Branschnyheter

Fredrik Holmquist, VD Maskinia, tillsammans med Michael Sjögren, ägare av WTP Maskin AB.

Maskinias expansion fortsätter med ny återförsäljare i Värmland

14 okt 2019

Maskinia, den svenska generalagenten för Doosan, Case och Bergmann, jobbar kontinuerligt med att bygga ut nätverket med försäljningsställen och serviceverkstäder i takt med att företaget ökar sina marknadsandelar. Nu presenterar man sin nya återförsäljare i Värmland, WTP Maskin AB, och därmed finns en komplett försäljnings- och servicetäckning i Sverige.

Läs mer...

Vreten produkter nu i full produktion

10 okt 2019

Bala Agri AB har nu startat fullskalig produktion på Vreten skogsvagnar i sin fabrik i Nossebro. Fabriken är en modern produktionsanläggning på 7000m² med kapning, skärande bearbetning, plåtbearbetning, svetsning, ytbehandling och montering.

Läs mer...

Klas Vangen

Hüllert och Merlo expanderar – nytt säljkontor i Karlstad

10 okt 2019

När AB Hüllert Maskin och Merlo satsar på Värmland, så gör man det med en specialinriktad säljare av maskiner för materialhantering och teleskoptruckar. Klas Vangen har tillträtt tjänsten som säljare i Karlstad.

Läs mer...

Från vänster: Håkan Jönsson, Mattias Nilsson och Anders Nilsson.  

20 nya arbetstillfällen när Nordic Truckcenter köper IVECOs verksamhet i Malmö

10 okt 2019

Nordic Truckcenter köper IVECOs verksamhet i Malmö med start den 1 november.

Läs mer...

Intresset har varit stort sedan Rototilt lanserade sina produktförbättringar i våras.  

Rototilts höga utvecklingstakt fortsätter

10 okt 2019

Det höga tempot i utvecklingstakten hos Rototilt fortsätter. I våras presenterade tiltrotatortillverkaren längre livslängd, smidigare gång och mer precision hos tiltrotatorerna R4, R5, R6 och R8. Nu införs samma innovativa teknik även i R3-modellen för grävmaskiner mellan 6-12 ton.

Läs mer...

Thomas Lambermont, Woods och Johan Schols, Trejon.

Trejon presenterar ny agentur för rotorklippare

10 okt 2019

Ända sedan starten 1980 så har Trejon varit verksam inom maskiner mot grönyteskötsel med Varumärken som till exempel Berti och Trejon Optimal. All denna erfarenhet och kunskap har legat till grund för valet att introducera ett sortiment av större rotorklippare - Batwing® från företaget Woods® Equipment.

Läs mer...

Rene Schelhase, säljare på Volvo och Jesper Lykke Jensen, operativ chef på GSV.

Volvo passerar milstolpe med över en miljon uppkopplade maskiner och fordon

10 okt 2019

Som en del av Volvokoncernen firar Volvo Construction Equipment (Volvo CE) att man nått 1 miljon anslutna kommersiella fordon och maskiner – vilket i sin tur hjälper kunder att höja körtid, säkerhet och produktivitet med smarta platslösningar.

Läs mer...

Tegelbruksskolans biträdande rektor Johan Jönsson tar emot priset Årets Transportskola 2019. Foto: Evelina Carborn

Tegelbruksskolan blev Årets Transportskola

04 okt 2019

Tegelbruksskolan i skånska Klippan har en av de största transportutbildningarna i Sverige, och även en av de bästa. Nu får skolan TYAs prestigefyllda utmärkelse Årets Transportskola 2019.

Läs mer...

Rototilts prisbelönta säkerhetslås SecureLock  

Rototilt välkomnar säkerhetsinitiativ från Veidekke  

03 okt 2019

Veidekke har presenterat skärpta säkerhetskrav av redskapslås på grävmaskiner. Rototilt har länge haft säkerhetslåset SecureLock™ som uppfyller Veidekkes krav, och nu gått ut med extra information om möjligheterna till eftermontering.

Läs mer...

Michael Persson ny försäljningschef hos Abkati

03 okt 2019

Abkati rekryterar Michael Persson som försäljningschef. Michael Persson har en lång erfarenhet av försäljning och ledarskap och kommer närmast från rollen som försäljningschef inom Verkstad, reservdelar och tillbehör på Lantmännen Maskin.

