Branschnyheter

Volvo EWR150E Rail har visats på Load Up North och Elmia Nordic Rail under hösten

Volvo EWR150E Rail - anpassad för arbete på järnväg

19 okt 2017

Hjulgrävaren Volvo EWR150E ger dig allt som du väntar dig av en 15-tons grävmaskin och mer därtill. Arbeta produktivt i trånga utrymmen och arbetsplatser med Volvos nya hjulgrävare med kort svängradie. Med den specialanpassade motvikten i rälsutförandet är den dessutom godkänd för arbete på dubbelspår.

Läs mer...

I oktober tillträdde Michael Spångberg som ny VD för Mockfjärds Entreprenad.

Mockfjärds Entreprenad rustar sig för framtiden med ny VD

19 okt 2017

Mockfjärds Fönster är ett expansivt familjeföretag från Dalarna som ingår i den världsledande VKR-Gruppen från Danmark. Koncernen, som består av Mockfjärds Fönstermästaren AB och Mockfjärds Fönsterentreprenad AB, inledde inte hösten enbart med att flytta samman bolagen i ett gemensamt huvudkontor i Borlänge, utan rekryterade även en ny VD till Entreprenad.

Läs mer...

Rototilt tar automatiseringen till ytterligare en nivå

19 okt 2017

Automatisering och ”smartness” är två begrepp som ligger i fokus för Rototilts produktutveckling. Att genom Rototilts styrsystem ICS och tiltrotator möjliggöra för grävsystemen att automatiskt hantera tiltvinkeln är ett självklart steg i integrationen med grävmaskinen.

Läs mer...

Kompakt vattentät 4G-antenn

19 okt 2017

GKA01 är en antenn avsedd för snabb och enkel montering på fordon, på maskiner och andra ställen där det finns ett behov av en kompakt antenn som är vädertålig.

Läs mer...

Sveriges Åkeriföretag - med i Fossilfritt Sverige

19 okt 2017

Tunga lastbilar står för cirka sju procent av utsläppen av växthusgaser i landet. Sveriges Åkeriföretag vill bidra till arbetet med att minska växthusgasutsläppen från inrikes transporter. Som ett led i detta inleder vi ett samarbete med regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige.

Läs mer...

Hållbar siktning med nya siktstationer från Maskin Mekano

19 okt 2017

Svenska familjeföretaget Maskin Mekano presenterar en helt ny generation slutsiktar för att möta dagens krav på ännu högre kapacitet, större siktnoggrannhet, lägre driftskostnader, lägre ljudvolym, mindre CO2 avtryck och säkrare arbetsplatser.

Läs mer...

Bridgestone investerar €266 miljoner i sina viktigaste produktionsanläggningar i Europa, däribland fabriken i Poznan, Polen.

Bridgestone investerar 2,5 miljarder i Europa  

18 okt 2017

Bridgestone investerar omkring 266 miljoner euro, drygt 2,5 miljarder kronor, i sina tre viktigaste produktionsanläggningar i Europa. Investeringen ska öka produktionskapaciteten för att möta Bridgestones tillväxtplaner, men möjliggör även ett ökat utbud och förbättrad kundservice.

Läs mer...

Regeringen har fel fokus när det gäller vinterdäck

18 okt 2017

Infrastrukturminister lyssnar inte på sina egna utredare i regeringsuppdraget om vinterdäck som redovisades i maj månad. Tvärt emot vill nu Tomas Eneroth att Sverige ska införa norska krav på vinterdäck på alla hjul på tunga fordon, inklusive släpvagnar.

Läs mer...

Nya Crosslander Nordic - endast 690 gram  

Nordic – En extremt lätt och miljövänlig skyddsstövel. Skyddar både fötter och miljön.

13 okt 2017

Crosslander Nordic är en ny extremt lätt och miljövänlig skyddsstövel

Läs mer...

Ökad omsättning och vinst för Nordiska DAFs moderbolag

13 okt 2017

Holländska Royal A-ware-koncernen, där Nordic Truckcenter ingår, ökade både omsättning och vinst kraftigt under 2016.

Läs mer...

Dags för Stora Infradagen 2018: Låt ett starkt vägnät knyta ihop Sverige på nytt

13 okt 2017

Stockholm växer medan nästan allt annat krymper. Det finns en tydlig förtroendespricka mellan landsbygd och storstad och mellan landets regioner. En del säger till och med att Sverige har gått sönder. Så illa är det inte, men jag ser att Sverige behöver knytas ihop på nytt. Ett starkt och effektivt vägnät, även i glesbygd, är en del av allt det som behövs för att hålla ihop hela Sverige, säger Magnus Persson, förbundsordförande för Maskinentreprenörerna, ME.

Läs mer...

Nya Ranger DXi-serien – ta en större bit av kakan

11 okt 2017

Den nya Ranger DXi-serien tänjer gränserna med flera nya egenskaper som förbättrar borrningsprocessen: 55 kvadratmeter täckområde, en ny kraftfull borrmaskin, Sandviks intelligenta maskinegenskaper och hög bränsleeffektivitet. Det gör detta borraggregat till det mest kraftfulla och effektiva för topphammarborrning i sin klass. Det representerar en helt ny generation i produktfamiljen Ranger.

Läs mer...

John Deers nya skotare 1110G som nu börjar komma ut på den svenska marknaden.

John Deere håller ställningarna på stark skotarmarknad

10 okt 2017

Fram till 30 september har det registrerats 238 större skotare i Sverige. John Deere håller sin position som marknadsledare. Komatsu, Rottne, John Deere och Ecolog har medvind och ökar sina marknadsandelar jämfört med i fjol medan det går tyngre för Ponsse.

Läs mer...

Nyrelease!

10 okt 2017

YSTAMASKINER AB lanserar en nyrelease v2.0 av hemsidan med fokus på optimal kundnytta för Lantbruk-, Entreprenör- och Grönytesektorn. www.ystamaskiner.se.

Läs mer...

Ease CheckIn är byggbranschens populäraste app för personalliggare. Foto: Deniesé Thorvaldsson  

Ease CheckIn är byggbranschens populäraste app för personalliggare

05 okt 2017

Ease CheckIn utvecklad av Infobric är den mest nedladdade appen för personalliggare i byggbranschen. Färsk statistik visar att appen placerar sig i topp 10 på GooglePlay och topp 20 i AppStore inom kategorin Svenska näringslivsappar.

Läs mer...

Eldrivna jordbruksmaskiner ger kraftig minskade klimatutsläpp jämfört med dieseltraktorer.

Självkörande elmaskiner kan ersätta dieseltraktorn

05 okt 2017

Eldrivna maskiner i jordbruket som arbetar själva utan förare är inte längre en utopi. Ett projekt vid RISE visar att detta inte bara är möjligt, det ger också lägre kostnader och kraftigt minskade klimatutsläpp jämfört med dieseltraktorer.

Läs mer...

Huddig lanserar adaptiv centralsmörjning som aktivt smörjer efter behov

04 okt 2017

Huddig AB har tagit fram ett adaptivt centralsmörjningssystem tillsammans med en av de ledande tillverkarna av centralsmörjning, BEKA Lubrications.

Läs mer...

Johan Johnsson tillträder som ny VD på ABKATI

03 okt 2017

Per den 1 oktober 2017 tillträder Johan Johnsson tjänsten som VD på ABKATI, AB Karosseritillbehör. Han tar över stafettpinnen efter Gunder Nilsson som efter 25 förtjänstfulla år på posten kommer att fortsätta som Senior Advisor på Axel Johnson International.

Läs mer...

Världspremiär – Volvo Lastvagnar introducerar tunga Euro 6-lastbilar som kör på flytande naturgas eller biogas.

Världspremiär: Volvo Lastvagnars nya lastbil minskar koldioxidutsläppen med 20–100 procent

03 okt 2017

Volvo Lastvagnar introducerar nu Euro 6-kompatibla gasdrivna lastbilar som erbjuder en bränsleeffektivitet och prestanda i nivå med diesellastbilar, men har en betydligt mindre miljöpåverkan.

Läs mer...

Allison Transmission presenterar nästa generations teknologi för helautomatiska växellådor

03 okt 2017

Allisons nya niostegade automatväxellåda ger minskade utsläpp och förbättrad bränsleekonomi. Den kommer även att ha ett integrerat system för start-stop.

Läs mer...

JKN Entreprenad i Kristianstad.

Volvoskoporna övertygar och gör jobbet lättare

28 sep 2017

Johan Klarin Nilsson, 32 år började med en tio år gammal begagnad hjulgrävare för åtta år sedan. I dag har JKN Entreprenad 37 anställda och omsättningen i år landar runt 45 miljoner kronor. Och nu har han fått en ny favorit: Volvoskopor i serien Custom Built Attachments, CBA.

Läs mer...

Rototilt firar 10 år i fabriken

28 sep 2017

Vindelnföretaget Rototilt Group AB firar 10 år i sin fabrik. – Det var ett vågat beslut att investera närmare 100 miljoner på en helt ny fabrik i Vindeln, men vi är bara i början av något spännande, säger Anders Jonsson, VD.

Läs mer...

Hiab lanserar Hiab HiConnect(TM) - en unik plattform för uppkopplade tjänster inom lasthantering

28 sep 2017

Hiab, en del av Cargotec, lanserar Hiab HiConnect(TM) - ytterligare en banbrytande lösning inom lasthanteringsbranschen. Med HiConnect blir Hiabs marknadsledande produkter uppkopplade, vilket ger kunderna tillgång till affärskritisk information som hjälper dem att optimera sin verksamhet.

Läs mer...

Fredrik Holmquist, VD Maskinia tillsammans med Håkan Olofsson, VD Olofsson Maskin AB

MASKINIA intar Västerbotten med OLOFSSON MASKIN AB i Umeå

28 sep 2017

Case, Doosan samt Atlas Copcos generalagent Maskinia jobbar kontinuerligt med att bygga ut nätverket med försäljningsställen och serviceverkstäder i Sverige. Nu tas ett steg framåt i Norrland då Olofsson Maskin AB blir återförsäljare för samtliga märken i Västerbottens län.

Läs mer...

Investerar i miljonanläggning i Kristianstad

Åhus Lastvagnar ny DAF-representant

25 sep 2017

Åhus Lastvagnar invigde i helgen sin nya anläggning i Kristianstad med ny kundmottagning, stor tillbyggnad, uppdaterad datapark och mycket mer.

Läs mer...

Från vänster: Niclas Carlsson, Founders Alliance, Shori Zand, ordförande Founders Alliance, Årets Grundare: Stig Engström, Engcon och prisutdelare Mia Rutenius, Grant Thornton Fotograf: David Thunander

Engcons grundare Stig Engström utsedd till Årets Grundare Sverige 2017

25 sep 2017

Stig Engström, grundare av den världsledande tiltrotatortillverkaren Engcon, tog nyligen emot utmärkelsen Årets Grundare Sverige 2017 på Entreprenörsgalan Sverige som gick av stapeln den 21 september.

Läs mer...

Anders Larsson i den nyss levererade bandschaktare Case 2050M.

Första Case bandschaktare, M-serien, levererad av Maskinia

25 sep 2017

Maskinia, Case generalagent i Sverige, har under september månad levererat den första bandschaktaren. Det är företaget Specialistgrävaren Roland Karlsson AB som har sitt säte i Varberg som har investerat i den största modellen i serien, ”bamsingen” CASE 2050M.

Läs mer...

Industriföretagen i Hudiksvall satsar på att inspirera ungdomar

21 sep 2017

Fem industriföretag i Hudiksvall gör en gemensam satsning och bjuder in elever från årskurs 8 och 9 tillsammans med vårdnadshavare, samt lärare och studie- och yrkesvägledare.

Läs mer...

Fredrik Holmquist, VD Maskinia tillsammans med Sam Boström, VD Boström Maskin AB

MASKINIA startar samarbete med BOSTRÖM MASKIN AB i Gävle

21 sep 2017

Case, Doosan samt Atlas Copcos generalagent Maskinia jobbar kontinuerligt med att bygga ut nätverket med försäljningsställen och serviceverkstäder i Sverige. Nu tas ett stort steg i och med att Boström Maskin AB blir återförsäljare för samtliga märken i Gävleborgs- och Dalarnas län.

Läs mer...

Merlo 27.6 lyfter 2,7 ton med en maximal lyfthöjd på sex meter.  

Dubbla nyheter med Merlo på Elmia Park

21 sep 2017

Två nya modeller av Merlo teleskoplastare presenteras under Elmia Park 26-28 september. Det är ”Allfixaren” Merlo 27.6 och den helt nya kompaktmodellen Merlo 30.9.

Läs mer...

Swecon har redan sålt den första tipptrucken från Terex Trucks - en TR100 till Rutqvists Schakt AB

Swecon lanserar tipptruckar från Terex Trucks på den svenska marknaden

21 sep 2017

Swecon breddar sitt sortiment för gruvindustrin med tipptruckarna Terex Trucks TR70 och TR100. – Det fyller ett litet tomrum i produktkatalogen och stärker vårt erbjudande mot gruvindustrin, säger Ove Meander, Swecons försäljningschef i region Norr.

Läs mer...

Vinnaren av den Svenska uttagningen i CASE Rodeo 2017, Fredrik Thygesson.

Svenska uttagningen av CASE RODEO 2017 är avgjord!

19 sep 2017

Maskinia, Case generalagent i Sverige, har under flera år deltagit i den stora maskinopertörstävlingen Case Rodeo. Årets uttagning av det svenska laget genomfördes under maskinmässan Entreprenad Live 2017, strax utanför Helsingborg.

Läs mer...

Mercedes X-Klass kostar från 315.900 kronor + moms i Sverige

Svenska priser på Mercedes pickup

18 sep 2017

I somras visades pickupen Mercedes-Benz X-Klass för första gången. Nu startar försäljningen på den svenska marknaden för marknadens första premium-pickup. En Mercedes X 250d 4MATIC i välutrustat Edition-utförande kostar 315.900 kr exklusive moms. De första bilarna kommer hit i november.

Läs mer...

Lars Blom ny Key Account Manager.

15 sep 2017

Steelwrist förstärker organisationen i samband med leveransstart av Steelwrist OQ teknologi - Lars Blom ny Key Account Manager.

Läs mer...

På Logistik & Transport visas T-Pod, ett fjärrstyrt lastfordon – förarlöst och eldrivet

120 förarlösa lastfordon i skytteltrafik på E6

14 sep 2017

Om drygt två år kommer 120 så kallade T-Poddar, förarlösa elektriska lastfordon, att köra fram och tillbaka mellan Göteborg och Helsingborg.

Läs mer...

De nya CF- och XF-lastbilarna från DAF är här!

14 sep 2017

Det nya CF- och XF-sortimentet är här. DAF Trucks har lagt till 11 konfigurationer av traktorer och stela axlar i det nya sortimentet: åtta 2-, 3- och 4-axlade lastbilar med stela axlar och tre 3- och 4-axlade traktorer.

Läs mer...

Rototilts monter på Maxpo 2017  

Maskinfästen intresserade Maxpo-besökarna

14 sep 2017

Finlands stora entreprenadmässa Maxpo i Hyvinkää har precis avslutats. Rototilt fick ett fantastiskt gensvar. – En sån här mässa ger oss ett ypperligt tillfälle att introducera nya produkter men även få feedback och förbättringsförslag direkt från användarna, säger Area Manager Jukka Hautala.

Läs mer...

Exsitec och Nordiska Entreprenadsystem i strategiskt samarbete

14 sep 2017

Exsitec och Nordiska Entreprenadsystem, leverantör av programvaran NEXT som digitaliserar bygg- och entreprenadsektorn, tecknar ett strategiskt partneravtal för försäljning och leverans av NEXT till medelstora och större företag i Norden.

Läs mer...

Sandvik OptiMine® visualiserar gruvdriften

12 sep 2017

Sandvik OptiMine® är en modulbaserad informationstjänst som ger en vy i realtid av gruvbrytningen under jord. Den kan användas för alla slags gruvapplikationer och hela den mobila maskinflottan, även för utrustning som levereras av andra tillverkare.

Läs mer...

