Branschnyheter

Asfaltsfräsar från Bomag har ett unikt dammskydd, som reducerar mängden farligt kvartsdamm vid fräsning med 80 procent. På bilden fräsen BM2000 med fräsbredd på två meter. (Foto: Mats Thorner)

Unik teknik minskar farligt damm vid asfaltsfräsning

09 dec 2019

Asfaltsfräsar från tyska Bomag använder unik teknik för att fånga upp farligt kvartsdamm vid fräsning. Genom att jonisera det finkorniga och farliga dammet, klumpar det ihop sig och riskerna för personal och kringboende minskar.

Läs mer...

Engcon har fått nog – lanserar världsomfattande säkerhetskampanjen ”Dig Smart. Dig Safe” och efterlyser nollvision i kampen mot arbetsplatsolyckor

09 dec 2019

Fakta på bordet är att antalet arbetsplatsolyckor som sker i samband med grävmaskiner är nedslående läsning. Olyckssiffrorna är för höga. I värsta fall är utfallet dödligt. Engcon vill leda grävbranschen mot en nollvision – med smart teknik på alla grävmaskiner. Engcon kallar kampanjen ”Dig Smart. Dig Safe” och den är en del i initiativet ”Non Accident Generation”.

Läs mer...

Magnus G Karlsson, interims-VD för MAN Truck & Bus i Skandinavien  

Niels-Jörgen Toft Jensen lämnar posten som VD för MAN Truck & Bus i Skandinavien

09 dec 2019

MAN Truck & Bus meddelar att Niels-Jörgen Toft Jensen, VD för MAN Truck & Bus i Danmark, Norge och Sverige, efter en gemensam överenskommelse har valt att lämna sin befattning.

Läs mer...

Nya Forester e-Boxer får toppbetyg i Euro NCAP

09 dec 2019

- Subaru belönas med fem stjärnor för åttonde gången i rad. - Forester nådde klassens högsta betyg någonsin för barnsäkerhet. Subaru har som mål att bygga Världens säkraste bilar. Nu är målet är nått med ännu en modell – helt nya Forester e-Boxer. I fjolårets Euro NCAP-test utsågs Subaru XV och Impreza som säkrast i sina respektive klasser.

Läs mer...

Kraftig 18V kolborstfri gängstångskap med extra kraft

09 dec 2019

Makitas nya DSC121ZKX1 är ett verktyg med hög kapacitet som klipper 8-12 mm rostfritt stål. DSC121ZKX1 är snabb och tyst med en driftstid upp till 500 klipp per laddning (5,0Ah batteri) Maskinen levereras med M8-, M10-och M12-blad som standard tillbehör.

Läs mer...

Synergy Group och Steelwrist skriver distributionsavtal för Nya Zeeland

04 dec 2019

Synergy Group har skrivit distributionsavtal med Steelwrist för den nyzeeländska marknaden, för försäljning och support av Steelwrists produkter i hela landet.

Läs mer...

DB Schenker startar nytt i åtta länder

03 dec 2019

Regionen fungerar som ett nav och en ekonomisk bro mellan Asien och Europa. – Dessa länder erbjuder enorma möjligheter som vi vill integrera i vårt globala nätverk. Genom vår lokala närvaro kan vi ge våra kunder ett världsomspännande nätverk, säger Jochen Thewes, CEO på DB Schenker.

Läs mer...

Möt finanspolitikens rockstjärna - Anders Borg talar på ME:s Stora Infradag 2020    

03 dec 2019

Han har av många kallats finanspolitikens rockstjärna för sina insatser under finanskrisen efter Lehman Brothers krasch 2008, andra har skällt honom för okänslig teknokrat. Hästsvansen, tillsammans med en ring i örat gjorde honom populär bland pressfotograferna. Säkert är att Anders Borg, moderat finansminister 2006-2014, är en person som många har åsikter om. Fredagen den 31 januari finns han med på bransch- och arbetsgivareförbundet ME:s Stora Infradag 2020.

Läs mer...

Caterpillars nya bandschaktare Cat D5.

Caterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur

03 dec 2019

Cat D5 är den andra modellen i Caterpillars nya bandschaktarserie efter Cat D6. Maskinen bygger på modern teknologi, ersätter välkända Cat D6N och har en plusmeny med tekniska funktioner. I samband med lanseringen renodlar även Caterpillar modellbenämningarna. Alla storleksklasser får en egen beteckning och bokstavsändelser som N, K, eller T tas bort.

Läs mer...

Ströman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i Sverige

03 dec 2019

Från 1 december 2019 är Ströman generalagent för Johnston och Beam i Sverige, och tar ett helhetsansvar för sopmaskiner inom Bucherkoncernen. Ströman blir därmed Sveriges största leverantör av sugande sopmaskiner.