Läs mer...

Nordicc lanserar ny spridare från Wessex

02 okt 2019

NORDICC kan nu erbjuda en helt ny generation spridare för salt- och sandning. Speciellt utvecklade för att passa europeiska pickuper och flakbilar.

Läs mer...

Peter Jabobs från Belgien har utsetts till "DAF Driver Challenge Champion 2019" i helgen.

Peter Jacobs vinner International DAF Driver Challenge 2019

02 okt 2019

Peter Jacobs från Belgien har utsetts till "DAF Driver Challenge Champion 2019" i helgen. I en spektakulär internationell final på Goodyear-testbanan i Luxemburg tävlade 18 kandidater från hela Europa om denna eftertraktade titel. Andra och tredje platsen gick till Nerijus Vitkauskas från Litauen respektive Miroslav Svoboda från Tjeckien.

Läs mer...

Örjan Nordin, grävmaskinist på EAG Entreprenad  

Engcons ergonomiska styrspakar gör det möjligt för Örjan att fortsätta köra grävmaskin

02 okt 2019

För ungefär ett halvår sedan kom ett rop på hjälp från Örjan Nordin, grävmaskinist på EAG Entreprenad, till Engcon. Örjan berättade att han fått en sådan värk i sina handleder att han blev sjukskriven. I juni 2019 var Örjan tillbaka fullt ut tack vare Engcons ergonomiska MIG2-spakar.

Läs mer...

Den 14 november invigs shop-in-shop konceptet Powered by Kramp hos Maskin Öst i Kalmar. Butiken kommer renoveras och fyllas på med sortiment av reservdelar och tillbehör till lantbruk, entreprenad, skog och trädgård.  

Kramp och Maskin Öst satsar på butik i Kalmar

02 okt 2019

Etableringen av Powered by Kramp fortsätter på den svenska marknaden. Den 14 november invigs shop-in-shop konceptet hos Maskin Öst i Kalmar. Butiken kommer renoveras och fyllas på med ett sortiment av reservdelar och tillbehör till lantbruk, entreprenad, skog och trädgård.

Läs mer...

Efter flera år av samtal och samarbete blir vi nu ett!  

Nu går Gruse Maskin & Teknik och Avanti Svenska Försäljning ihop!

02 okt 2019

Mats Ahlberg blir VD över det gemensamma bolaget och han säger ”Marknaden förändras och vi med den. Genom denna sammanslagning blir vi större, starkare och bättre i allt vi gör.”

Läs mer...

En riktig pjäs till maskin. Volvo-hjullastaren L180H auktionerades ut på Klaravik för dryga 2,3 miljoner kronor.

Volvo-giganten L180H såld på Klaravik

26 sep 2019

Det finns stora maskiner. Och så finns det Volvo L180H. Nyligen auktionerades den mäktiga Volvo-hjullastaren på Klaravik för första gången. När den digitala auktionsklubban slog i bordet landade slutpriset på 2 390 000 kr – en av de högsta försäljningssummorna för en hjullastare i Klaraviks historia.

Läs mer...

Veidekke först ut med skärpta säkerhetskrav på grävmaskiner

26 sep 2019

Som ett led i arbetet mot noll allvarliga olyckor inför Veidekke krav på säkra skoplås som förhindrar att redskap kan ramla av. Det gäller alla grävmaskiner över fem ton som ska användas på Veidekkes projekt eller anläggningar, och följs upp med nya rutiner och utbildningsåtgärder.

Läs mer...

Hammerglass expanderar

24 sep 2019

Hammerglass Automotive ångar vidare i den europeiska entreprenadvärlden och nästa stopp på vägen mot tryggare förarmiljöer och bättre driftsekonomi är Tyskland.

Läs mer...

Scantruck AB och Bil & Traktor i Högbro ingår samarbetsavtal.

24 sep 2019

Scantruck AB ökar närvaron på Gotland med ny återförsäljare

Läs mer...

Förra årets vinnare Björknäsgymnasiet i Boden tar emot priset. Foto: TYA  

Åtta skolor slåss om titeln Årets Transportskola

23 sep 2019

TYA delar ut priset Årets Transportskola för att uppmärksamma gymnasieutbildningar som gör skillnad. Nu slåss åtta finalister om utmärkelsen som delas ut i oktober.

Läs mer...

Visa alla nyheter