Lambertsson kopplar upp framtidens byggarbetsplatser

12 sep 2017

Lambertsson Sverige AB är först i Sverige med att erbjuda tillfällig fiber till byggarbetsplatser. Fiberlösningen ger kunderna blixtsnabb datatrafik och anslutningen levereras på bara två veckor.

Läs mer...

David S. Graziosi blir ny VD på Allison Transmission

12 sep 2017

Styrelsen för Allison Transmission har utnämnt vice VD David S. Graziosi till ny VD för företaget från och med 1 juni 2018. Han efterträder då Lawrence E. Dewey som avgår med pension. Graziosi har arbetat i företaget sedan 2007.

Läs mer...

På L15Rail kan maskinföraren hissa upp gummidäcken och helt driva hjullastaren med rälshjulen

Världsnyhet – hjullastare som driver på rälshjulen

12 sep 2017

Ljungby Maskin kommer att på Entreprenad Live att visa upp en världsnyhet. Det är den första hjullastaren för järnvägsarbete med drivning på rälshjulen.

Läs mer...

Skogsbrukets kostnader fortsätter att öka

12 sep 2017

"Under 2016 ökade skogsbrukets kostnader med 2 procent, huvudsakligen i norra Sverige. Den långsiktiga trenden är att skogsbrukets ekonomiska marginal pressas allt mer."

Läs mer...

Besöksrekord på årets Load Up North i Boden

12 sep 2017

Årets Load Up North blev en publik succé med besöksrekord och många nöjda utställare. I år kom 6505 besökare, den bästa siffran hittills och 54 procent bättre än i Fällfors ifjol.

Läs mer...

TREJON AB och Åhmans Traktorcentrum i exklusivt samarbete

TREJON AB och Åhmans Traktorcentrum i exklusivt samarbete

12 sep 2017

TREJON AB ingår nu ett exklusivt samarbete tillsammans med Åhmans Traktorcentrum AB för regionen Östergötland och delar av Småland.

Läs mer...

AddMobile tar steget in i Finland med genombrottsorder från Lujabetoni

12 sep 2017

AddMobile, en av Sveriges ledande utvecklare av e-verktyg för bygg- och anläggningsbranschen, har fått en order av den finska betongjätten Lujabetoni. Ordern gäller AddMobiles transportsystem för Lujabetonis betongtransporter. Samarbetet med Lujabetoni innebär att AddMobile nu tar steget utanför Sverige och etablerar sig i Finland.

Läs mer...

Nya ​Volvo L20H och L25H - små hjullastare med stor potential

12 sep 2017

De nya kompakta hjullastarna Volvo L20H och L25H är speciellt utformade för att underlätta på jobbet, och erbjuder smarta funktioner, enastående runtomsikt och utmärkt dragkraft för effektiv prestanda.

Läs mer...

Nätverkslogistikfärdiga från fabrik: Nya MAN-lastbilar har nu RIO Box som standardutrustning

Liten box, stor potential: Nya MAN-fordon utrustas med RIO Box som standard

12 sep 2017

RIO Box ingår nu som standardutrustning I alla nya MAN-lastbilar i Europa. Med detta lägger MAN grunden för en framtida infrastruktur vars tjänster kan koppla samman hela transport- och logistiksektorn.

Läs mer...

Per Höglund har utsetts till ny chef för division Anläggning i Svevia.

Per Höglund ny anläggningschef i Svevia

12 sep 2017

Per Höglund har utsetts till ny chef för division Anläggning i Svevia. Han tillträder sin nya tjänst den 28 februari 2018.

Läs mer...

Rototilts Försäljnings- och Marknadschef Per Väppling tillsammans med Adam Renheim.

Rototilt Group sponsrar fyrfaldig världsmästare

12 sep 2017

Vindelnföretaget Rototilt Group går in i ett sponsringssamarbete med den fyrfaldige världsmästaren i Skotercross (Snocross) Adam Renheim.

Läs mer...

Jan Larsson - VD YrkesAkademin, får första DAFen levererad av Johannes Winberg - Försäljningschef Nordic Truckcenter AB

YrkesAkademin valde DAF

12 sep 2017

Köper 20 kompletta dragbilsekipage till förarutbildningar

Läs mer...

Joakim Berglund utsedd till landschef Sverige

07 sep 2017

Steelwrist är idag den snabbast växande tillverkaren av tiltrotatorer och snabbfästen i världen. Med en målmedveten satsning på robusta och moderna produkter, kombinerat med snabb service och en planerad expansion, krävs förstärkning av organisationen.

Läs mer...

Manitous helt nya rotationsteleskoplastare MRT 3050 är klar till svensk premiär på Entreprenad Live.

Scantruck strävar högt med två Manitou-nyheter

06 sep 2017

Både den nya 30 meter teleskoplastaren Manitou MRT 3050 och den lika nya 22 meters teleskopliften Manitou 220 TJ är med på Entreprenad Live

Läs mer...

Mångsidig shredder för betong och rivningsavfall

06 sep 2017

Sverigepremiär för världsnyhet från Arjes, som kombinerar fördelarna med en kvarn och en käftkross.

Läs mer...

NBB Alpha 225 LED – extraljus på en helt ny nivå

05 sep 2017

De svenska förhållandena under vinterhalvåret kräver riktigt bra ljus för säker bilkörning och ett fullgott extraljus som lyser upp både vägbanan och ytorna kan således rädda liv. Nu presenteras ett helt nytt LED-extraljus i premiumklassen som har riktigt lång ljusbild samtidigt med en imponerande bredd: NBB Alpha 225 LED.

Läs mer...

Protab ökar kapaciteten med maskininvesteringar

25 aug 2017

Tillverkningsföretaget Protab investerar mångmiljonbelopp i anläggningarna i Vindeln och Nordmaling för att utöka kapaciteten.

Läs mer...

Jättetransport till Preems raffinaderi i Lysekil

25 aug 2017

Ett 37 meter långt vakuumdestillationstorn har transporterats från Antwerpen, via Basteviksholmarna, till Preems raffinaderi i Lysekil. Tornet är hjärtat i den nya anläggningen för vakuumdestillation (VGO) som uppförs på raffinaderiet.

Läs mer...

Ta en sväng med nya Volvo EWR170E

24 aug 2017

Som ett svar på branschens allt starkare krav på hjulgrävmaskiner med kort svängradie presenterar Volvo Construction Equipment nya EWR170E med en mängd smarta funktioner och enastående bränsleeffektivitet.

Läs mer...

Het debatt om markanvändning på Load Up North i Boden

24 aug 2017

Mässan Load Up North öppnar på torsdagen 31/8 med en debatt i ett av de hetaste ämnena för basnäringarna: frågan om hur motstående intressen ska kunna samsas utan konflikter.

Läs mer...

Volvo ECR355E: Aldrig för klen

24 aug 2017

Den nya grävaren i E-serien från Volvo Construction Equipment har upp till 10 % högre bränsleeffektivitet, högre gräv- och lyftkrafter, längre drifttid och är lättare att kontrollera – klarar garanterat av de hårdaste kraven på produktivitet och prestanda.

Läs mer...

Nå längre med EW220E – den nya hjulgrävmaskinen i E-serien

24 aug 2017

EW220E baseras på en beprövad konstruktion. Denna hjulgrävmaskin från Volvo Construction Equipment kombinerar komfort, styrka och exakta rörelser för prestanda i toppklass.

Läs mer...

Staffan Lindewald utsedd till t f koncernchef för Malte Månson Holding

24 aug 2017

Styrelsen i Malte Månson Holding har i dag utsett Staffan Lindewald till t f koncernchef för Malte Månson Holding samt t f VD för dotterbolaget Malte Månson Verkstäder.

Läs mer...

Mattias Nilsson, VD Nordic Truckcenter AB, på plats hos Scanvo i Varberg med deras VD Allan Andersen.

Scanvo blir auktoriserad återförsäljare av DAF lastbilar

23 aug 2017

Scanvo Lastbil AB blir auktoriserad återförsäljare av DAFs hela sortiment av lastbilar, och öppnar en helt ny service- och verkstadsanläggning utanför Varberg.

Läs mer...

Bala Agri presenterar en ny djurkärra

22 aug 2017

På Borgeby Fältdagar så presenterade vi vår senaste nyhet inom kärrsortimentet; vår nya djurkärra TKD701.

Läs mer...

Hitachis 18-tonnare ZW220-6 lever upp till de europeiska miljökraven enligt Steg 4.

Senaste Hitachimodellerna på Entreprenad Live

22 aug 2017

Delvator visar Hitachis nya modeller av hjullastare samt hjul- och bandgrävare på Entreprenad Live på Ring Knutstorp i Skåne den 14-16 september.

Läs mer...

Ulf Persson

Nya ägare tar över Etebra Maskin & Vagn

22 aug 2017

Etebra Holding AB med Carl von Celsing och Kvalitena Industrier AB som huvudintressenter, förvärvar Etebra Maskin & Vagn AB från nuvarande ägare Håkan Hallin. Övertagandet sker från och med 1 september 2017.

Läs mer...

Case Rodeo på Entreprenad Live

18 aug 2017

Årets kvalificeringstävling, 1 st plats, till Case Rodeo sker under Entreprenads Live:s mässdagar, 14-16 september, på Ring Knutstorp.

Läs mer...

Swecon visar sina största Volvo-maskiner på den svenska marknaden; grävmaskinen EC750E och dumpern A60H.

Swecon på Load Up North 2017

18 aug 2017

Swecon har maskiner från Volvo Construction Equipment på plats, både statiskt och för provkörning. Vi visar upp ett urval av Volvos breda produktprogram och tryggheten i att handla av Swecon.

Läs mer...

Mer än 20 procent biodrivmedel första halvåret 2017

18 aug 2017

Mer än var femte liter drivmedel som de svenska bilisterna och åkarna tankade första halvåret 2017 var biodrivmedel. Det visar färsk statistik från SCB som Svebio bearbetat. Särskilt stor var ökningen för biodiesel HVO. Men också användningen av biogas ökade kraftigt. Användningen av etanol och rapsdiesel var stabil jämfört med 2016.

Läs mer...

Historiskt stor efterfrågan på lastbilsförare

18 aug 2017

Arbetsmarknaden för lastbilsförare har varit het de senaste åren. Ändå har efterfrågan på förare att nyanställa aldrig varit lika stor som nu.

Läs mer...

Nya säljaren för CASE, Christer Lindbom.

Ny säljare i Stockholm för CASE

18 aug 2017

Maskinia växlar upp med Christer Lindbom, ny säljare för CASE i Stockholm- och Uppsalaregionen. Sedan 2012 har Maskinia varit generalagent för CASE och sedan dess har det skapats en stabil plattform.

Läs mer...

Vägunderhållet i norra Bohuslän ska skötas av Svevia

17 aug 2017

Under de närmaste fyra åren ska Svevia på uppdrag av Trafikverkets sköta om drift och underhåll av vägarna i Norra Bohuslän.

Läs mer...

NORDICC AB lanserar nu ett intressant koncept för trädgårdsanläggare, kommuner, arborister m.m.

16 aug 2017

Det bygger på att kombinera 2 nyheter som ingår i NORDICCs utbud, 3,5t Lastväxlarsläp samt flishuggar från FÖRST. Det blir otroligt smidigt att ta sig in på mindre tomter och utrymmen för att forsla bort grenar, träd, buskar och annat.

Läs mer...

Jotabs nya Cat 980M har sparat bränsle redan från start. 

Caterpillars hjullastare sparar bränsle i krossarbete

16 aug 2017

Krossningsarbete är en av de hårdaste uppgifterna man kan utföra med en hjullastare. Ständig körning, tunga laster och maximal motorbelastning ger hög bränsleförbrukning. Med Caterpillars senaste generation av hjullastare minskar bränsleåtgången tydligt. Det handlar om hundratals liter i månaden.

Läs mer...

Tomas Johansson ny beläggningschef i Svevia

16 aug 2017

Tomas Johansson har utsetts till ny chef för division Beläggning i Svevia, från och med den 14 november 2017.

Läs mer...

Engcon miljon-investerar i nya testanläggningar – ska leda till ökad kvalitet och säkerhet

16 aug 2017

Engcon, världsledande tillverkare av tiltrotatorer för grävmaskiner, har de senaste åren intensifierat sitt kvalitetsarbete. Som nästa steg i det arbetet miljon-investerar Engcon nu i två stycken automatiska testanläggningar på fabriken i Strömsund, i vilka Engcon kommer hårdtesta alla sina tiltrotatorer innan leverans till kund.

Läs mer...

Merlo lanserar ny modell av redskapsbäraren Treemme 135MC. Maskinen väger drygt 8 ton, har fyra redskapsfästen och är byggd för till exempel vägkantsslåtter och snöröjning.

Nya Treemmes koncept – smart redskapsbärare

15 aug 2017

Nu lanseras Treemme senaste modell MM135MC i Sverige. Treemme är Merlos mångsidiga, redskapsbärare för alla säsonger. Maskinen har fyra punkter för montering av redskap, samt kraftuttag (PTO) fram och bak och den 24 augusti är det visning.

Läs mer...

Nya Merlo TF33.9 är en av maskinerna som visas på Load Up North 2017.

Merlo för Norrland i fokus på Load Up North

15 aug 2017

När AB Hüllert Maskin öppnar sin monter på Load Up North i Boden 31 aug - 1 september står bland annat Merlos kompaktmodeller i fokus. Med allt från den minsta till den största teleskoplastaren vill Merlo visa att man har vad Norrland behöver!

Läs mer...

Nya Volvo EC27D minigrävare når längre, gräver djupare och lastar högre

11 aug 2017

Minigrävaren Volvo EC27D har en enastående lång räckvidd för sin storleksklass och kombinerar intuitiv användning och förarkomfort med mångsidighet och enkel service.

Läs mer...

Den eldrivna hjullastaren, WL20e från Wacker Neuson

Wacker Neuson satsar på eldriven hjullastare

10 aug 2017

Eldrift av entreprenadmaskiner kommer stort och i Malmö har en eldriven hjullastare från Wacker Neuson fått utstå ett riktigt kraftprov.

Läs mer...

Swecon på Load up North 2015

Rekrytering och utbildning i fokus för Swecon på Load up North 2017

10 aug 2017

Load Up North är skapad som en mötesplats för marknaden och en möjlighet för kunder att träffa de leverantörer som är intresserade av att marknadsföra sina produkter i norra Sverige. Load Up North går av stapeln den 31 augusti och pågår till 2 september på Boden Arena. Swecon kommer att vara på plats med maskiner från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) som visas upp både statiskt och genom provkörningar.

Läs mer...

Huvudsponsorn Swecon supportade med en rejäl uppbackning av anläggningsmaskiner under tävlingsveckan. Dessutom ger Swecon arrangerade Finnskoga Motorklubb tillgång till hjullastare under hela verksamhetsåret.

Publikrekord på Swecon World RX of Sweden i Höljes

10 aug 2017

Swecon var för första gången titelsponsor för årets VM-deltävling i rallycross i värmländska Höljes. Deltävlingen är en av tolv deltävlingar i FIA World Rallycross Championship. Som vanligt var intresset stort från den svenska och inte minst norska rallypubliken.

Läs mer...

Fords transportbilar firar 100 år

10 aug 2017

Det är 100 år sedan Ford lanserade sin första transportbil, Ford TT. Tvåsitsiga Ford TT baserades på den numera legendariska T-Forden, men var längre och starkare. I dag är Ford Europas bäst säljande transportbilsmärke.

Läs mer...

Nya Mercedes X-Klass är marknadens första pickup i premiumklassen.

Premiär för Mercedes X-Klass – första pickupen i premiumsegmentet

09 aug 2017

Nu har Mercedes visat X-Klass, som tar premiumkänslan i pickup-segmentet till en helt ny nivå. Nya X-Klass kombinerar pickupens klassiska fördelar med komfort, design, körkänsla och säkerhet som i en vanlig Mercedes. Dessutom har den klassens rymligaste flak. X-Klass kommer till Sverige redan i höst.

Läs mer...

Ford lanserar ny Transit Custom med ny design och interiör för det ideala mobila kontoret

09 aug 2017

Ford är störst i Europa på transportbilar, och storsäljaren i modellprogrammet är Transit Custom. Nu lanserar Ford en ny version av storsäljaren, och på listan över nyheter står bland annat ny design, ny interiör, ökad komfort och ergonomi och avancerad teknik för att göra bilen till det optimala mobila kontoret.

