Branschnyheter

Götene Ufo AB investerar i en ny plasma/gasskärmaskin.

17 apr 2019

Götene Ufo AB har i dagarna köpt en ny Koike plasma/gasskärmaskin av IBE robot från Timrå. Maskinen är fullutrustad och har bland annat vridbart skärhuvud på plasman och vattenbord med automatiska rullbanor för enkel rengöring och hantering av mindre skurna delar. Som plasmaströmkälla har Götene Ufo ett system som klarar 80mm och 50mm i genomslag. Installation beräknas ske under sommaren 2019.

Läs mer...

Nyckelpersonerna från ABAX och Hitachi. Från höger: Lars Thorstensen, Martijn Zewald, Paul Walsh, Håkon Grønn-Weiss, Tom van Wijland, Jürgen Heilmann, Pål Kamjord, Morten Strand, Makoyo Yamazawa.  

ABAX blir partner med Hitachi och levererar komplett IoT-lösning till bygg- och entreprenadbranschen

17 apr 2019

Det nya samarbetet mellan de två marknadsledarna går ut på att koppla upp minigrävare till en global E-tjänst som ger full tillgång till operativ data från maskinerna. Datan gör det möjligt för ägarna att öka maskinernas produktivitet, förbättra effektivitet, maximera tillgänglighet och minska driftskostnader.

Läs mer...

Roses Åkesson. (Foto: Mats Thorner)

Roses tar över Delvators marknadsföring

17 apr 2019

Roses Åkesson har tillträtt tjänsten som marknadsansvarig för Delvator AB och Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige.

Läs mer...

Mählers styrsystem MC3 samlar funktionerna i en ergonomisk joystick.

Mählers styrsystem MC3 ger rätta känslan

17 apr 2019

Smart, säkert och med rätta känslan. Så kan Mählers styrsystem MC3 beskrivas. Det är utvecklat för att styra all utrustning på lastbilen och samlar manövreringen samlad i en ergonomisk, mångfunktionell joystick. Styrsystemet visas av Mähler på årets MaskinExpo, som genomförs på STOXA den 23–25 maj.

Läs mer...

EC-Oil – ​”Ett naturligt steg för oss som vill effektivisera grävmaskinerna ytterligare”

Automatiska snabbfästessystemet, EC-Oil, blir kostnadsfri standard på Engcons redskapsfästen, tiltrotatorer och hydrauliska verktyg

17 apr 2019

Våren 2018 meddelade Engcon att man inför sitt automatiska snabbfästetssystem EC-Oil som en kostnadsfri standard mellan maskinfästet och tiltrotatorn. Orsaken var att förenkla på och avkoppling av tiltrotatorn. Ett beslut som välkomnades av branschen. Nu tar Engcon steget fullt ut: från och med april 2019 erbjuds även EC-Oil som kostnadsfri standardkoppling mellan tiltrotatorn och hydrauliska verktyg.

Läs mer...

MaskinExpo ger möjlighet att uppleva populära John Deere Gator XUV835M och XUV865M.

Succén för John Deere Gator fortsätter på MaskinExpo

17 apr 2019

John Deere Gator XUV835M och XUV865M fick ett bejublat mottagande då de introducerades förra året. Därför är de båda nytillskotten självklara inslag på årets MaskinExpo. Det ger besökarna möjlighet att bekanta sig med transportfordonens mångsidighet, stora hytter och komfort.

Läs mer...

Hydraulisk avdragare, 20 ton.

20-tons hydraulisk avdragare säkrar kraften

17 apr 2019

Med sina självjusterande armar och 20 tons kraft har den nya generationens hydrauliska avdragare från Swe-Pro förmågor utöver det vanliga. Avdragaren ökar dessutom möjlligheten att utföra arbetet själv, vilket sparar både tid och pengar jämfört med att använda en manuell avdragare. Den hydraulisk avdragaren lanseras av P&T Verktyg på årets MaskinExpo, den 23–25 maj.

Läs mer...

HSP Gripen tar grepp mot framtiden

16 apr 2019

Nyanställningar, nyinvesteringar, ökad lönsamhet och ännu bättre produkter. På löpande band slår Hudiksvallsföretaget HSP Gripen rekord efter rekord. Enkelt uttryckt innebär det fler levererade gripare än tidigare perioder och en bekräftelse från marknaden att man gör rätt. För personalen innebär rekordåret 2018 dessutom en extra månadslön till semestern.

Läs mer...

Fredheim Maskin hyr ut Sandvik-krossar i Sverige

12 apr 2019

Vid extra behov eller tillfälliga arbetstoppar, haverier och i väntan på nya maskiner behöver krossentreprenörer snabbt och enkelt kunna hyra in extra resurser. Fredheim Maskin möter behovet genom att i Sverige hyra ut Sandviks heavy duty-segment av mobila krossverk. Även mindre Sandvik-krossar finns för uthyrning, likaså sorteringsverk och krossar från Keestrack.

Läs mer...

