Branschnyheter

Steelwrist dubblerar produktionskapaciteten och flyttar verksamheten till Rosersberg

12 dec 2017

Steelwrist är idag Sveriges snabbast växande tillverkande företag över 100 MSEK enligt Dagens Industris Gaselltävling 2017, och världens snabbast växande tillverkare av utrustning till grävmaskiner. Som ett led i att möta den starka tillväxten investerar Steelwrist därför i en ny helautomatisk bearbetningsanläggning samtidigt som verksamheten under 2018 flyttas till Rosersberg.

Läs mer...

I början av 2018 lanserar Delvator den nya modellen av Hitachis hjullastare ZW150 i Sverige.

Nu kommer Hitachi ZW150-6 13-tons hjullastare med ny teknik

12 dec 2017

ZW150-6 innebär att denna populära 13 tons hjullastare uppgraderats och kan kvala in i Hitachis Serie 6-familj av effektiva hjullastare.

Läs mer...

Invigning Söderberg & Haak Hörby

12 dec 2017

Den 13 december öppnar Söderberg & Haak upp portarna till en ny anläggning i Hörby, i höjd med Västerstad. I samband med det vill vi hälsa gamla, som nya kunder, välkommen till vår invigning mellan klockan 12.00-21.00.

Läs mer...

DAF Trucks och nya DAF LF tog emot Commercial Fleet Awards. Vänster till höger; Phil Moon DAF Trucks Marketing Manager, John Mabey PACCAR Financial, Adam Bates DAF Trucks UK Fleet Parts Sales Manager, Ian Grant DAF Trucks Fleet Sales Director.

DAF dubbel vinnare vid Commercial Fleet Awards

12 dec 2017

DAF Trucks vann två av de tyngsta priserna när en jury och läsarna av den internationella tidskriften Commercial Fleet Magazine höll sin årliga gala i början av december.

Läs mer...

Thomas Pehrsson, ny vd för Delvator från i vår.

VD-skifte hos Delvator efter rekordåret 2017

11 dec 2017

Thomas Pehrsson efterträder Lotta Lundquist som VD för Delvator AB i Eslöv. VD-skiftet sker 1 maj nästa år – en nyhet som presenteras samtidigt som Delvator kan blicka tillbaka på ett 2017 med rekordstor försäljning av Hitachis entreprenadmaskiner.

Läs mer...

Engcon stödjer nu Trimbles nya grävsystem

11 dec 2017

Världsledande tiltrotatortillverkaren Engcon samarbetar med de flesta etablerade tillverkarna av maskinstyrningar och grävsystem, för att ge kunderna största möjliga nytta. Maskin- och grävsystemstillverkaren Trimble uppdaterade nyligen sina system till den nya generationen ”Earthworks”. Engcon kan nu meddela att man redan anpassat sina produkter för nya ”Earthworks”.

Läs mer...

Stövlar som ger avtryck

07 dec 2017

Avtryck som gör intryck! Benbrott, stukade fötter och vrickningar kan undvikas.

Läs mer...

Komatsu PC700LC-11 - med reducerad bränsleförbrukning för arbeten i storskalig produktion

07 dec 2017

Komatsus bandgrävare PC700LC-11 är speciellt framtagen för hårda och krävande arbeten, inom stenbrotts- och gruvindustrin samt där stora massor skall hanteras.

Läs mer...

Erik Molin - ny fabrikschef på Huddig AB

06 dec 2017

Måndagen den 4 december tillträdde Erik Molin som ny fabrikschef på Huddig AB i Hudiksvall. Erik kommer närmast från en tjänst som platschef och marknadsansvarig på Iggesund Forest där han bedrivit ett framgångsrikt arbete under många år. Med sin gedigna bakgrund inom produktion och drygt tio år som ledare kommer Erik att få en viktig roll i Huddigs framtida utveckling.

Läs mer...

Götene Ufo AB förvärvar CMB Svets i Alingsås. Flytt till nya lokaler och fler anställda

04 dec 2017

Götene Ufo AB gör en större satsning på eftermarknaden av redskap och slitplåt genom köpa 90% av CMB Svets i Alingsås.