Läs mer...

De fyra vinnarna i Rototilts tävling #excavatorhero; Brendan Mulholland från Irland, Rickard Hessle från Sverige, Hannu Saukko från Finland och Pål Bergly Østre från Norge.

Rototilt presenterar hjältarna – vinnarna i tävlingen #excavatorhero

09 aug 2017

Rototilts tävling i sociala media #excavatorhero, där vardagshjälten uppmärksammades, blev en succé och nu är vinnarna utsedda.

Läs mer...

Linde Load Management för staplare ger ännu mer säkerhet när gods förflyttas. En stor färgdisplay visar viktig lastdata och varnar föraren när stativet närmar sig gränsen för lastkapacitet.

Nytt förarstödssystem skyddar människor och gods

09 aug 2017

Linde Material Handling lanserar Linde Load Management – ett smart förarstödssystem anpassat för staplare. Systemet visar all viktig lastdata via en skärm och korrigerar automatiskt vid ovarsam hantering. Olyckor som orsakar skador på människor, gods och utrustning undviks och det interna materialflödet blir säkrare och mer effektivt.

Läs mer...

Drivmedelstölder mycket större problem än känt: varannan stöld anmäls inte

09 aug 2017

Nära hälften av branschorganisationen Maskinentreprenörerna, ME:s, medlemsföretag drabbades under 2016 av dieselstölder, stölder som i genomsnitt kostade varje företag 42 000 kronor. Samtidigt polisanmäldes bara 45 procent av stölderna, enligt en rapport som ME presenterade under Almedalsveckan i Visby.

Läs mer...

Gräs & Planeringharv från Zocon

09 aug 2017

YstaMaskiner AB presenterar en ny och ännu kraftigare Gräs-, och Planeringsharv. Tillverkning sker i Holland under namnet Zocon.

Läs mer...

Lidköpingsföretaget igm Nordic AB ska leverera stor svetsrobot till Götene UFO AB för svetsning av skopor.

05 jul 2017

Götene UFO AB beställer sin andra igm Svetsrobot för installation under hösten. Orderingången är rekordhög hos Götene UFO AB och man har beslutat att automatisera svetsningen även av de större skoptyperna upp till tre ton.

Läs mer...

Väg 95 från Boliden ska åtgärdas på flera delsträckor under de närmaste tre åren.

Bättre standard på väg 95 från Boliden

05 jul 2017

Under de närmaste tre åren ska Svevia utföra vägarbeten på väg 95 för att höja trafiksäkerheten och förbättra framkomligheten.

Läs mer...

Green Cargos nya sexaxliga lok ger effektivare transporter

05 jul 2017

Green Cargo har signerat ett avtal med Softronic angående köp av sexaxliga Transmontana lok med en dragkraft upp till 3000 ton motsvarande dubbelt så mycket som ett konventionellt RC-lok.

Läs mer...

Monika Weinberg är marknadsansvarig hos Delvator AB.

Monika Weinberg stärker Delvators marknadsföring

05 jul 2017

Delvator förstärker marknadsföringen av Hitachis entreprenadmaskiner i Sverige. Det sker genom anställningen av Monika Weinberg, som är företagets marknadsansvariga sedan juni i år.

Läs mer...

Med Uptime används lastbilens sensorer för att samla in data medan den körs och sedan analyseras denna data centralt i realtid.

Mercedes-Benz Uptime lanseras i Sverige: Ny servicetjänst i realtid för lastbilar

05 jul 2017

Nu lanserar Mercedes-Benz lastbilar en helt ny servicetjänst som tar uppkopplad servicekommunikation till en ny nivå. Mercedes-Benz Uptime kan inte bara meddela om problem som uppstår – systemet kan till och med förutse saker innan de ens uppstått.

Läs mer...

Trejon lanserar nu sin nya multifunktionsvagn.

05 jul 2017

När den premiärvisades på Maskin Expo i Stockholm i slutet på maj blev den en stor succé och intresset var stort.

Läs mer...

Framtidsbransch vidöppen för nya jobb

05 jul 2017

Landets maskinentreprenörer har just nu ovanligt mycket att göra och högkonjunkturen i kombination med samhällets ökade behov av modern och effektiv infrastruktur gör att branschen nu växer och kan öppna upp för helt nya jobb för nya grupper i samhället.

Läs mer...

Manitou har lanserat nya roterande teleskoplastare. MRT3050 kan lyfta upp till fem ton i en höjd på upp till 30 meter.

Manitou med rotation lyfter 7 ton i 20 meters höjd

27 jun 2017

Två nya rotationsteleskoplastare ger helt nya möjligheter för byggbranschen. En teleskoplastare med rotation som har en lyftkapacitet på sju ton i 20 meters höjd. Det har marknaden inte upplevt tidigare men franska Manitou har precis lanserat maskinen som kan klara den tunga lasten i den höga höjden.

Läs mer...

Framtidens maskinförare utbildas i Munkedal

27 jun 2017

Väst Sverige står inför en historisk byggboom med mängder av infrastruktur och byggprojekt, samtidigt som det pågår ett generationsskifte bland maskinförare. Mot den bakgrunden satsar Kunskapens Hus i Munkedal på en gymnasieutbildning till maskinförare, där man tar hjälp av branschorganisationen Maskinentreprenörerna (ME) för att säkerställa att eleverna får en branschanpassad utbildning.

Läs mer...

Två män med en spade. Scantrucks styrelseordförande Poul Nielsen (till vänster) och Söderberg & Haaks VD Hans Ripa tar gemensamt det första spadtaget till nybygget, som blir nytt huvudkontor för Scantruck AB och nya lokaler för Söderberg & Haak i Sveriges viktigaste entreprenadområde.

Scantruck har tagit första spadtaget

27 jun 2017

Bygge av svenskt huvudkontor i Stockholm är igång

Läs mer...

Premiär för nya GO-serien från Nordic Lights

22 jun 2017

Dagsljus för dagen såväl som natten. I många miljöer behövs extra ljuskällor inte bara efter att solen gått ned. Till exempel i både skogsbruk och på byggarbetsplatser kan ett extra behov av arbetsbelysning behövas året om. Med den nya GO-serien från finska Nordic Lights erbjuder ABKATI en heavy duty-serie med lampor för alla behov.

Läs mer...

Robert Hunt, The Plantworx Innovation Award

Engcons initiativ för ökad säkerhet prisas i England

14 jun 2017

Engcons verksamhet i England har tillsammans med den branschunika engelska utbildnings- och certifieringsorganisationen NPORS tagit fram en säkerhetsutbildning för tiltrotatorer som täcker de grundläggande delarna av tiltrotatorn, samt dess användning. Nu har utbildningen prisats av The Plantworx Innovation Award, som varje år uppmärksammar innovativa företag, produkter och tjänster som haft en stor påverkan inom byggutrustningsindustrin.

Läs mer...

Markonas två nya Hitachi ZX145W-6.

Markona satsade på två Hitachi ZX145W-6

14 jun 2017

De goda erfarenheterna av en äldre hjulgående Hitachi från 2005 med över 17 000 timmar på tidmätaren var ett av skälen när Markona Maskin AB i Uppsala investerade i två nya hjulgrävare från Delvator.

Läs mer...

Magnus Skoglund leder arbetet för Svevias anläggningsverksamhet i Västernorrland och Jämtland.

Magnus Skoglund ny arbetschef i Svevia

14 jun 2017

Den 1 juni tillträdde Magnus Skoglund som ny arbetschef för Svevias anläggningsverksamhet i Västernorrland och Jämtland.

Läs mer...

Cramo AB förlänger avtalet med Veidekke Entreprenad AB

14 jun 2017

Avtalet löper över 12 månader med start den 1/7-2017 och inkluderar även Veidekkes dotterbolag. Avtalet är rikstäckande och innefattar hela Cramo ABs produktportfölj.

Läs mer...

Komatsu 901XC – en gallringsspecialist på åtta hjul

14 jun 2017

Efter succén med 8-hjulingen Komatsu 931XC kommer nu uppföljaren Komatsu 901XC – en smidig gallringsmaskin med mycket god terrängframkomlighet och fantastisk stabilitet. Skördaren är en del i Komatsu Forests nya produktserie XC, med maskiner och tillbehör speciellt framtagna för extrema förhållanden.

Läs mer...

Sandvik introducerar kostnadseffektiv ombyggnadslösning för konkross-installationer

13 jun 2017

Beroende på tillämpning så är krossen själva hjärtat i processen eller åtminstone en viktig del av den. Den kan helt enkelt inte plockas bort under längre perioder utan att produktiviteten påverkas. Om kritiska komponenter börjar fallera och krossen närmar sig slutet av sin livslängd, kan Sandvik ersätta den och återställa hela krossystemet till dess forna glans.

Läs mer...

SMP Parts lanserar HardLock90

09 jun 2017

Snabbfästet för optimalt grepp och maximal säkerhet för maskiner mellan 35 och 55 ton

Läs mer...

Trejon presenterar Multiforest - New Edition

09 jun 2017

Trejon lanserar sin nya modellserie New Edition med en rad uppgraderingar och förbättringar.

Läs mer...

Vermeer HG 6000

Maskinflisning i Laxå AB siktar mot framtiden

09 jun 2017

Genom sitt köp av de nya maskinerna med de senaste miljömotorerna kan Maskinflisning, förutom ökad produktionskapacitet, nu satsa på krossning av returträ och flisning av grot och samtidigt värna om både människa och miljö.

Läs mer...

HillTip introducerar HTRACK™- Tracking av snöröjning och halkbekämpning med pick-ups och lätta lastbilar

06 jun 2017

Familjeföretaget HillTip Oy, har sin fabrik på finska västkusten, närmare bestämt i Jakobstad. Företaget fortsätter där de slutade säsongen 2016, genom att återigen introducera ny teknik i sina snöplogar och sand och salt spridare ämnade främst för pick-upper och lätta lastbilar.

Läs mer...

– Än är jag för ung för att lägga av, säger 83-årige Skrot-Kalle.

Sveriges mest kända och äldsta skrothandlare trappar ner

06 jun 2017

Karl Adolfsson, mer känd som Skrot-Kalle, öppnade sitt skotlager i Eda midsommarveckan 1956. Vid 83 års ålder väljer han nu att trappa ner sin verksamhet och inleder nu en serie auktioner av sina objekt via PS Auction.

Läs mer...

Ta chansen att bli en #EXCAVATORHERO

06 jun 2017

De flesta stordåd utförs i skuggan av stora rubriker och glittrande galor. Men det är där ute, i den vanliga vardagen som de verkliga hjältarna finns. Vårt land är ju byggt av vardagshjältar, sådana som gör stordåd i det tysta. Vi pratar om er grävmaskinister, ni som varje dag målmedvetet bygger en del av vår gemensamma framtid. Det vill vi uppmärksamma.

Läs mer...

Mercedes först med online-försäljning av transportbilar

06 jun 2017

Mercedes-Benz blir först i Sverige med att erbjuda online-försäljning av transportbilar. Försäljningen på webben gäller de populära modellerna Vito och Citan och kostnaden blir lägre än för motsvarande nybeställning. Erbjudandet är uppbyggt som operationell leasing och blir transportbilsvärldens motsvarighet till privatleasing, utan kontantinsats och utan risk. Premiär sker idag, den 1 juni.

Läs mer...

ALLU lanserar ny-gammal Processor– För behandling & blandning av material!  

02 jun 2017

ALLU Processor är en extrautrustning för grävmaskiner. Den har tidigare bara levererats ihop med kompletta ALLU stabiliserings-system men efterfrågan som en egen enhet ökar. Därför är den nu tillgänglig att förvandla vanliga grävmaskiner till effektiva blandare!

Läs mer...

Det första spadtaget togs av, fr.v: Karsten Vestergaard, VD Vestergaard Nielsen A/S, Anders Jarl, Wihlborgs Fastigheter AB, Niels-Jörgen Toft Jensen, VD MAN Truck & Bus Sverige och Norge och Christer Pettersson, Servicemarknadschef MAN Truck & Bus Sverige.

MAN bygger ett nytt MAN Truck & Bus Center i Malmö

01 jun 2017

På onsdagen den 31 maj togs det första spadtaget till det som ska bli MAN:s nya MAN Truck & Bus Center I Malmö. Den nya anläggningen ska stå färdig sommaren 2018.

Läs mer...

Stor brist på lastbilsförare.

Fler utbildningsplatser behövs för att möta behovet av lastbilsförare

01 jun 2017

Vi på TYA är mycket glada för att utbildningar till lastbilsförare via Arbetsförmedlingen inom kort kommer igång igen meddelar Lasse Holm.

Läs mer...

Här på Sjölunda reningsverk arbetar sig en Komatsu-hybrid ner genom marklagret för att ge plats åt stadens nya reningsverk.

Premiär för hybridgrävaren när Malmö bygger nytt reningsverk

01 jun 2017

På Sjölunda i Malmö arbetar sig en Komatsu hybridgrävare HB 365 LC-3 ner genom marklagret för att i sinom tid ge plats för stadens nya reningsverk.

Läs mer...

Multicargo Multifunktionsvagn MT-STEEL12 Dumpervagn/Spridare

Premiärvisning av Trejon Multicargo Multifunktinsvagn blev en stor succé!

01 jun 2017

Trejon lanserar nu sin nya multifunktionsvagn. När den premiärvisades på Maskin Expo i Stockholm i slutet på maj blev den en stor succé och intresset var stort.

Läs mer...

Ny säljare hos Götene Ufo AB.

01 jun 2017

Anders Boström har nu åter tagit plats som säljare hos Götene Ufo AB efter ett uppehåll på två år från tjänsten.

Läs mer...

Personalen på Swecons utrustningsverkstad tar avsked från "Therése" - den sista svensksålda väghyveln från Swecon.

Volvos sista väghyvel har rullat ut från Swecon

31 maj 2017

Solen sken i försommarvärmen när den sista svensksålda väghyveln från Volvo Construction Equipment rullade ut genom grindarna på utrustningsverkstaden hos Swecon i Eskilstuna.

Läs mer...

Skogsmaskinstillverkare öppnar ny serviceverkstad

31 maj 2017

Komatsu Forest har ett brett nätverk av specialiserade servicetekniker utlokaliserade på totalt 26 verkstäder runt om i Sverige. Nu fortsätter företaget att stärka sina positioner, genom att etablera en verkstad i Lenhovda tillsammans med samarbetspartnern Östmek AB.

Läs mer...

Succén Entreprenad Live återkommer till Göteborg 2018 – nu på Säve Depå vid Säve Flygplats

31 maj 2017

Förra årets entreprenadmässa i Göteborg blev en stor succé. Många utställare, fullt med folk och det gjordes många affärer. Nu återvänder Entreprenad Live men till ny plats.

Läs mer...

Komatsu C124 - nygammalt aggregat får fyra matarhjul

31 maj 2017

Nu introduceras Komatsu C124, en uppdaterad version av C123 där den stora nyheten är det fjärde drivna matarhjulet. C124 är, liksom föregångaren, ett allroundaggregat som ger maximal produktivitet, kvalitet och tillförlitlighet. De uppskattade egenskaperna Constant Cut och möjligheten att välja flerträdshantering som tillval finns naturligtvis kvar. Dessutom finns möjlighet att välja till integrerad arbetsbelysning i aggregatet.

Läs mer...

En moderniserad bana förbättrar förutsättningarna för stora transportarbeten i inlandet

Inlandsbanan kan rustas genom miljardinvestering

31 maj 2017

Inlandsbanan kan rustas upp genom miljardinvesteringar från pensionsfonder och andra institutionella investerare. Det är det australiensiska företaget Macquarie, som via en av sina infrastrukturfonder, visat intresse av att utveckla verksamheten tillsammans med de inlandskommuner som i dag driver verksamheten. En sådan upprustning skulle öppna för mer person- och godstrafik och även vara vital för råvarunäringarna i Norrland, som skogs-, stål- och gruvindustrin.

Läs mer...