Den italienska tillverkaren av teleskoplastare Magni Telescopic Handlers och den svenska generalagenturen Kranlyft Group har tecknat avtal för den svenska marknaden.  

Kranlyft Group expanderar genom förvärv och nytt avtal

11 apr 2019

Från den 5:e April 2019 blir Kranlyft Group exklusiv återförsäljare av Magni Telescopic Handlers’ sortiment för den svenska marknaden. I samband med det nya distributionsavtalet förvärvar de den tidigare generalagenten Vänermaskin AB. Alla försäljnings- och marknadsaktiviteter för nya modeller och eftermarknad med service hanteras således i fortsättningen av Kranlyft Group med säte i Mölnlycke.

Läs mer...

Nya Roto 400, här modellen 40.18 som är en av de mindre Roto-modellerna. (Foto: Merlo)  

Pålitliga Merlo på årets mässor

11 apr 2019

AB Hüllert Maskin planerar vilka maskiner som ska vara med årets alla svenska mässor.

Läs mer...

Christer Söderberg, vd för Swecon och Robert Carlsson, projektledare för mySwecon.  

mySwecon - ny digital tjänst ökar effektiviteten

11 apr 2019

Digitaliseringen går snabbt och Swecon, återförsäljare för Volvo Construction Equipment, är i frontlinjen. Nu lanseras mySwecon på bred front, en digital tjänst där kunden bland annat kan boka service och se omedelbar information om maskinens drifttimmar, bränsleförbrukning och position.

Läs mer...

För första gången någonsin ställer Maskin Mekano ut på Bauma!

04 apr 2019

Maskin Mekano lanserade succémaskinen på lastväxlarram Lv 302 T3 för 9 år sen och har sålt grymt många maskiner i Sverige sen dess. Det smidiga och lättflyttade sorteringsverket kom verkligen rätt i tiden, att sortera på plats istället för att flytta runt massor är lönsamt i tider när dieselpriser och deponiavgifter skjutit i höjden.

Läs mer...

Ford visar upp helt nya Explorer plug-in-hybrid-SUV

04 apr 2019

Ford visade upp nya Explorer plug-in-hybrid-SUV, under företagets Go Further-event i Amsterdam, med möjlighet att köra över 40 kilometer utan utsläpp. Explorer, som är USA:s bäst säljande SUV genom tiderna, kommer börja säljas i Sverige under tredje kvartalet i år med leverans i början av 2020.

Läs mer...

Engcon utvecklar tiltsensor för grävsystem  

Engcon utvecklar tiltsensor för grävsystem – passar mot de vanligast förekommande systemen på marknaden

04 apr 2019

Engcon utvecklar nu en egen tiltsensor för marknadens vanligaste förekommande grävsystem. Detta kommer ge ett tydligare gränssnitt, billigare installation och underlättar supporten.

Läs mer...

Bildkälla: texa.com

Nordic Truckcenter & TRP blir återförsäljare av TEXA diagnosutrustning

04 apr 2019

Nordic Truckcenter – Nordisk generalagent för DAF lastbilar och Truck & Trailer Parts (TRP) – har i dagarna skrivit avtal med Elektropartner i Sverige. Avtalet innebär Nordic Truckcenter blir återförsäljare för TEXA diagnosutrustning, som är ett avancerat felsökningsinstrument för samtliga fabrikat av lastbilar, släp och trailers.

Läs mer...

Maskinia förstärker försäljningsorganisationen

02 apr 2019

Generalagenten för Doosan, Case och Bergmann, förstärker försäljningsorganisationen i Jönköping och Västergötland med rutinerade Charlie Svantesson som är välkänd i branschen.

Läs mer...

Cat 310 helt ny modell när Next generation utökas med fler minigrävare

29 mar 2019

Caterpillar och Pon Equipment fortsätter lanseringen av nya generationens minigrävare som bygger på en helt ny teknologisk plattform. Nyligen presenterades maskiner i klassen 1-2 ton. Nu är det dags för grävmaskiner i viktklassen 7-10 ton. Samtidigt ser helt nya modellen Cat 310 dagens ljus.

Läs mer...

Fler fördelar för användaren när Rototilt utökar sin positioneringslösning RPS med L5 3DX

29 mar 2019

Genom RPS har Rototilt skapat ett flexibelt gränssnitt som innebär att L5s nya grävsystem 3DX, som idag 29 mars 2019 lanseras på marknaden, är fullt kompatibelt med Rototilts tiltrotatorsystem.

Läs mer...

Mitsubishi presenterar konceptbilen "TRITON ABSOLUTE" på Bangkok Motorshow

29 mar 2019

På den 40:e internationella bilsalongen i Bangkok, premiärvisar nu Mitsubishi Motors Corporation konceptbilen ”TRITON ABSOLUTE” - en specialversion av den populära pickupen Triton (L200 i Europa). I höstas hade nya L200 världspremiär i Thailand och i höst kommer nya L200 att lanseras i Sverige.

Läs mer...

Visa alla nyheter