Läs mer...

Fem stjärnor åt Jaguar E-PACE

04 dec 2017

Nya Jaguar E-PACE har just fått fem stjärnor i EuroNCAP. Detta bekräftar att den inte bara blir ett välkommet tilskott til Jaguar familjen utan att den även är bland de säkraste bilarna på marknaden.

Läs mer...

Linck i Söderhamn ny Hitachiverkstad

04 dec 2017

Delvator utökar sitt servicenät ytterligare, när Linck Maskinservice AB i Söderhamn blivit ny auktoriserad serviceverkstad för Hitachi.

Läs mer...

"Ett självklart steg att förbjuda handhållen mobil”

04 dec 2017

Sveriges Åkeriföretag är positiv till regeringens beslut om att förbjuda förare från att hålla mobiltelefon eller annan kommunikationsutrustning i handen under körning. – Vi uppskattar att denna nya lagstiftning nu kommer, eftersom det syftar till att höja trafiksäkerheten vilket är en mycket viktig fråga, säger vd Rickard Gegö.

Läs mer...

Björklunds Åkeri i Haninge har just utökat fordonsflottan med två betongblandare som utrustats med Allisons helautomatiska växellådor.

Fjärde generationens familjeföretag väljer Allisonutrustade fordon av många anledningar.

04 dec 2017

Betongblandare med Allisons helautomatiska växellådor ur 3000-Series™ ger förbättrad manövrerbarhet och acceleration, förenklar förarrekryteringen och minskar underhållskostnaderna.

Läs mer...

Dubbelt hyllad: Nya ŠKODA KAROQ både ”Årets smartaste bil” och ”Årets familjebil”

04 dec 2017

En stark kombination av snygg design, trygga vägegenskaper och finurliga lösningar som förenklar bilistens vardag gör nya ŠKODA KAROQ till en hyllad familjebil. Det är Motormännens tidning Motor som utser nya KAROQ till ”Årets smartaste bil” och MHF och tidningen Motorföraren som utnämner den nya suven till ”Årets familjebil”.

Läs mer...

Motorverksamheten inom Malte Månson AB heter numera: Universal Power

04 dec 2017

Efter snart 100 års verksamhet har motorverksamheten inom Malte Månson AB tagit ett rejält omtag!

Läs mer...

FH16-klubbens årsmöte lockade rekordmånga. Inte mindre än 166 medlemmar kom till Volvo Trucks Experience i Göteborg för att vara med.

FH16-klubben tappar inte greppet – nytt deltagarrekord på årsmöte

28 nov 2017

FH16-klubbens årsmöte på Volvo Trucks Experience Center, VTEX, den 24 november lockade inte mindre än 166 deltagare och bjöd på nyheter. - Kul att vi blev så många, det visar att klubben har en viktig funktion och skapar mervärde för medlemmarna, summerar omvalde ordförande Boije Overbrink.

Läs mer...

Eldrivna transportbilen eVito kommer att börja levereras under 2018.

Premiär för Mercedes-Benz Vito som elbil

28 nov 2017

Mercedes kommer inom kort att erbjuda alla sina transportbilsmodeller med eldrift. Starten sker med den nu visade mellanklassmodellen eVito som kommer att börja levereras under 2018. Räckvidden är tillräckligt lång för att klara av de flesta innerstadstransporter.

Läs mer...

Hilti Connect ger direkt tillgång till verktygsinformation och håller dig uppdaterad om servicestatus och reparationshistorik.

Förenkla jobbet: Nu lanseras gratisappen Hilti Connect

28 nov 2017

Hilti har lanserat en ny användarvänlig mobilbaserad app som hjälper kunderna att få fram viktig information om sina verktyg såsom servicestatus, reparationshistorik och instruktionsvideos.

Läs mer...

Under de närmaste fem åren är 23 brorenoveringar planerade i Västerbotten.

Trygga och säkra broar i Västerbotten

28 nov 2017

Under de närmaste fem åren kommer Svevia att utföra löpande underhåll på broarna i Västerbotten. Uppdraget från Trafikverket omfattar både inspektion och renovering.

Läs mer...