Från översta slangen och ner: Hydroscand Garden, Bulkslang 7 bar, Biobränsleslang, Aircomp Kompressorslang 240˚

Slang för trädgård, bulk och biobränsle

31 maj 2017

Samtidigt som sommaren äntligen är på intågande, kommer nu en rad produktnyheter till Hydroscands butiker. Här presenterar vi några av Hydroscands senaste slangnyheter för trädgård, bulk och biobränsle.

Läs mer...

Välbesökt event när Huddig lanserade sin nya maskinserie 1260D

31 maj 2017

Fredagen den 19 maj bjöd Huddig in till stort lanseringsevent av den nya maskinserien, HUDDIG 1260D, på DriveLab Stockholm i Arlandastad. Drygt 100 personer deltog, bland andra kunder, återförsäljare och branschpress. Efter presentationen var det många som tog chansen att provköra den senaste skapelsen från Huddig. Intresset för den nya maskinserien är redan nu stort och produktionen är i full igång.

Läs mer...

Engcon förbättrar automatisk koppling för hydrauliska verktyg

24 maj 2017

Nu uppdaterar Engcon sin "fullhydrauliska" lösning EC-Oil, som möjliggör att säkert koppla hydrauliska verktyg automatiskt utan att behöva lämna förarplatsen. Den stora nyheten i uppdaterade EC-Oil är en helt nyutvecklad elkontakt av så kallad kniv-modell med ökat antal kontaktytor, vilka också flyttats upp överst i kopplingen för att bättre skyddas från olja och smuts.

Läs mer...

På bilden syns (f.v.) Mats Hanning Försäljningschef MAN Truck & Bus, Mats Sundqvist Försäljningsansvarig tunga fordon MAN Financial Services, Fabian Knappik, Country Manager MAN Truck & Bus och Ola Petersson, Marknadschef MAN Financial Services

MAN lanserar fordonsfinansiering under varumärket MAN Financial Services

24 maj 2017

Nu utökar MAN Truck & Bus Sverige sitt erbjudande med egen fordonsfinansiering under varumärket MAN Financial Services. En del av Volkswagen Financial Services koncernen. Ytterligare ett steg i att erbjuda kunderna ett ”one-stop-shopping” koncept.

Läs mer...

Två nya modeller av sopvalsar

23 maj 2017

Med en arbetsbredd på 1,6 m och 1,8 m för frontlastare, teleskoplastare och lastmaskin.Sopvals YSTA SV 160 och 180 kompletterar därmed YstaMaskiners breda sortiment ytterligare av sopvalsar utan uppsamlingsbox.

Läs mer...

Två nya modeller av betesputs för bakmontering på traktorns 3-punktsfäste.

23 maj 2017

Den mindre modellen har en arbetsbredd på 1,55 m och väger 292 kg och den större väger 318 kg och har en arbetsbredd på 1,80 m. Rekommenderat effektbehov är 30-50 hk.

Läs mer...

Hiab visar upp sina senaste innovationer och vision för framtidens timmerhantering på skogsmässan Elmia Wood den 7-10 juni 2017 i Jönköping

23 maj 2017

Hiab, som ingår i Cargotec, kommer att presentera sitt breda utbud av LOGLIFT/JONSERED skogskranar och tjänster på skogsmässan Elmia Wood som äger rum den 7-10 juni i Jönköping. Elmia Wood är världens största skogsmässa som hålls vart fjärde år.

Läs mer...

Högpresterande verk som klarar hög andel finmaterial från Sandvik

23 maj 2017

Nya QE441 Free Flow är ett mångsidigt mobilt verk särskilt lämpat för material som är svåra att sortera.

Läs mer...

Det är stora nyheter på gång på www.live.manitou.com onsdag 7 juni.

Manitou går online med lansering av nya maskiner

23 maj 2017

Hela världen kan följa med när den franska teleskoplastare-giganten presenterar två helt nya produkter

Läs mer...

Skopserien Optiline ger ökad produktivitet och håller kostnaderna nere.

Optimerad balans mellan skopa och maskin

23 maj 2017

SMP Parts nya skopserie Optiline är optimerad för att skapa bästa möjliga balans mellan skopa och maskin. Optilineskoporna ger både ökad produktivitet, mindre slitage på maskinen och lägre bränsleförbrukning per flyttad massa – fördelar som sammantaget ger en fördelaktig ägarkostnad.

Läs mer...

Hitachi ZW370-6 på demoturné

23 maj 2017

Som första land i Europa kan svenska maskinentreprenörer nu provköra senaste modellen av Hitachis 35-tons hjullastare, ZW370-6. Turnén tog sin start i norra Sverige och Hitachis svenska generalagent, Delvator AB, uttrycker stor stolthet för den produktiva och driftssäkra maskinen.

Läs mer...

Hiab arrangerar "CargoHack3"

17 maj 2017

Ett hackaton för att boosta företagets digitala och uppkopplade tjänster - nu startar ansökningsperioden

Läs mer...

MPP – Transporttank gör det enkelt och säkert att transportera diesel

Praktisk, ekonomisk och transportvänlig dieseltank

17 maj 2017

MPP Sverige lanserar just nu sin stora nyhet: MPP – Transporttank (TT100, TT200 & TT300), alltigenom anpassad för den nordiska marknaden. Den nya transporttanken ersätter Transcube Global, som MPP haft i sitt sortiment sedan 2005 och blivit väl känd genom de flesta uthyrningsföretagen.

Läs mer...

Mångsidiga minigrävaren Cat 300.9D VPS med kraftaggregatet HPU 300 som gör grävmaskinen helt eldriven.

Caterpillars eldrivna minigrävare 300.9 VPS i Sverige

17 maj 2017

Cat 300.9D VPS är en av Caterpillars mest mångsidiga och miljövänliga grävmaskiner. Den kan drivas helt på el eller med sin dieselmotor.

Läs mer...

Ökad säkerhet med frontmonterad sandspridare för lastbilar

17 maj 2017

De milda vintrarna med regn på frusna vägar har gjort halkbekämpningen farlig och gör att chaufförerna utsätts för extremt besvärliga förhållanden.

Läs mer...

Jubileumsmodellen Tatra Phoenix Präsident Euro 6 premiärvisas av Cordestam på MaskinExpo, den 18-20 maj.

Tatra jubilerar med Präsident på MaskinExpo

17 maj 2017

2017 är året då Tatra fyller 120 år som lastbilstillverkare. Det firas med en begränsad jubeliumsupplaga av Tatra Phoenix. Upplagan innehåller designförändringar både interiört och exteriört. Tatra Phoenix Präsident Euro 6 premiärvisas av Cordestam på MaskinExpo, den 18-20 maj.

Läs mer...

Skalfri montering med Powertrak Next Generation

17 maj 2017

Dunlop Hiflex lanserar nu Powertrak Next Generation i Sverige. Det handlar om den senaste fasen i utvecklingen av Powertrak-sortimentet för skalfri montering av multi-spiralslang.

Läs mer...

Markvibrator ex34 från exero.

Arbetsvillig markvibrator för 5-10-tonnare

17 maj 2017

Nu utökar exero modellprogrammet av markvibratorer med ytterligare en modell, ex34, avsedd för grävmaskiner i segmentet 5-10 ton.

Läs mer...

Stavdals nya hyrcenter i Kungsängen invigs den 18 maj.

Nu invigs Stavdals nya hyrcenter i Kungsängen

17 maj 2017

Efterfrågan på hyrmaskiner och byggbodar fortsätter att öka. Nu öppnar Stavdal sitt 19:e hyrcenter, som också blir ett av de största. Den 18 maj invigs det nästan 10 000 kvadratmeter stora hyrcenter i Kungsängen. Anläggningen inrymmer både maskinhall, lagerplats, tvätthall och uthyrning.

Läs mer...

HVL Maskins verkstadschef Ulf Granholm gläds åt att HVL Maskin får Delvator som huvudägare.

Delvator ny huvudägare av HVL Maskin - servicen stärks i Stockholm

17 maj 2017

Delvator AB blir ny huvudägare i HVL Maskin AB, vilket är första steget i en offensiv strategi för att stärka tillgängligheten till maskinservice för Hitachiägare i Stockholmsområdet. Satsningen sker i nära samarbete med AB Hüllert Maskin och övriga delägare.

Läs mer...

Anders Jonsson, monteringsansvarig på Engcons fabriker i Strömsund, och Stig Engström, Engcons grundare, på invigningen av nya fabriken i Strömsund.

Ny fabrik ska möta Engcons ökade efterfrågan

17 maj 2017

Engcon, världsledande på tiltrotatorer för grävmaskiner, har nyligen invigt ännu en fabrik i företagets huvudort Strömsund. Det är en ökad efterfrågan på Engcons produkter samt en satsning för att korta leveranstiderna ytterligare som ligger till grund för investeringarna i den nya fabriken.

Läs mer...

Två nya medarbetare på Trejon AB

17 maj 2017

Tomas Rydén och Christoffer Johansson som kommer att representera Trejon för mellan och södra Sverige.

Läs mer...

Ditch Witch nya generation styrbar borrmaskin JT40 – optimal prestanda

15 maj 2017

Amerikanska Ditch Witch introducerar nu en helt ny maskin för styrd borrning - JT40 till sitt världsledande produktprogram.

Läs mer...

MPP visar lättanvända och säkra pickuptankar i aluminium.

Pickuptankar för diesel visar smidighet på MaskinExpo

05 maj 2017

Trygg och praktisk dieselförvaring, utan bäst-före-datum och i ett utförande som sparar vikt och lastutrymme på flaket. Det är utmärkande för pickuptankarna från MPP. I tryggheten ligger dels att tankarna är säkra under transport och hantering, dels att de ger koll på bränslet. De lättanvända aluminiumtankarna visas av MPP Sverige på årets MaskinExpo, den 18-20 maj.

Läs mer...

Fortsatt satsning på service och support hos Rototilt

05 maj 2017

Rototilt fortsätter sin satsning på service och support för att göra upplevelsen för kunden ännu bättre. Det innebär nya system, uppdateringar och rekryteringar.

Läs mer...

Bellmans Åkeri och Entreprenad och Uppländska Berg

05 maj 2017

Bellmans Åkeri och Entreprenad AB och Uppländska Berg (Modern Sprängteknik i Norden AB med ingående dotterbolag) bildar nytt bolag tillsammans med Verdane Capital. VIII som huvudägare.

Läs mer...

Lintrac 90 kombinerar styrka med maximal smidighet och framkomlighet.

Lintrac 90 imponerar med fyrhjulsstyrd fyrhjulsdrift

04 maj 2017

Fyrhjulsstyrning, fyrhjulsdrift och steglös transmission. Det gör Lintrac 90 från österrikiska Lindner till en lika smidig som produktiv traktor, oavsett det handlar om användning på gårdar, i entreprenader eller i den kommunala sektorn. Lägg därtill prestandan från 102 hästkrafter. Importören Rosenqvist Maskin bjuder in till testkörning av Lintrac på årets MaskinExpo, den 18-20 maj.

Läs mer...

Skydda din trailer med ett KingPin-lås

04 maj 2017

Vinn över tjuven. I Norge är det redan stort, låset som skyddar din trailer från stöld. I ett lyckat samarbete mellan polisen och norska trafikverket används denna typ av lås även för att indirekt klampa fordonet då det inte går att koppla på eller av släp med en fastlåst kingpin.

Läs mer...

Steelwrist OQ Auto Connection.

OQ Auto Connection från Steelwrist kopplar säkert på MaskinExpo

04 maj 2017

Den svenska tiltrotator- och redskapstillverkaren Steelwrist fortsätter att bredda sin produktportfölj. Det sker bland annat med den automatiska oljekopplingen OQ Auto Connection. Två modeller, OQ60-5 och OQ70, visas på årets MaskinExpo, den 18-20 maj. Företaget lanserar även en ny högflödesteknologi för tiltrotatorer.

Läs mer...

Quantum-plattformen från SVAB knyter samman tekniken och erbjuder nya funktioner.

SVAB lanserar Quantum – en ny plattform för styrsystem

04 maj 2017

På årets MaskinExpo, den 18-20 maj, lanserar SVAB Hydraulik en ny generation plattform för styrsystem. Quantum-plattformen kombinerar styrelektronik, kommunikation, joysticks, sensorer och manöverventiler för att skapa funktioner som höjer effektiviteten på grävmaskiner.

Läs mer...

Nilfisk City Ranger 3570 är gjord för att vara bäst i klassen när det gäller förarens komfort och kontroll.

Nilfisks nya multifunktionsmaskin bjuder komfort och kontroll

04 maj 2017

Långa arbetstider i obekväma förarhytter är ett välkänt scenario för många förare. Med City Ranger 3570 har Nilfisk valt att fundamentalt förändra detta. Ambitionen har varit tydlig: Att tillhandahålla en multifunktionell maskin som ger föraren det bästa i fråga om både komfort och kontroll. Nilfisk visar nya City Ranger 3570 på årets MaskinExpo, den 18-20 maj.

Läs mer...

Steelwrist Kompaktor, Multigrip och Sten- och sorteringsgrip.

Ny serie hydrauldrivna redskap från Steelwrist

04 maj 2017

Det är tätt mellan nyheterna i Steelwrists monter på årets MaskinExpo, den 18-20 maj. När det gäller hydrauldrivna redskap har företagets sorteringsskopor, som lanserades 2016, nu fått sällskap av kompaktorer, multi/timmergripar samt sten/sorteringsgripar. Produktnyheterna möter den allt större efterfrågan inom materialhantering och miljövänligare återvinningslösningar.

Läs mer...

Mångsidiga och smidiga Unitrac 112LDrive från Lindner.

Smarta och steglösa Unitrac gör premiär på MaskinExpo

04 maj 2017

På årets MaskinExpo, den 18-20 maj, premiärvisar Rosenqvist Maskin den mångsidiga transportören Unitrac 112LDrive från österrikiska Lindner.

Läs mer...

Quantum Tool Recognition arbetar med trådlösa enheter på redskapen en central kommunikationsenhet i hytten. Mobilappen ger enkelt tillgång till all information.

Quantum Tool Recognition ger intelligens åt redskapen

04 maj 2017

Kraven på effektivitet och produktivitet ökar konstant. Som ett resultat av detta blir både grävmaskiner, verktyg och styrsystem mer intelligenta. Med Quantum Tool Recognition ger en liten, robust och kostnadseffektiv modul intelligens även åt redskapen. SVAB Hydraulik visar det nya systemet på årets MaskinExpo, den 18-20 maj.

Läs mer...

FXJ-seriens utförande ger en kompakt konstruktion med stor kraft i förhållande till hydraulhammarens vikt. Nya FXJ225 och sex andra modeller i serien visas på årets MaskinExpo.

Ny hydraulhammare i effektiva FXJ-serien

04 maj 2017

På årets MaskinExpo presenterar AMAS Svenska AB hydraulhammaren FXJ225 på 1 650 kg från FRD Furukawa. Det innebär att FXJ-serien nu består av sju modeller, avsedda för grävmaskiner från 9 till 75 ton. På mässan visas såväl nya FXJ225 som de andra modellerna i den uppskattade FXJ-serien.

Läs mer...

Morookas bandgående dumper MST-2200VDR, har en maxlast på 11 ton och tar sig fram överallt.

Japansk maskintillverkare söker svensk återförsäljare på MaskinExpo

03 maj 2017

Den japanska dumpertillverkaren Morooka kommer till MaskinExpo i maj. Syftet är att visa upp företagets bandgående dumprar - och att hitta en svensk återförsäljare.

Läs mer...

Redskapsfästet Attach från Fors Industrier ger lastarförsedda maskiner helt ny flexibilitet

Världspremiär på MaskinExpo för unika redskapsfästet Attach

03 maj 2017

En världsnyhet med kraft att förändra vardagen för alla som kör hjullastare, teleskoplastare, grävlastare och lastarförsedda jordbrukstraktorer. Det presenterar Fors Industrier på årets MaskinExpo, som genomförs på Stoxa den 18–20 maj. Då blir det också möjligt att provköra det patenterade och revolutionerande redskapsfästet, som bär namnet Attach.

Läs mer...

