Branschnyheter

Palax C750 , ny modell av vedmaskin med större kapdiameter och tryckkraft, modernare design.

19 feb 2019

Power 70-seriens maskiner från Palax har varit oslagbara i sin storleksklass för professionell vedtillverkning. Nu kommer efterträdaren C750 som revolutionerar arbetet med sin otroliga hastighet, kraft och höga driftsäkerhet.

Läs mer...

Mitsubishi ASX 2020

Mitsubishi premiärvisar 2020 års ASX på bilsalongen i Genève

18 feb 2019

Mitsubishi Motors kommer att premiärvisa 2020 års ASX på bilsalongen i Genève den 5–17 mars. Sedan modellen lanserades 2009, har ASX sålts i cirka 1,32 miljoner exemplar i ungefär 90 länder. De största marknaderna är Nordamerika, Europa, Australien och Kina. ASX är för närvarande Mitsubishi Motors tredje bäst säljande modell och därmed en av nycklarna till Mitsubishis globala strategi.

Läs mer...

Cat C13B: Ny EU steg V-motor från Caterpillar blir starkare, snålare och mindre

14 feb 2019

Pon Power presenterar Caterpillars nya uppgraderade dieselmotor C13B. Motorn riktar sig till maskinbyggare och är särskilt lämpad för mobila stenkrossar, borriggar, materialhanterare och andra typer av maskiner inom entreprenad, jordbruk, skogsbruk och industri.

Läs mer...

engcon QSM

Engcons slanglösa modulsystem och högflödessvivel är klara för serieleverans – gör tiltrotatorn lättare, mer servicevänlig och tillåter högre flöden

13 feb 2019

Våren 2018 visade Engcon, den världsledande tillverkaren av tiltrotatorer, upp en unik modulkonstruktion där det automatiska oljekopplingssystemet EC-Oil och hydraulanslutningar för gripkasetten GRD samt sopvalsen SWD kan eftermonteras helt utan slangar. Nu meddelar Engcon att de är redo att övergå från prototyp och förseriestadiet till serietillverkning.

Läs mer...

Därför är bygg- och anläggning ett bra val

13 feb 2019

Företag i bygg- och anläggningsbranschen har svårt att rekrytera nya medarbetare med rätt kompetens. Nu närmar sig gymnasievalet och den som väljer bygg- och anläggning har goda möjligheter att etablera sig på arbetsmarknaden. Det är lätt att få jobb och man kan se fram emot en hög snittinkomst efter avslutad gymnasieutbildning.

Läs mer...

Norrlandsvagnar får historisk order på 21 mkr från Ramirent

13 feb 2019

Norrlandsvagnar har sedan årsskiftet 18/19 haft en stark orderingång från både större och mindre kunder. Bl.a. har företaget erhållit en historiskt stor order på den svenska marknaden från Ramirent, på drygt 21 mkr, med leveranser under första halvan av 2019.

Läs mer...

Ny överenskommelse ska ge fler jobb inom byggsektorn

13 feb 2019

Byggsektorns parter har tillsammans med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan tecknat en ny nationell överenskommelse för kompetensförsörjning inom byggbranschen. Samarbetet ökar möjligheterna för nyanlända, funktionsnedsatta och långtidsarbetslösa att få jobb inom byggsektorn.

Läs mer...

Keestrack premiärvisar käftkrossen B7e på årets Bauma. Den kraftfulla 70-tonnaren är en fullhybrid med avtagbart motorpaket

Keestrack visar bredd och hybridteknik på Bauma

12 feb 2019

Keestrack presenterar delar av sitt utbud av larvburna kross- och sorterverk och blir en riktig tungviktare på årets Bauma. Konkrossen H6e och käftkrossen B7e är två av flaggskeppen, högintressanta för den svenska marknaden. Det finns också plats för en riktig solskenshistoria: Stackläggaren S5e Solar, som hämtar kraften från påmonterade solpaneler.

Läs mer...

Magnus Ramkvist, ny Försäljningschef för region Nord på MAN Truck & Bus Sverige

MAN Truck & Bus Sverige AB förstärker försäljningsorganisationen

08 feb 2019

Magnus Ramkvist, lastbilssäljare i Örebro, har den 1 februari 2019 utsetts till ny Försäljningschef för region nord på MAN Truck & Bus Sverige AB. Magnus har mycket gedigen kompetens och erfarenhet efter över 30 år som verksam inom transportbranschen.

Läs mer...

Gamla skogsmaskiner allt hetare – unik topplista med äldre skotare  

08 feb 2019

Bristen på nya och bättre begagnade skotare gör att intresset ökar för lite äldre maskiner. Skogsforum har gått igenom samtliga registrerade skotare i årsmodellerna 1967-2008 och har sammanställt ”skotarklassikernas topplista”. Listan har sedan jämförts med hur frekvent de här modellerna handlas på landets största auktionssajt för skogsmaskiner.