Läs mer...

Suvanto Trucks blir återförsäljare för ett av Europas största lastbilsmärken DAF Trucks

29 nov 2019

Suvanto Trucks Oy har ingått ett avtal med Nordic Truckcenter om försäljning av nya lastbilar av märket DAF. Suvanto Trucks har som mål att öka marknadsandelen för DAF-fordon i Sverige och Finland.

Läs mer...

Trejons monter på Agritechnica, Hannover.  

Stort intresse för Trejons produkter på Agritechnica

29 nov 2019

Trejons satsning på världens största lantbruksmässa i Hannover - Agritechnica, kan bara sammanfattas som en succé. Mottagandet och intresset av nya produkter var större än någonsin tidigare.

Läs mer...

Anders Jonsson direkt efter utmärkelsen i Luleå

Vinst för Rototilts VD när norra Sveriges främsta entreprenör utsetts

28 nov 2019

Anders Jonsson, VD och ägare Rototilt Group AB, är norra Sveriges främsta entreprenör. Det står klart efter regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. Nu väntar nationell final i Stockholm med chans att få representera Sverige i den internationella finalen i Monaco.

Läs mer...

DAF Trucks introducerar sin CF Electric med 6x2 chassi. De första fordonen kommer snart att testas i fältet.

DAF CF Electric med 6x2 chassi finns nu tillgängligt

26 nov 2019

DAF Trucks har introducerat sin CF Electric med 6x2 styvt chassi. De första fordonen testas senare i år som sopbilar av de nederländska offentliga avfallshanteringsföretagen HVC och ROVA. Staden Rotterdam och Cure kommer att följa efter i början av 2020 med en helt elektrisk 6x2 utrustad med kran. Alla dessa fordon är utrustade med en VDL E-Power-drivlina, perfekt för insamling av hushållsavfall. Den helelektriska lösningen levereras av VDL Translift.

Läs mer...

Fräsning i stadsmiljö. Bomags BM 1000/35 provkördes av Peab. (Foto: Mats Thorner)

Positivt när Bomag demonstrerade unika asfaltsfräsen

26 nov 2019

Bra förarplats, låg ljudnivå, det unika dammskyddet och enkla tandbyten…

Läs mer...

Tomas Lindberg, biträdande museichef på Munktellmuseet, framför Sveriges äldsta traktor.

Historien bakom Sveriges första traktor

26 nov 2019

Det är historisk lantbruksmark. Närmast helig. På Munktellmuseet i Eskilstuna finns hela den svenska traktorhistorien att beskåda. Något som inte hade varit möjligt utan en mans uppfinnesrikedom, och entreprenörskap. Det var här Johan Theofron Munktell lade grunden till det som blev starten på en stolt tradition – i skapandet av Sveriges första traktor.

Läs mer...

Nya Mercedes-Benz Actros utsedd till ”Truck of the Year 2020”

26 nov 2019

Lastbilsjournalister från 24 europeiska länder har utsett nya generationens Mercedes-Benz Actros till ”Truck of the Year 2020”. Priset har fokus på teknisk innovation och det är femte gången av fem möjliga som Actros får det och den nionde som det ges till en lastbil från Mercedes-Benz. Det gör Mercedes till det mest framgångsrika märket i prisets historia.

Läs mer...

HBA Fordonsteknik AB lanserar marknadens första varningsljusramp med automatisk dimfunktion!

22 nov 2019

Varningsljusrampen är en spännande ny produkt på marknaden, helt ensam i sitt slag. Den ingår i och kompletterar HBAs redan storsäljande varningsljusserie Legion från Juluen.

Läs mer...

Samgående mellan Siljum Mekan AB och Götene Ufo AB

22 nov 2019

Siljum Mekan AB och Götene Ufo AB har från och med 2019-11-01 samma ägare i form av det nybildade holdingbolaget GUSE AB som förvärvat 100% av aktierna i båda bolagen per detta datum. GUSE AB ägs gemensamt av de tidigare ägarna till Götene Ufo AB och Siljum Mekan AB och har sitt säte i Göteborg.

Läs mer...

Det första uppdraget där Geomatikk kommer att använda StreamC blir inmätningen av ett område som ska exploateras vid Forsmarks kärnkraftverk i Östhammars kommun.

En portabel markradar som detekterar ledningar under mark – i realtid!

22 nov 2019

"Med StreamC kan vi bredda vårt tjänsteutbud" Det säger Fredrik Ek affärsområdesansvarig för Dokumentation på Geomatikk. Som första företag i Sverige har de köpt en StreamC från Leica Geosystems, en portabel markradar som detekterar ledningar under mark – i realtid.

Läs mer...

Visa alla nyheter