Steelwrist ingår strategiskt samarbete med Tiltman ApS för distribution av tilt-fästen för minigrävmaskiner

03 maj 2017

På den internationella produkt lanseringen den 26 April i Sollentuna presenterade Steelwrist ett strategisk samarbete med Tiltman ApS, den Danska tillverkaren av små tilt-fästen för mini grävmaskiner.

Läs mer...

Begagnat lastbilssläp blir som nytt hos oss på Berg Kapell

03 maj 2017

Berg Kapell har slagit sig in på ett nytt marknadsområde. Genom att köpa begagnade lastbilssläp och byta ut sidorna till deras egna kapellskåp. Slutresultatet innebär en ny- gammalvagn, till en bråkdel av vad priset på ett helt nytt släp skulle ha kostat åkeriet.

Läs mer...

Steelwrist har förvärvat sin Engelska importör AgCon UK Ltd (nu Steelwrist UK) och expanderar med egen organisation till Sydkorea.

03 maj 2017

Svenska tiltrotator och redskapstillverkaren Steelwrist fortsätter sin internationella expansion. På den internationella produktlanseringen den 26 April i Sollentuna kommunicerades att man förvärvat sin engelska importör AgCon UK Ltd. Med de nyöppnade dotterbolagen i USA och Korea samt egen personal i Danmark har Steelwrist idag egen organisation i tio länder och kontinuerlig försäljning i 22 länder.

Läs mer...

Världsnyhet - Engcon tiltar automatiskt med Leica Geosystems

03 maj 2017

I samarbete med världsledande tiltrotator-tillverkaren Engcon har Leica Geosystems utvecklat iXE CoPilot, en autotilt-funtion. I kombination med ett 2D eller 3D-grävsystem, Engcons styrsystem DC2 samt ePS (engcon Positioning System) får då Engcons tiltrotatorer en revolutionerande funktion där tiltfunktionen på tiltrotatorn sköts automatiskt.

Läs mer...

Steelwrist utökar sitt produktprogram av tiltrotatorer och snabbfästen

03 maj 2017

Tiltrotatorprogrammet utökas med X14 anpassad för grävmaskiner och grävlastare mellan 10 och 14 ton. Dessutom lanseras ett S30 snabbfäste för minigrävare.

Läs mer...

Hyr batteridrivna hjullastare hos Cramo!

27 apr 2017

Cramo kan nu erbjuda batteridrivna hjullastare från Wacker Neusson och Kramer.

Läs mer...

Hitachis 120-tonnare EX1200-6. Den maskin som levereras till Bennys Gräv ser något annorlunda ut. Bland annat har den extrautrustats med hydraulisk stege, ”Sliding ladder”, för att underlätta för föraren att äntra maskinen.

Bennys Gräv satsar på 120 tons Hitachi

27 apr 2017

När Bennys Gräv AB ville förnya maskinparken vid guldmalmsbrytningen i Björkdalsgruvan föll valet på en 120 tons Hitachi EX1200-6. Maskinen tas i drift från sensommaren.

Läs mer...

Ny pick and carry-kran gör JMG Cranes till en av finalisterna i Swedish Steel Prize 2017​

27 apr 2017

JMG Cranes är en av fyra finalister i Swedish Steel Prize 2017. Företaget har utvecklat en ny pick and carry-kran – MC 580 – som erbjuder hög nyttolast och är konstruerad för att vara lätt att transportera. ​ ​

Läs mer...

C Force 520 från CFMOTO visas av ATV Sweden på årets MaskinExpo, den 18-20 maj.

C Force 520 visar kraften på MaskinExpo

27 apr 2017

Det är bäddat för succé när ATV Sweden kommer till årets MaskinExpo med kraftpaketet C Force 520 från CFMOTO. Fyrhjulingens chassi kommer från populära G Force 450 och motorn är hämtad från C Force 550.

Läs mer...

Snabbfästessystemet OQC gör maskinen till en mångsidig redskapsbärare.

OQC ger snabb och säker koppling av pendlande redskap

27 apr 2017

Även pendlande redskap kan fästas snabbt och säkert. Det visar OilQuick med snabbfästessystemet OQC. Systemet gör det möjligt att byta hydrauliska, mekaniska och elektriska redskap direkt från förarhytten, vilket betyder mycket för säkerhet, flexibilitet och produktivitet. OQC visas av OilQuick på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

4evergreen markbädd på burk – en nyhet från Evergreen Solutions.

Markbädd på burk för enskilt avlopp

27 apr 2017

4evergreen lanserar en ny version av markbädd på burk för den som har enskilt avlopp. Enheten är en allt-i-ett-lösning som sparar både installationstid och utrymme. Den är certifierad för hög skyddsnivå enligt EN12566-3 och lever upp till alla krav på enskilt avlopp i Sverige. Nyheten presenteras av Evergreen Solutions på årets MaskinExpo, den 18-20 maj.

Läs mer...

Stolp- och räckesklipparen Hymach Road Eagle TRH DP607 TF premiärvisas på MaskinExpo av Hinnagårds Mekaniska.

Effektiva räckesklipparen Road Eagel landar på MaskinExpo

27 apr 2017

Automatisk nivåreglering som väsentligt underlättar framförandet. Det är en av alla vägvinnande innovationer på stolp- och räckesklipparen Road Eagle TRH DP607 TF från italienska Hymach. Maskinen är gjord för frontmontering på redskapsbärare eller traktor. Den premiärvisas av Hinnagårds Mekaniska på årets MaskinExpo, den 18-20 maj.

Läs mer...

Hydroscand presenterar lättarbetade presskoppplingar för spiralslangar i 47-serien.

Tidsbesparande presskopplingar för spiralslangar

27 apr 2017

Hydroscands nya presskopplingar för spiralslangar i 47-serien bildar ett större och mer flexibelt sortiment med många olika vinkelförhållanden och dropplängder. De tidsbesparande och lättmonterade presskopplingarna presenteras av Hydroscand på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Lättanvänd 4G fordonstelefon med androidplattform.

Malux presenterar fordonstelefoner med 4G

27 apr 2017

Att ha tillgång till riktigt bra fordonstelefoner betyder mycket för både chaufförer och maskinförare. Telefonerna behöver vara lättanvända, ge bra ljud och ge möjlighet till ytterligare funktionalitet. På årets MaskinExpo, den 18–20 maj, presenterar Malux två helt nya fordonstelefoner. Gemensamt för båda är att det handlar om robusta 4G-telefoner med androidplattform.

Läs mer...

Lika kraftfulla som ergonomiska C Force 820 från CFMOTO har en V-twin-motor på 800 cc.

C Force 820 – en arbetskamrat med extra resurser

27 apr 2017

Fyrhjulingen C Force 820 från CFMOTO levererar extra allt i både kraft och körupplevelse. Kraftfull V-twin-motor, dubbla A-armar och individuell hjulupphängning bak gör den till ett riktigt kraftpaket för både nytta och nöje. Fyrhjulingen visas av ATV Sweden på årets MaskinExpo, den 18-20 maj.

Läs mer...

Grove GMK4100L-1 från Manitowoc Cranes visar prestanda och smidighet på MaskinExpo.

​Mångsidig taxikran i smidigt format från Grove

27 apr 2017

Kompakt manövrerbarhet och imponerande lyftkapacitet. Det gör mobilkranen Grove GMK4100L-1 till ett vinnande koncept, perfekt för krävande uppdrag även där utrymmet är begränsat. Den mångsidiga kranen presenteras av UN Mobilkraner på årets MaskinExpo, den 18–20 maj 2017.

Läs mer...

Mångsidiga U Force 800 från CFMOTO presenteras av ATV Sweden på årets MaskinExpo.

Tvåsitsig fyrhjuling optimal för gårdsbruk och jakt

27 apr 2017

På årets MaskinExpo presenterar ATV Sweden den mångsidiga fyrhjulingen U Force 800 – en kraftfull maskin med V-twin-motor på 800 cc. Modellen är av typen side-by-side. Fyrhjulingen har tippbart flak och EPS som standard.

Läs mer...

Under 2016 utbildade Hilti drygt 3900 personer i arbetsmiljö. Nu kompletterar Hilti sitt utbud av arbetsmiljöutbildningar med en motorkapsutbildning.

Hilti lanserar motorkapsutbildning

27 apr 2017

”Vi ser det som vårt ansvar som tillverkare att utbilda användarna i de verktyg som utgör störst risk kopplat till arbetsmiljö ute på byggarbetsplatserna” säger Sara Olofsson, hållbarhetschef på Hilti.

Läs mer...

Engcon lanserar ny tiltrotator för grävmaskiner upp till 33 ton – ”Engcons kraftfullaste tiltrotator hittills”

26 apr 2017

Världsledande tiltrotator-tillverkaren Engcon fortsätter satsa hårt på produktutveckling. Engcon lanserar nu EC233, en helt ny tiltrotator för grävmaskiner upp till 33 ton. EC233 är en så kallad generation-2 modell, vilket innebär att den byggs enligt den senaste tekniken.

Läs mer...

DAF XF & CF - Pure Excellence.

25 apr 2017

DAF introducerar den nya generationens CF- och XF-lastbilar som sätter en ny standard för transporteffektivitet och förarkomfort. Motorinnovationer, nya drivlinor och optimerad aerodynamik ger upp till 7 % lägre bränsleförbrukning med möjlighet till ännu högre effektivitet, tack vare det nya DAF Connect-hanteringssystemet.

Läs mer...

Norrmannen Petter Solberg får hjälp av banan av en Volvo hjullastare från Swecon under fjolårets tävling i Höljes

Swecon ny titelsponsor för rallycross-VM i Höljes

24 apr 2017

Förra året kom en rekordstor publik, drygt 44 000 åskådare, till värmländska Höljes med 200 bofasta invånare. Nu laddar tävlingsgeneralen Morgan Östlund om inför sommarens VM i rallycross – och den här gången med Swecon Anläggningsmaskiner som huvudsponsor.

Läs mer...

Joakim Arndorw är Affärschef Service & Reservdelar hos Swecon Anläggningsmaskiner AB - rikstäckande återförsäljare av Volvo Construction Equipment

Swecon anpassar sig till en ökad efterfrågan

24 apr 2017

Entreprenadbranschen går för högtryck. Små och stora projekt över hela landet konkurrerar om resurser, varav Förbifart Stockholm är det största för flera år framöver.

Läs mer...

Per Wall, kommersiell avdelningschef för Veidekke Bygg Stockholm

Veidekke tillsätter kommersiell avdelningschef

24 apr 2017

Veidekke fortsätter sin resa med att etablera sig som en av de mest spännande aktörerna på Stockholmsmarknaden och tillsätter Per Wall som kommersiell avdelningschef för Veidekke Bygg Stockholm.

Läs mer...

Nya riktlinjer ska förebygga bränder i skogen

24 apr 2017

Skogsbruket har tillsammans med myndigheter och räddningstjänst tagit fram nya riktlinjer som ska minska risken för oönskade skogsbränder till följd av skogsarbete.

Läs mer...

Lättillgängligt mässområde klart för Skogsnolia

21 apr 2017

Nu är det klart var nästa Skogsnolia ska hållas i juni nästa år. Mässan kommer att hållas i Håknäs, Vännäs kommun, cirka tre mil från Umeå.

Läs mer...

Ny CNC-maskin

Rototilt säkrar produktionen och investerar 20 miljoner för framtiden

21 apr 2017

Teknikföretaget Rototilt Group AB, i Vindeln, har under de senaste åren haft en imponerande tillväxt. Omsättningskurvorna pekar uppåt och visar att målet med att växa på en internationell marknad verkligen händer.

Läs mer...

Krossverket CitySkid 7x4 premiärvisas på MaskinExpo av Biocare Svenska AB.

Sverigepremiär på MaskinExpo för nytt krossverk från CityEquip

21 apr 2017

Det är ett i flera avseenden uppdaterat krossverk på lastväxlarram som möter besökarna i Biocare Svenska AB:s monter på MaskinExpo den 18-20 maj 2017. Nya CitySkid 7x4 tar vara på det bästa från sin föregångare samtidigt som krossverket visar nya lösningar för bättre ekonomi och slutprodukt.

Läs mer...

Lambertsson utökar sin klimatsmarta maskinpark

21 apr 2017

Byggbranschen behöver minska sin miljöpåverkan, bland annat genom att sänka anläggningsmaskinernas utsläpp. Lambertsson vill bidra till en hållbar utveckling och investerar därför i fler eldrivna maskiner.

Läs mer...

Beck utökar sortimentet av kraftfulla vibroplattor

21 apr 2017

Hög centrifugalkraft, som ger en kraftfull packningsprestanda. Det utmärker BM Vibro, tillverkade av koreanska Jeonil Machinery. Beck Maskin visar det nu utökade sortimentet av vibroplattor på årets MaskinExpo, den 18-20 maj.

Läs mer...

Ogräsbekämpning med Heatweed®--metoden är dokumenterat ekonomisk, effektiv och flexibel.

En lika het som miljövänlig metod för ogräsbekämpning och rengöring

21 apr 2017

Att bekämpa ogräs med hetvatten är en både miljövänlig och effektiv metod. I en gemensam monter På årets MaskinExpo presenterar WilleCenter i Stockholm, Boström Maskin och Miljömaskiner ogräsmaskinen Heatweed Mid 22/8. Maskinen ger vatten med mycket hög och stabil temperatur, vilket ger snabbare torktid samt lägre vatten- och energiförbrukning än användning av varmvattentvätt.

Läs mer...

Mellandumpern från Etebra Maskin & Vagn erbjuds i fyra storlekar, från 7 till 13 ton.

Etebra presenterar nya modeller av dumpervagnar på MaskinExpo

21 apr 2017

För att ytterligare bredda sitt program av dumpervagnar introducerar Etebra Maskin & Vagn nu två nya modeller: Mellandumpern och Lättdumpern. Varje modell är framtagen för att på bästa sätt passa olika kundgruppers specifika behov. Nyheterna presenteras på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Nya Wille 465 ersätter den tidigare så populära Wille 455B. Möt den nya redskapbäraren på MaskinExpo, 18-20 maj.

Ny generation av populär Wille lanseras på MaskinExpo

21 apr 2017

Wille 465 tar nu över efter den välkända Wille 455B, som har varit en väldigt uppskattad maskin bland kommuner, bostadsbolag, kyrkor, entreprenörer med flera. Ny miljövänlig teknik och många förbättringar i användarbarhet gör den överlägsen såväl i tätort som på landet. Wille 465 lanseras på årets MaskinExpo, den 18-20 maj, av WilleCenter i Stockholm, Boström Maskin och Miljömaskiner.

Läs mer...

Hitachi 35 tons hjullastare ZW370-6

Nya Hitachi ZW370-6 35 tons hjullastare som utmanar

20 apr 2017

Nu har den senaste modellen av Hitachis 35-tons hjullastare ZW370-6 kommit till Sverige. Den visas upp för provkörning på flera platser och den 10 maj arrangeras pressträff och provkörning i Björkdalsgruvan utanför Skellefteå.

Läs mer...

Nyhetsladdad mötesplats för byggbranschen

20 apr 2017

Den 26-27 april pågår Bygg&VVSmässan, den självklara mötesplatsen för byggindustrin på Malmömässan i Hyllie.

Läs mer...

Gehl AL750 uppvisar stor kapacitet i smidigt format.

Smidig femtonnare utökar Gehl-familjen

20 apr 2017

En tipplast på drygt 2,7 ton vid fullt rattutslag. Det gör 5-tons hjullastaren Gehl AL750 till en uppskattad resurs inom en mängd områden, från bygg och anläggning till industri och lantbruk. Nykomlingen i Gehl-familjen presenteras av Beck Maskin på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Finn Krebs, Ole Hosbond och Dennis Risgaard på Sønderup Maskinhandel vid ett urval av Muratoris breda sortiment.

Hydrauldrivna redskap för grönytor och jordbearbetning

20 apr 2017

Sønderup Maskinhandel utsågs 2016 till Europas bästa säljare av redskap från Muratori. På årets MaskinExpo stärker företaget ytterligare sin position på marknaden. Där visar Sønderup Maskinhandel sitt nya sortiment av hydrauldrivna redskap från Muratori, bland annat rotorklippare, slagklippare, stennedläggningsfräsar och jordfräsar.

Läs mer...

