i Sverige finns självklart på plats för att ta emot såväl gamla som nya kunder i monter E152.

Läs mer...

Visa alla nyheter