Läs mer...

Komatsu tar plats på CDPs A-lista för klimatsmarta företag

Klimatsmarta Komatsu

08 feb 2019

Komatsu Ltd. har tilldelats en plats på CDPs A-lista för miljövänliga och klimatsmarta företag 2018. Listan hanteras och ges ut av CDP (Carbon Disclosure Projekt), som är en ideell miljöinformationsplattform. En plats på A-listan tilldelas erkända, internationella företag som är ledande när det gäller minimal miljö- och klimatpåverkan.

Läs mer...

Engcon erbjuder automatiskt redskapsfäste för grävmaskiner upp till 40 ton  

Engcon erbjuder automatiskt redskapsfäste för grävmaskiner upp till 40 ton

06 feb 2019

– Kopplar stora hydrauliska redskap med höga flöden automatiskt. Engcon, världsledande tillverkare av tiltrotatorer, påbörjar under 2019 produktionen av EC-Oil 80, en automatisk hydraulkoppling som passar redskapsfästet Q-Safe 80 för grävmaskiner upp till 40 ton och för stora och flödeskrävande verktyg.

Läs mer...

I 60 år har Lindab förenklat byggandet. På bilden produceras en rörböj på Lindabs fabrik under 60-talet.

Svensk industrihistoria firas när Lindab fyller 60 år

05 feb 2019

Det började som ett litet plåtföretag på skånska Bjärehalvön. Sedan dess har Lindab vuxit till ett multinationellt börsbolag med fler än 5000 anställda i över 30 länder. När företaget nu fyller 60 år den 6 februari firas samtidigt en bit svensk industrihistoria.

Läs mer...

Popeli Kranservice AB ansluter sig till Kubicoms digitala leverantörsnätverk

05 feb 2019

Idag är ett hundratal företag anslutna till Kubicoms digitala leverantörsnätverk som sammanfogar omkring 800 lastbilar och maskiner. I dagarna blev även Popeli Kranservice AB, en stor leverantör av byggkranar, en del av Kubicoms nätverk.

Läs mer...

TJ Fordonsservice inviger Södertäljes första TRP-butik

05 feb 2019

Den 15 februari inviger TJ Fordonsservice AB sin nybyggda TRP-butik för reservdelar och tillbehör till tunga fordon. Etableringen innebär ett utökat samarbete med Nordic Truckcenter, som därmed kan erbjuda reservdelar i hela Stockholmsregionen.

Läs mer...

Vibrationstålighet i toppklass - Scorpius PRO 445!

05 feb 2019

Senaste LED-tekniken med exceptionell värme - och vibrationstålighet. ABKATI presenterar nu tillsammans Nordic Lights en ny tungviktare på marknaden - arbetslampan Scorpius PRO 445!

Läs mer...

Michael Hofverhagen

Engelsk vågtillverkare etablerar sig i Skandinavien

05 feb 2019

Vehicle Weighing Solutions Ltd (VWS) har öppnat kontor i Sverige för att markera sin expansion in på den Skandinaviska marknaden.

Läs mer...

DAF Trucks bröt alla rekord 2018 och har vuxit till Europas näst största varumärke inom segmentet tung lastbil (16+ ton).

2018 – ett rekordår för DAF

04 feb 2019

DAF Trucks slog alla rekord under 2018. Tack vare en historiskt hög marknadsandel på 16,6 % har DAF vuxit till att bli Europas näst största märke för tunga lastbilar (16+ ton). DAF är marknadsledande i Europa för dragbilar med en marknadsandel på inte mindre än 19,8 %.

Läs mer...

Fredheims rockar tungt på YouTube

04 feb 2019

Keestracks kross- och sorterverk upplevs bäst när de är i drift. Det är bland annat därför som Fredheim Maskin satsar stort på krossdagarna i oktober varje år. Som ett komplement finns nu också möjligheten att uppleva maskinerna live året runt – på YouTube.

Läs mer...

Leica Tool Recognition ställer automatiskt in valt redskap åt maskinföraren och eliminerar därmed en av de vanligaste felkällorna inom maskinstyrning, att använda systemet med fel redskap valt!

SVAB’s Quantum Tool Recognition tillsammans med Leica iCON 3D maskinstyrningssystem

01 feb 2019

Baserat på SVABs Quantum Tool Recognition-system släpper Leica Geosystems och SVAB tillsammans ett nytt effektivt verktyg för iXE3- och iGW3-maskinstyrningssystem.

Läs mer...

Visa alla nyheter