Rototilt presenterar nästa generations maskinfästen

20 apr 2017

Nu lanserar Rototilt ett maskinfäste som höjer säkerheten och livslängden samt bevarar grävgeometrin. - Vi har länge vetat hur ett bra maskinfäste bör se ut i kombination med tiltrotator och redskap, men det blev riktigt intressant när vi såg möjligheten att kombinera vår säkerhetslåsning SecureLock™ med både maskinfäste och tiltrotator, säger Sven-Roger Ekström, produktchef på Rototilt Group AB.

Läs mer...

Götene Ufo AB – ny tillverkare av Eslövskopan.

20 apr 2017

Götene Ufo AB har förvärvat ritningar, varumärket samt produktionsrättigheterna för Eslövskopan av PON Equipment AB.

Läs mer...

Den multifunktionella vagnen från Multicargo kan användas för att sprida salt och sand, men också som traditionell dumpervagn.

Multifunktionell vagn klarar dumperjobb, sandning och saltning

19 apr 2017

Entreprenörer inom väghållning och anläggning möter skiftande behov. Den tåliga och multifunktionella vagnen från Multicargo svarar mot flera av dem och gör det med rejäl kapacitet. Vagnen kan användas som traditionell tippvagn/dumpervagn, men också som bogserad spridarvagn för sand och salt. Den visas av Trejon på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Minigrävaren Doosan DX10z visas på MaskinExpo.

Doosan DX10z ger värdefull hjälp trots litet format

19 apr 2017

En välkommen nyhet, som erbjuder kraft och intelligens trots sitt lilla format. Så gör minigrävaren Doosan DX10z sin entré då den visas av Maskinia på årets MaskinExpo den 18-20 maj. Med en tjänstevikt på endast 1,2 ton är modellen den minsta grävmaskinen från Doosan.

Läs mer...

Keestrack dammreduceringskanon.

Keesttrack lanserar effektiv dammbekämpning

19 apr 2017

Med ett kraftfullt flöde, lång räckvidd och stor arbetsvinkel reducerar Keestracks vattenkanon effektivt dammbildning vid krossning, sortering och övrig hantering av bergmaterial och grus, likaså vid rivning och demolering. Premiärvisningen sker på årets MaskinExpo den 18-20 maj, där dammreduceringskanonen visas av Fredheim Maskin.

Läs mer...

Invertersvetsen Spark 200E från Spark Gys premiärvisas på MaskinExpo av Blys VIP.

Ny generation invertersvets gör jobbet enklare

19 apr 2017

Extra boost i tändögonblicket, Anti-Sticking och automatisk reglering för jämn ljusbåge. Det är en del av den avancerade tekniken i den senaste generationen av 1-fas invertersvets från Spark Gys. Den smidiga invertern erbjuder 200 ampere och gör det möjligt att svetsa upp till 5 millimeter grova elektroder. Invertersvetsen presenteras av Blys VIP på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Förkortningshandske FH från Bedsab

Enkel avkortning med smidig förkortningshandske

19 apr 2017

Att säkert korta av kättingen till rätt längd är enkelt med en förkortningshandske. På årets MaskinExpo, den 18-20 maj, presenterar Bedsab en smidig förkortningshandske för lyftkättingar med diametrar från 8 till 16 millimeter.

Läs mer...

Lightforce Genesis LED har premiär på MaskinExpo.

Lightforce sprider nytt ljus på MaskinExpo

19 apr 2017

Australiensiska Lightforce har utvecklat ett nytt och synnerligen kraftfullt extraljus. Modellen Genesis LED, med en diameter på 210 millimeter, har premiär på årets MaskinExpo, den 18-20 maj. Där visas extraljuset av Lightforce Sweden AB.

Läs mer...

Dumpervagnen Multiva TRM 160 HD premiärvisas på MaskinExpo.

Ny dumpervagn för riktigt tuffa uppdrag

12 apr 2017

Större volym än sin föregångare, därtill dubbla tippcylindrar. Det ger extra kapacitet och prestanda åt dumpervagnen Multiva TRM 160 HD. Vagnens mångsidighet, hållbarhet och utrustning gör den perfekt för krävande användning inom entreprenad och jordbruk. Nytillskottet i Multiva-familjen visas av Närlant på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Skydda ditt tunga fordon eller din arbetsmaskin!

12 apr 2017

GAROS startspärr för tunga fordon förhindrar stöld och kapning eftersom kod behövs för att starta fordonet.

Läs mer...

Förkrossen Keestrack B6 Saturno visas av Fredheim Maskin på årets MaskinExpo.

Ny förkross från Keestrack – en riktig tungviktare på MaskinExpo

12 apr 2017

Fredheim Maskin lanserar nu Keestrack B6 Saturno – en ”heavy duty” förkross med tvåstegs grizzly. Förkrossen finns även som en elektrisk hybridmaskin, som minskar bränsleförbrukningen med upp till 25 procent. B6 Saturno visas av Fredheim Maskin i en lika stor som välfylld monter på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Hans Hanses – ny VD på SMP Parts AB

12 apr 2017

Hans Hanses från Östersund blir ny VD på SMP Parts AB i Ilsbo. Hans kommer närmast från tjänsten som VD på Zepro som tillverkar och säljer bakgavellyftar för lastbilar och trailers. Dessförinnan var han VD på Engcon Nordic och Mähler & Söner AB. Hans har även haft ett flertal ledande positioner inom produktion, försäljning och inköp.

Läs mer...

Nu lanserars nya maskinserien, HUDDIG 1260D.

12 apr 2017

Några av de största nyheterna är en ny steg IV-motor, nytt styrsystem, nytt efterbehandlingssystem, större display med touchfunktion samt väsentligt förbättrad sikt från förarhytten. Med den nya D-serien möter Huddig många kundbehov och befäster sin ledande position på marknaden.

Läs mer...

Andreas Tagesson

Andreas Tagesson satsar på expanderande Hüllert Maskin

12 apr 2017

Andreas Tagesson är sedan mars i år operativ chef hos AB Hüllert Maskin i Vara. Han tillträder tjänsten samtidigt som Hüllerts försäljning av teleskoplastare ökar och företagets representation förstärks över hela landet.

Läs mer...

Emily Aero svävande sopaggregat

Svävande sopaggregat har premiär på MaskinExpo

12 apr 2017

En hydraulisk styrning som säkerställer perfekt justering på ojämn mark. Det är en av fördelarna med Emily Aero. Det svävande sopaggregatet utan hjul premiärvisas av Närlant på årets MaskinExpo, den 18-20 maj.

Läs mer...

Hjullastarvågar från Lundaman Instrument.

Enklare kommunikation mellan hjullastarvåg och kontor

12 apr 2017

Populära hjullastarvågen Lundaman Professional har fått förbättrad tvåvägskommunikation, vilket underlättar kontakten mellan kontoret och vågen. Den uppdaterade vågen visas av Lundaman Instrument på årets Maskin-Expo, den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Stödbensplattor från Bedsab.

Ny generation stödbensplattor från Bedsab

12 apr 2017

Lättanvända, tåliga och med lång livslängd. Det är utmärkande för stödbensplattor från Bedsab. På årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017, visar företaget ett urval av sitt breda sortimentet. Då lanserar företaget även stödbensplattor försedda med gummi/antihalkbehandling på fem millimeter.

Läs mer...

Sopskopa YSTA SS 155 och 185.

12 apr 2017

YstaMaskiner AB presenterar en ny sopskopa med en arbetsbredd på 1,55 m och 1,85 m för olika typer av lastmaskiner som t ex Bobcat, Weidemann, L 25 och L30. Sopskopa YSTA SS 155 och 185 kompletterar därmed YstaMaskiners breda sortiment ytterligare på sopvalsar med uppsamlingsbox.

Läs mer...

Ny modell av väghyvel med en arbetsbredd på 2,4 m

12 apr 2017

YstaMaskiner AB presenterar en ny modell av väghyvel med en arbetsbredd på 2,4 m. Med denna modell kompletteras Ystamaskiners breda sortiment ytterligare på väghyvlar, för att kunna tillgodose kundernas efterfråga, har denna nya modell utvecklats.

Läs mer...

Lansering tredje generationens skopor

12 apr 2017

Steelwrist lanserar en tredje generation grävskopor – lättare, starkare och med uppdaterad geometri

Läs mer...

Lyft av container och båt med hjälp av OX-SB.

Bedsab lanserar flexibel spridare för säkra lyft

07 apr 2017

Rätt lyftredskap är en förutsättning för säkra och effektiva lyft. Genom att erbjuda den flexibla spridaren OX-SB gör Bedsab det nu ännu enklare att hitta optimala lösningar. Spridaren från OX Worldwide lanseras av Bedsab på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Thaler minilastare förenar styrka och smidighet. Närlant visar uppgraderade modeller på årets MaskinExpo.

Uppgraderade modeller av smidiga minilastare

06 apr 2017

På årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017, lanserar Närlant uppgraderade modeller av Thaler minilastare. Med omgjord framvagn erbjuds nu tre olika lyfthöjder.

Läs mer...

Framtidens maskinförare utbildas i Varberg

06 apr 2017

Från hösten 2017 kommer Peder Skrivares Skola i Varberg att börja utbilda framtidens maskinförare i nära samarbete med Maskinentreprenörerna, Sveriges ledande bransch- och arbetsgivarförbund för maskinentreprenörer, och med Munkagårdsgymnasiet där den praktiska yrkesutbildningen kommer att vara lokaliserad.

Läs mer...

FSI D30 Band är tillverkarens första stubbfräs med larvband.

Självgående stubbfräsar på hjul och band

06 apr 2017

Stubbfräsarna B22 och D30 Band från FSI är nyheter som Närlant presenterar på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017. FSI B22 är grundad på populära uthyrningsmaskinen ST20B, men har hydraulisk drift av hjulen. Modellen FSI D30 Band är tillverkarens första stubbfräs utrustad med larvband.

Läs mer...

Tystgående Airrex AH-200 ger 13 kW behaglig värme.

Tyst och behaglig värme med Airrex AH-200

06 apr 2017

Dieselvärmaren Airrex AH-200 har en effekt på 13 kW och lämpar sig därför perfekt för att värma upp till exempel garaget, sommarstugan, verkstaden eller altanen. Värmaren står hjul, är lätt att flytta och kräver ingen fast installation. Importören Rex Nordic slår ett slag för denna smidiga värmare på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Kioti CK4010 lanseras av Hako Ground & Garden på årets MaskinExpo.

Ny traktorserie från Kioti

06 apr 2017

Hako Ground & Garden kommer till årets MaskinExpo, den 18-20 maj, med en ny traktorserie från Kioti. Det handlar om fyrhjulsdrivna CK4010-serien, som är rikligt rustad för komfort och mångsidighet.

Läs mer...

Sopmaskinen Plus 590 från Tuchel har fått större borstdiameter och ny höjdjustering av borsten.

Ökad borstdiameter på omtyckt sopmaskin

06 apr 2017

Nya generationen av den välbeprövade Plus-serien från tyska Tuchel har fått större borstdiameter. Sopmaskinen har även fått en ny höjdinställning av borsten. Tuchel Plus 590 premiärvisas av Närlant på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Yamaha golfbilar och arbetsfordon – nu hos Hako Ground & Garden.

Hako rullar in med Yamaha på MaskinExpo

06 apr 2017

Hako Ground & Garden utökar sin produktportfölj med ännu ett välrenommerat varumärke – Yamaha! Det innebär att Hako blir distributör för Yamahas golfbilar och arbetsfordon på den svenska och norska marknaden. Samarbetet uppmärksammas av Hako på årets MaskinExpo, som hålls på STOXA den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Agrimaster armklippare Shark RT 650/750 har teleskopisk sticka, vilket ger en räckvidd på 7,5 meter.

Armklippare med teleskopering

06 apr 2017

Agrimaster har fått ett efterlängtat tillskott av armklippare med en räckvidd på 7,5 meter. Det handlar om modellen Shark RT 650/750, som har teleskopisk sticka. Armklipparen lanseras av Närlant på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Möjligheten till valfri brodyr gör slitstarka Golvmatta Premium till en viktig del av förarmiljön samtidigt som den medverkar till kundens profilering.

En snygg och praktisk golvmatta lyfter förarmiljön

06 apr 2017

Golvmattan är en viktig del av en maskins förarmiljö. Det har XACC tagit fasta på i utvecklingen av skräddarsydda, slitstarka och exklusiva golvmattor, som dessutom kan förses med brodyr. På årets MaskinExpo, som hålls på STOXA den 18-20 maj 2017, lanserar företaget Golvmatta Premium.

Läs mer...

Sodablästring är skonsam mot både material och miljö.

Skonsam sodablästring för proffs- och hobbybruk

06 apr 2017

Nordblast har utvecklat en skonsam metod för borttagning av målarfärg, smuts och mögel. Den miljövänliga sodablästringen lämpar sig utmärkt för rengöring i hushåll, restaurering och rengöring av bilar och delar av övriga fordon, underhåll av byggnader, båtar och husvagnar. Metoden visas av Närlant på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Släntklippare från Breviglieri lanseras på MaskinExpo

Slitstarka släntklippare från Breviglieri

05 apr 2017

Byggda med slitstarkt dubbelt chassi och med växellådan monterad på utsidan för att ge längre räckvidd är släntklipparna från Breviglieri redo för långa och produktiva dagar. Släntklipparna kan vinklas 90 grader uppåt och hela 60 grader nedåt. Breviglieris program av släntklippare lanseras av Närlant på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Daniel Myrgren - Ny marknads- och försäljningschef på Huddig AB

05 apr 2017

Daniel Myrgren har idag tillträtt som ny marknads- och försäljningschef på Huddig AB. Han kommer närmast från tjänsten som marknads- och försäljningsdirektör på SMP Parts AB. Med drygt 15 års erfarenhet av såväl teknisk försäljning, ledarskap och global försäljning blir Daniel en nyckelperson i Huddigs fortsatta expansion.

Läs mer...

Ny koncernchef för Skogssällskapet blir Calle Nordqvist

05 apr 2017

Skogssällskapets nuvarande koncernchef Svante Scherman meddelade i september 2016 att han avgår. Nu är efterträdaren utsedd: Calle Nordqvist som närmast kommer från en tjänst som regionchef på Södra Skogsägarna.

Läs mer...

Första fältförsöken med skonsamma skotaren OnTrack

05 apr 2017

Just nu testas konceptmaskinen OnTrack i Sverige. OnTrack bygger på en Buffalo-skotare från Ponsse som utrustats med bandställ från företaget Prinoth. De första testerna har visat att maskinen kombinerar lågt marktryck och låga vibrationsnivåer, med utmärkta terrängegenskaper.

Läs mer...

Best utökar ytterligare

05 apr 2017

Bud- och transportföretaget Best Transport etablerar sig nu i Jönköping genom ett djupt samarbete med Granshults Bud & Transport. Franchiseavtalet innebär att Bests nätverk utökas ytterligare samtidigt som företagen i Jönköping får avsevärt bättre service.

Läs mer...

Åkeri väljer Allisonväxellådor för säkra just-in-time-transporter

05 apr 2017

Br. Bäver levererar dygnet runt med ett tiotal Volvo FL lastbilar utrustade med Allisons helautomatiska växellådor ur 3000-SeriesTM.

Läs mer...

Stel Iron-Mig 221P kännetecknas av kompakta mått, mångsidighet och prestanda.

Kompakt och kraftfull svets höjer pulsen på MaskinExpo

05 apr 2017

Kompakt, lätt, kraftfull och mångsidig. Det utmärker den bärbara enfas-svetsen Iron-Mig 221P från italienska Stel. Egenskaperna gör svetsen idealisk för alla platsarbeten och verkstadsapplikationer. Den revolutionerande svetsen, utrustad med synergisk teknik, lanseras av Svets.pro på MaskinExpo den 18-20 maj 2017.

Läs mer...

Delar av Breviglieris omfattande utbud visas av Närlant på årets MaskinExpo, i detta fall en jordfräs.

Nytillskott av jordfräsar på MaskinExpo

05 apr 2017

Närlant använder MaskinExpo som arena för att introducera flera intressanta maskiner från Breviglieri. Tillverkaren är ny i Närlants program och tillför bland annat tunga jordfräsar, rotorharvar och radfräsar för trädgårdsnäringen. Närlant kommer även att erbjuda Breviglieris slag- och släntklippare i form av tyngre maskiner utrustade med hammarslagor.

Läs mer...

Erik Svanäng har utsetts till arbetschef för Linköping i division Anläggning, Svevia

Erik Svanäng ny arbetschef i Svevia

05 apr 2017

Erik Svanäng har utsetts till arbetschef för Linköping i division Anläggning, Svevia. Han tillträder sin nya tjänst den 1 maj, 2017.

Läs mer...

Hraun AB i Göteborg har fått uppdraget att vara distributör i Skandinavien för Prolong Super Lubricants.

05 apr 2017

Prolong är ett varumärke från GolenWest Lubricants inc, Pomona Kalifornien USA.

Läs mer...

Leveranser av 5 st Norditek vindsiktar och 2 st sorteringsverk till en enskild arbetsplats i Sverige

05 apr 2017

Norditek har levererat 5 st vindsiktar till en kund i mellansverige, detta är Norditeks enskilt största leverans någonsin av vindsiktar till en separat anläggning.

Läs mer...

Mats Rosdahl framför Doosan DX140LC-5

Maskinia presenterar ny säljare för Doosan i södra Sverige

31 mar 2017

Det är medvind på Maskinia och företaget utvecklar och förstärker nu försäljningsorganisationen i en av sina viktigaste regioner, Skåne och Blekinge, för sina märken Doosan och Atlas Copco.

Läs mer...

Ny kättingröjare visar räckvidd och flexibilitet på MaskinExpo

31 mar 2017

Längre räckvidd och ett klipphuvud som även kan klippa motstående dikessida. Det är en del av nyheterna på Fransgårds nya kättingröjare FKR 1501. Den avancerade kättingröjaren presenteras av Närlant på årets MaskinExpo, som äger rum på STOXA den 18–20 maj.

Läs mer...

Assemblin står bakom Håll nollan

31 mar 2017

Ingen ska skadas på byggarbetsplatserna. Det är målet för det nya initiativet Håll nollan, som lanserades vid branschmötet Årets bygge den 27 mars. Bakom visionen står 13 företag och organisationer från olika delar av byggsektorn, som tillsammans bildar Samverkan för noll olyckor i byggbranschen.

Läs mer...

Dachser investerar i sitt vägtransportnätverk

31 mar 2017

Dachser skapar just nu ny kapacitet för sitt vägtransportnätverk på flera tyska anläggningar. I norr byggs anläggningarna i Bremen och Hamburg ut. Byggnation pågår också i Alsdorf nära Aachen och Dissen nära Bielefeld. Totalt investerar Dachser cirka 60 miljoner euro på fyra platser och skapar nästan ytterligare 35 000 kvadratmeter lager- och kontorsyta.

Läs mer...

Engcons kunder nöjdare än någonsin

31 mar 2017

Engcons kunder blir allt mer nöjda, det visar företagets senaste NKI-mätning (Nöjd-Kund-Index). De senaste två NKI-mätningarna har visat på en stadig ökning av kundnöjdheten i samtliga nordiska länder där företaget är verksamt. Nytt för i år är att Engcon även genomfört mätningar på sina utomnordiska marknader.

Läs mer...

Nya schaktkärror

29 mar 2017

Bala Agri lanserar nu två nya mindre schaktkärror med boggie för dem som vill ha en liten och smidig schaktkärra men som ändå vill ha en tvåaxlad kärra.

Läs mer...

Hydraulisk lastsäkring

29 mar 2017

Bala Agri lanserar nu hydrauliska sidor till sin balvagn BV1603 och till sin balkärra BK1302.

Läs mer...

Robusta och lättanvända entreprenadsläpet Midi 2700J från Bålsta Släpet.

Ny serie tåliga entreprenadsläp på MaskinExpo

27 mar 2017

Enkel lastning och transport av exempelvis minigrävare, multimaskiner och kompaktlastare betyder mycket för entreprenörens vardag. På årets MaskinExpo, den 18-20 maj, presenterar Bålsta Släpet en helt ny serie entreprenadsläp för just denna typ av maskiner.

Läs mer...

Nya Veekmas FG 2428 väghyvel visas på MaskinExpo, den 18–20 maj 2017

Förnyad Veekmas FG 2428 väghyvel lanseras på MaskinExpo

27 mar 2017

Finska Veekmas Oy och dess svenska dotterbolag Veekmas Svenska AB i Uddevalla ställer ut en förnyad Veekmas FG 2428 väghyvel på MaskinExpo, den 18–20 maj. Företaget visar också modellen Veekmas RG 281.

Läs mer...

Personalvagn 7MPW från Rastvagn.se premiärvisas på MaskinExpo

Premiär på MaskinExpo för fullutrustad personalvagn

27 mar 2017

Även ett mobilt personalutrymme kan uppfylla alla krav på funktion och bekvämlighet – och mer därtill. Det visar personalvagnen 7MPW. Den fullutrustade vagnen premiärvisas av Rastvagn.se på årets MaskinExpo, den 18-20 maj.

Läs mer...

Markvibrator MV504 från Chicago Pneumatic visas av Matek AB på årets MaskinExpo.

Markvibrator MV504 – en produktiv tuffing från Chicago Pneumatic

27 mar 2017

En markvibrator måste göra ett fullgott jobb och klara tuffa vardagar på uthyrnings- och entreprenadföretag. På årets MaskinExpo, den 18-20 maj, visar Matek AB en 500-kilos markvibrator som är perfekt för stora beläggningsarbeten: MV504 från Chicago Pneumatic – ett företag i Atlas Copco-gruppen.

Läs mer...

Case nya hjullastare 1021G i full aktion.

CASE hjullastare G-serien är här!

24 mar 2017

CASE Construction Equipment lanserar nu sin nya G-serie, med hjullastare i sju olika modeller, som tar förarkomforten till en helt nivå och har CASEs beprövade produktivitet och bränsleeffektivitet.

Läs mer...

​Calix bilvärme - låt telefonen göra jobbet!

24 mar 2017

”Med Calix bilvärmetimer kan du enkelt ställa in tidpunkten för när du vill att din bil ska vara varm. Allt du behöver göra är att ange din beräknade avresetid i din mobiltelefon så är bilen varm och skön när du ska åka”, säger Jens Holmström, produktchef på KGK.

Läs mer...

En av Geomatikks fälttekniker markerar var ledningar ligger inför ett markarbete.

Geomatikk tar krafttag för att skydda ledningsnäten – rekryterar minst 50 nya medarbetare

24 mar 2017

Geomatikk skyddar samhällsviktiga ledningsnät genom att markera var ledningar ligger i samband med markarbeten. Syftet är att förebygga skador och avbrott på t.ex. tele-, el- eller fibernät som annars riskerar att få allvarliga konsekvenser för viktiga samhällsfunktioner.

Läs mer...

Mitt i Stockholm är eldriften uppskattad, för miljöns skull.

Merlo med el räcker långt – för miljöns skull

23 mar 2017

Vid Slussenprojektet i Stockholm och vid testhallsbygget hos forskningsinstitutet RISE i Borås används Merlo Roto Duo-Power med eldrift – för miljöns skull. Tack vare Duo-Powers möjlighet att skifta från dieseldrift till eldrift, vinner byggherrarna Skanska och Frankonia miljöfördelar.

Läs mer...

Bo Sandström, mässgeneral Load Up North.

Load Up North startar Sveriges största utbildnings- och rekryteringsplattform

22 mar 2017

Mässan Load Up North startar tillsammans med sina samarbetspartners en helt unik satsningen för utbildnings- och rekrytering av bland annat maskinförare och tekniker inom anläggning, gruva och skog.

Läs mer...

Fabian Fredell, VD

Nytt historiskt försäljningsrekord för familjeföretaget Fredells Byggvaruhus

22 mar 2017

Den totala försäljning under 2016 var 713 miljoner kronor, vilket är en ökning från tidigare rekordåret 2015. Fredells kunder kommer från både yrkesproffs- och konsumentsegmentet där fördelningen dem emellan ligger runt 60% proffs jämfört med 40% konsument. Det är huvudsakligen yrkesproffsen som står för den fina utvecklingen 2016.

Läs mer...

Förorenade schaktmassor transporteras till deponi.

Sanering vid sågverket i Lessebo

22 mar 2017

Den gamla sågverksamheten har förorenat marken med bland annat arsenik. Nu saneras tomten för att bereda plats för ny industriverksamhet.

Läs mer...

Lyckad produktlansering av bandvagnstillverkaren STVs nya drivlina!

22 mar 2017

STV har genomfört ännu en lyckad produktlansering. Bandvagnen drog stor publik och stort intresse visades. Ett 15-tal kunder från hela Sverige och Europa deltog för att provköra nya drivlinan till BV206. Provkörningen hölls på Svansele Vildmarkscenters kuperade snötäckta terräng.

Läs mer...

Mattias Nilsson, CEO & Johannes Winberg, Sales manager.

Cosmo Truckcenter byter namn och blir nordiskt.

22 mar 2017

Nordic Truckcenter – så lyder det nya namnet på Cosmo Truckcenter, som är generalagent för DAF lastbilar i Sverige. Namnbytet sker i samband med att företaget etablerar sig i Norge och bildar en nordisk koncern. Därmed ansvarar Nordic Truckcenter för DAF-försäljningen i både Sverige, Norge och Finland.

Läs mer...

Finalisterna i Swedish Steel Prize 2017 visar vägen med innovativa designkoncept​

22 mar 2017

Verkligt innovativa designkoncept som tänjer på gränserna för användning av höghållfast stål karakteriserar årets fyra finalister till Swedish Steel Prize. Vinnaren tillkännages vid en ceremoni i Stockholm den 11 maj.

Läs mer...

Hiltis servicetekniker tar isär, analyserar, underhåller, rengör och testar verktygen. Vertygen fungerar som nya när de återlämnas till kund inom tre dagar.

Hilti lanserar Hilti Verktygsservice – 3 dagar eller kostnadsfritt

21 mar 2017

Hilti Verktygsservice revolutionerar branschen och garanterar att utrustningen repareras, servas och skickas tillbaka till kunden inom tre arbetsdagar från upphämtning – annars blir servicen kostnadsfri.

Läs mer...

Joakim Wikeby är Inspectas nya VD

21 mar 2017

Från den 17:e mars har Inspecta i Sverige en ny VD i Joakim Wikeby. Närmast kommer han från en roll som affärsområdeschef på Dekra Industrial, där han arbetat sedan 2009. Han har ansvarat för bland annat tryck- och lyftbesiktning, provning och materialutredningar. Han tar med andra ord med sig en stor branschkännedom in i den nya tjänsten.

Läs mer...

Rekordborriggen: Hütte HBR608R

1755 meter på en vecka: Nytt borrekord med Hütte HBR608!

21 mar 2017

Under förra veckan satte Finspångs Brunnsborrning (FBB) nytt personligt borrekord med 1755 meter borrade med en maskin på en arbetsvecka. Detta var precis vad vi hoppades på när vi utformade den här maskinen i samarbete med Hütte och Gruse” säger David Johansson, delägare och VD på FBB. ”Vi är mycket nöjda!”

Läs mer...

Virket växer i Varberg

21 mar 2017

Den svenska exporten av sågade trävaror, visar på en tydlig uppgång sedan 2011. Där HallandsHamnar Varberg utmärker sig som Sveriges största hamn inom skogsprodukter.

Läs mer...

K.T.S lanserar sin radiostyrda hydraulvinsch

16 mar 2017

K.T.S satsar 5% av sin omsättning på att förbättra befintliga och nyutveckla nya redskap, maskiner och tillbehör. Eftersom all utrustning hållfasthetsberäknas (enligt Finita Element Metoden) är den också optimerad vad gäller hållbarhet, vikt och kvalitet.

Läs mer...

Radonmidja är en världsunik lösning som gör det möjligt att till en låg kostnad få ner nivåerna av skadligt radon till under WHO:s riktvärden även i svårsanerade fastigheter.

Ny svensk radonteknik räddar stora ekonomiska värden för fastighetsägare

16 mar 2017

Det Norrtäljebaserade företaget Radonkonsult har utvecklat en världsunik teknik, Radonmidja®, som revolutionerar arbetet med att sanera fastigheter från radon. Tekniken innebär att det nu blir möjligt att lösa radonproblem som tidigare varit mycket kostsamma att åtgärda.

Läs mer...

Comfort-kedjans VD, Göran Swedérus, är mycket nöjd med den nya medlemmen PML Svets och VVS

Comfort-kedjan växer och etablerar sig i Södertälje

16 mar 2017

PML Svets & VVS AB är verksamma inom entreprenad, servicearbeten och isolering med kunder som Veidekke, Riksbyggen, Telge Energi och Oxelösunds Energi. Företaget bildades 1999 av Petri Laukkanen och har idag växt till en av Södertäljes största VVS företag med ca 60 miljoner kronor i omsättning och 38 anställda.

Läs mer...

Hiabs första LOGLIFT-skogskran med HiVision har levererats till kund

16 mar 2017

Hiab, som är en del av Cargotec, har levererat den första LOGLIFT-skogskranen med ett kamerabaserat HiVision-styrsystem till en kund i Sverige. Med HiVision förflyttas kranmanövreringen till lastbilshytten. Ovanpå skogskranen sitter fyra kameror som ger föraren en vy på 270 grader. Operatören kan se hela arbetsområdet och manövrera kranen från lastbilshytten med hjälp av VR-glasögon (Virtual Reality).

Läs mer...

Succé för Engcon på Conexpo i Las Vegas

16 mar 2017

Engcon kan konstatera att årets Conexpo-mässa i Las Vegas varit en succé. Engcon, som passade på att lansera sin Nordamerika-satsning, drog stora mängder besökare till sin monter och bokade in rekordmånga kundmöten. – Vi hade inte kunnat få en bättre start på den nordamerikanska marknaden, konstaterar Åke Johansson på Engcon, som just nu startar upp verksamheten i USA och Kanada.

Läs mer...

redKnows tecknar nytt avtal med Nordiska motorsportsgrossisten DBC Sweden

15 mar 2017

Axtech AB som är tillverkare av redKnows har tecknat ett nytt avtal med motorsportgrossisten DBC-Sweden som är ett av nordens största eftermarknadsföretag inom MC, snöskoter och ATV. De kommer att sälja redKnows Plus GPS-tracker via sina butiker och webbsida med start våren 2017.

Läs mer...

Per Bergenheim blir ny VD för Skogssällskapets förvaltningsbolag i Baltikum

14 mar 2017

Sedan 2014 är Skogssällskapet närvarande i alla de baltiska länderna och verksamheten fortsätter att växa och utvecklas. Per Bergenheim har nu utsetts till ny VD för de tre förvaltningsbolagen i Estland, Lettland och Litauen.

Läs mer...

Karin Eriksson blir ny VD i XL-BYGG AB

14 mar 2017

Nu är det klart. Det är ICA Kvantums nuvarande affärschef Karin Eriksson som blir den frivilliga fackhandelskedjan XL-BYGG ABs nya VD efter Bert Larsson.

Läs mer...

MSS400-seriens nya sensorer med SP-teknik öppnar upp nya möjligheter. Nu kan du gräva effektivare och öka produktiviteten, utan att behöva kompromissa med precisionen, med hjälp av det nya grävsystemet.

Leica Geosystems nya, smarta sensorer i MSS400-serien hjälper dig att öka produktiviteten

13 mar 2017

Den integrerade SP-tekniken gör det möjligt att gräva snabbare utan att behöva kompromissa med precisionen vid högre hastigheter. Denna utveckling inom maskinstyrning ökar grävmaskiners produktivitet avsevärt.

Läs mer...

Maryam Zarrin ny arbetschef i Svevia

13 mar 2017

Maryam Zarrin har utsetts till ny arbetschef i division Drift, region mitt i Svevia. Hon tillträdde sin nya tjänst den 1 mars, 2017.

Läs mer...

En helt ny stadsdel ska växa fram med fantastisk närhet till havet. Datorbild: White

Mycket markarbete när Karlskrona bygger stort

09 mar 2017

När Pottholmen i Karlskrona nu byggs ut krävs stora insatser för att ställa marken i ordning. Pottholmen är ett av Sydsveriges största byggprojekt de kommande åren värt över 1,5 miljarder kronor och väl färdigt kommer det att rymma bland annat World Trade Center, 450 nya bostäder och ett nytt resecentrum. Den här veckan startar grundläggningsarbetet för det första bostadskvarteret.

Läs mer...

Niklas Knight ny VD för Best Transport

09 mar 2017

Styrelsen för Best Transport har utsett Niklas Knight till ny VD för Best. Niklas är 49 år gammal, systemvetare och har en lång erfarenhet från logistiksektorn.

Läs mer...

Sandvik lanserar kraftfull andrastegskross

08 mar 2017

Sandviks nya konkross CS550 som lanseras på CONEXPO-CON/AGG är en kraftfull andrastegskross för applikationer på upp till 700–750 ton. Förutom dess flexibilitet och kapacitet har den avancerade funktioner för automation och underhåll för maximal produktivitet och drifttid.

Läs mer...

Ego Power + breddar sitt trädgårdsutbud med ett kraftfullt ryggbatteri

08 mar 2017

Ego Power + med kapacitet att matcha bensin har nu taget ett steg längre och utökar sortimentet med ett kraftfullt ryggbatteri. Med en ergonomisk design passar ryggbatteriet varje handhållen maskin i Ego Power+ sortimentet och räcker hela dagen. Ett riktigt klimatsmart och ekonomiskt alternativ till den tidigare bensindriften.

Läs mer...

REDSTICK™- sortimentet från Milwaukee

Milwaukee® REDSTICK™ vattenpass erbjuder marknadsledande hållbarhet, innovativa funktioner och garanterad precision

08 mar 2017

Alla nya REDSTICK™ vattenpass klarar tuffa arbetsmiljöer och har livstids garanti på noggrannhet. Milwaukee® kommer att fortsätta växa inom segmentet mätinstrument genom att lansera premiumlösningar för professionella användare.

Läs mer...

Svevia utför tunneltvätt i Södra Länken. Foto: Hanna Teleman.

Tunneltvätt i Stockholm

07 mar 2017

Trafikverket har gett Svevia fortsatt uppdrag att sköta tvättning och renhållning av vägtunnlar i Stockholm och Mälardalen fram till och med 2022.

Läs mer...

Laserteknik stärker Engcons tiltrotatorer

07 mar 2017

Världsledande tiltrotatortillverkaren Engcon fortsätter driva på innovation och utveckling – det senaste verktyget för att utveckla tiltrotatorn är laser. Nu ersätts manuellt monterade slitbrickor med laserteknik som istället härdar slitytorna direkt på tiltrotatorn. En mångmiljonsinvestering som har ökat både produktkvaliteten och kortat produktionstiderna.

Läs mer...

Idag är det en tuff kamp om talangerna. Ska vi kunna attrahera tillräckligt många kompetenta personer, måste vi rekrytera betydligt bredare än vad vi gör idag, säger Elisabet Wretskog, Kompetens och utvecklingschef på Svevia.

Byggbranschen jämställd år 2047

06 mar 2017

Trots allt tal om behovet av fler kvinnliga chefer domineras bygg- och anläggningsbranschens ledningar fortfarande av svenskfödda medelålders män, rapporterar I Perspektiv*.

Läs mer...

Rototilt skickar med 2 års garanti – rakt av

Rototilt skickar med 2 års garanti – rakt av

06 mar 2017

Rototilt lanserar 2 års garanti på alla sina tiltrotatorer. Garantin gäller rakt av från leverans, utan krav på registrering eller någon extra kostnad.

Läs mer...

Tre Scantruck-folk som är populära på Manitou-huvudkontoret i Frankrike. I mitten direktör Bo Sundroos med plaketten som visar att Scantruck har köpt fler än 700 maskiner. Till vänster produktchef Claus Bjerregaard och till höger Business Manager för Sverige Anker Lemvig.

Scantruck slår alla andra Manitou-återförsäljare

03 mar 2017

Hämtar flest maskiner av alla hos den franska producenten

Läs mer...

Reservdelar i tid med Norditek Telematik

03 mar 2017

Med Norditek Telematik får ni kontroll över drifttimmarna på era maskiner. Ni skapar själva rapporter som man väljer ur menyn. Som exempel på en rapport kan man se när maskinen startades för dagen, hur många timmar den har varit i drift och när den stoppades för dagen.

Läs mer...

Komatsu Traction Aid Winch underlättar vid arbete i brant terräng

02 mar 2017

Komatsu Forest introducerar Komatsu Traction Aid Winch, en högklassig capstan-vinsch som bygger på mer än 10 års erfarenhet från arbete med vinschar i Europas alpregioner. Under 2017 börjar Komatsu Forest leverera Komatsu Traction Aid Winch som option för skotaren Komatsu 875 och skördarna Komatsu 911/230H och Komatsu 931.

Läs mer...

Tjältiningsmattan EM-Defrost-Mat är gul med reflexränder på ovansidan och syns på långt håll.

Ny portabel, elektrisk tjältiningsmatta. Enda på marknaden som är godkänd av SEMKO.

02 mar 2017

Raychem EM-Defrost-Mat, som lanseras av Pentair, används för att tina upp tjäle, så att grävarbeten kan utföras även om marken har frusit. Med EM-Defrost-Mat kan gräv- och byggprojekt genomföras också under vinterhalvåret.

Läs mer...

Nytt sök/spårsystem. MetaTrak. Godkänd av SSF Svenska Stöldskyddsföreningen.

01 mar 2017

Liten kompakt enhet med inbyggda antenner som ansluts med endast två kablar. Inbyggt GSM SIM-kort som har täckning (roaming) med alla GSM-operatörer i världen.

Läs mer...

Hammerglass bygger 750 meter lång bullerskärm

01 mar 2017

Hammerglass har fått förtroende att bygga en 750 meter lång och 5 meter hög bullerskärm längs E:22 i Kalmar (110 km/h). Skärmen kommer att vara glasklar - men okrossbar!

Läs mer...

Nya modellen av kompaktbyggda ZX145W-6 med starkare motor och hög stabilitet.

Stabil hjulgrävare med ännu starkare motor

01 mar 2017

De nya modellerna av Hitachis populära hjulgrävare i 17-tonsklassen har fått ny och starkare motor. Styrkan gynnar hydrauliken och maskinerna arbetar rappare och effektivare än tidigare.

Läs mer...

Minireningsverket BioFicient+ från Kingspan Klargester visas av Älvestad-Tanken på årets MaskinExpo.

Älvestad-Tanken visar ny generation minireningsverk

01 mar 2017

Effektiv rening, hög prestanda, robust utförande och kompakta mått. Det är utmärkande för minireningsverket BioFicient+från Kingspan Klargester. Utförandet gör minireningsverket lämpligt även där det krävs grund nedgrävning. BioFicient+ visas av Älvestad-Tanken AB på årets MaskinExpo, den 18-20 maj.

Läs mer...

Banbrytande satsning på jämställdhet i Cramo - Cramo AB

01 mar 2017

Jämställdhet ger både ökad lönsamhet och en mer attraktiv arbetsplats. Så resonerar maskinuthyrningsföretaget Cramo när man arrangerar ”Öppet hus” för kvinnor på 14 depåer runt om i Sverige. Detta som ett av många nya grepp för att locka kvinnor till en traditionellt manlig bransch.

Läs mer...

DUC303

Makita lanserar 2x18V kedjesåg.

28 feb 2017

DUC303 är en ny batteridriven kedjesåg från Makita. Sågen är utrustad med en kraftig kolborstfri motor med direktdrift samt XPT*-teknologi för förbättrad damm- och vattentålighet. En maskin som är mycket lämplig för professionell användning utomhus såväl som i dammiga och krävande miljöer.Utrustad med maximal prestanda

Läs mer...

Assemblin sponsrar utmärkelsen Årets Bygge

28 feb 2017

I slutet av mars är det dags för byggbranschens stora tävling Årets Bygge 2017. Assemblin är stolt silversponsor till tävlingen och medverkar dessutom i tre av de nominerade projekten.

Läs mer...

Wist Last & Buss nya anläggning i Gällivare kommer att få ett liknande utseende som den senast byggda anläggningen i Avesta som ni ser här på bilden. Anläggningen i Avesta invigdes 2015.

Wist Last & Buss investerar i Gällivare

28 feb 2017

Sedan 1969 har lastbilsverkstad bedrivits i Wist Last & Buss lokaler på bilvägen i Gällivare. Förutom en ombyggnad 1977 har inga större förändringar gjorts i lokalerna. Verksamheten har med tiden vuxit ur lokalerna och fordonen har blivit fler, längre och högre. Även antalet anställda har med tidens gång ökat.

Läs mer...

Etebra lanserar två nya modeller av dumpervagnar

28 feb 2017

För att ytterligare bredda sitt program av dumpervagnar introducerar Etebra Maskin & Vagn nu två nya modeller, Mellandumpern och Lättdumpern. Varje modell är framtagen för att på bästa sätt passa olika kundgruppers specifika behov.

Läs mer...

Datorgrafik över den nya nedgrävda fyrspåriga stationen i Hjärup. Bild: Metro och Trafikverket

Snart schaktas för Skånes största infrastrukturprojekt

23 feb 2017

Järnvägen mellan Malmö och Lund ska göras om till fyrspårig och till hösten börjar arbetet. Det är ett av Sydsveriges största entreprenadprojekt väl i klass med de stora infrastrukturprojekten i Stockholm och Göteborg. Projektet kommer att få stor betydelse för den sydsvenska entreprenadmarknaden många år framöver.

Läs mer...

Stockholm Vatten återvänder till Drottningholms Entreprenad

22 feb 2017

Drottningholms har vunnit upphandlingen avseende grävmaskinstjänster hos Stockholm Vatten och tecknar därför ett 3‐årigt ramavtal som ensam entreprenör med option om förlängning i ytterligare upp till 2 år. Beslutet togs av Stockholm Vatten den 10 januari 2017 och avtal tecknades i slutet av januari.

Läs mer...

Nu två års garanti på MAN original reservdelar och MAN EcoLine utbytesdelar

Först i Sverige: Nu 2-års garanti på MAN original reservdelar och MAN EcoLine bytesdelar

22 feb 2017

Läs mer...

Nya Husqvarna Automower® 440 klarar ytor upp till hela 4 000 kvm utan några som helst problem.

Ny robotgräsklippare för de stora ytorna!

22 feb 2017

Nu lanserar Husqvarna sin senaste nyhet bland robotgräsklippare. Husqvarna Automower® 440 är rustad för att klara av ytor upp till hela 4 000 kvm utan minsta problem.

Läs mer...

Goodyear EfficientGrip Cargo

Goodyears nya däck EfficientGrip Cargo för lätta lastbilar tar dig längre

22 feb 2017

Goodyears nya däck för lätta lastbilar håller mer än 21 000 kilometer längre än två av sina konkurrenter. Dessutom skapar däcket en förhöjd bränsleeffektivitet och erbjuder förbättrat grepp, särskilt på vått väglag.

Läs mer...

På vägen mot utsläppsfria transporter, är ett av de områden som MAN Truck & Bus fokuserar på batteridrivna fordon. I framtiden kommer företaget att stödja operatörerna av dessa fordon genom omfattande konsulttjänster.

Omfattande rådgivning för transportlösningar

22 feb 2017

Läs mer...

Steelwrist to launch Powertilt with Front Pin Lock technology in co-operation with Parker/Powertilt AG

22 feb 2017

The demand for safe couplers on Powertilt solutions has been steadily increasing over the last years. In order to respond to this customer demand Steelwrist is now launching a Powertilt solution with Steelwrist patented Front Pin Lock technology.

Läs mer...

Unik koncentration i svensk anläggningsbransch

17 feb 2017

I en ny rapport från Statens väg och transportinstitut, VTI, kan forskarna för första gången visa och belägga att Sverige har en unik koncentration av få stora byggföretag som dominerar marknaden. Forskarna har kartlagt anläggningssektorns konkurrens i Norge, Sverige, Danmark, Storbritannien (England) och Tyskland. Bilden är tydlig.

Läs mer...

Säkrare gruvarbete – Hella Zeroglare bländar inte mötande förare

17 feb 2017

Hella Mining har utvecklat optiksystemet Zeroglare för att införa vägtrafikens säkerhet och komfort på gruvarbetsplatsen. Med det nya optiksystemet undviker föraren att blända mötande trafik och att skapa obehag eller orsaka olyckor. Zeroglare har ett horisontellt bländskydd som styr ljuset ner i marken framför fordonet i stället för att lysa mötande operatörer i ögonen.

Läs mer...

Bild tagen efter 5 dagars körning med lera/lerjord utan någon tvättning/rengöring av flaket.

Quicksilver Truck Liner lanseras i Skandinavien

16 feb 2017

Läs mer...

Eldrivna Avant e5 passar perfekt inomhus och i känsliga miljöer

Eldrivna Avant e5 nu i full produktion

16 feb 2017

Läs mer...

Slutsegraren Jari-Matti Latvala ger allt i ”Swecon Road to Rock Arena” under slutsträckan av Svenska Rallyt.

​Succé för Swecons arena i Rally Sweden

15 feb 2017

Swecon stod som värd för en av fyra arenor under det svenska vinterrallyt: Rally Sweden den 9-12 februari. Nybyggda Swecon Road to Rock Arena fick idel lovord av publiken, förarna och arrangören. Den nya arenan lockade tusentals besökare under de två tillfällen som rallyt passerade bergtäkten, sträckor som bjöd på både nattmörker och skarpt solsken.

Läs mer...

Rätt skogsmaskin i rätt skog ger stora vinster

15 feb 2017

Genom att välja rätt skogsmaskin i rätt skog kan drivningskostnaderna minska med mellan 2,5 - 6,5 procent, men det innebär längre resor för maskinförarna. Det visar Skogforsks studie av maskinresursoptimeringar på SCA Skog AB i Medelpad och Västerbotten.

Läs mer...

ABKATI får exklusivitet på extraljus från NBB

15 feb 2017

ABKATI och ABL Lights har samarbetat i över 10 år med målet att utveckla de bästa belysningslösningarna för den svenska marknaden. Nu fördjupar företagen samarbetet genom att ABKATI får exklusivitet på distribution av extraljus från NBB.

Läs mer...

Multisax för grävmaskiner under 10 ton

14 feb 2017

Effektivt demoleringsverktyg med utbytbara käftar nu även för minigrävare.

Läs mer...

Vy mot fasader mot boulevarden i Täby Park.

Titania vinner ytterligare markanvisningstävling med hjälp av Wingårdhs

10 feb 2017

Läs mer...

Den nya maskinförarutbildningen på Peder Skrivares Skola i Varberg sker i samarbete med Maskinentreprenörerna och med moderna maskiner från Caterpillar.

Framtidens maskinförare utbildas i Varberg

10 feb 2017

Höstterminen 2017 drar Peder Skrivares Skola i Varberg igång inriktningen anläggningsfordon inom Bygg- och anläggningsprogrammet.

Läs mer...

Proffskläder med nya unika funktioner!

10 feb 2017

Nu uppdaterar Husqvarna sitt sortiment av skyddskläder.

Läs mer...

SMP Parts inleder strategiskt samarbete med Leica Geosystems

09 feb 2017

SMP Parts AB och Leica Geosystems inleder ett strategiskt samarbete kring integration mellan SMPs Tiltrotatorer och Leicas grävsystem.

Läs mer...

Nära 200 företag ställde ut och totalt 5.200 personer besökte SkogsMaskindagarna i Karlskoga när den genomfördes förra året.

SkogsMaskindagarna tillbaka maj 2018!

09 feb 2017

Den stora skogsmässan i Karlskoga, SkogsMaskindagarna, återkommer som planerat 2018. Nu är också datumet spikat. - SkogsMaskindagarna var redan från start tänkt att återkomma vartannat år. Och i dagarna har vi beslutat att det för 2018 blir den 18-19 maj som gäller, berättar Sten Lilja på arrangerande Looping Event AB.

Läs mer...

Invigningen av Bercos nya limanläggning blev en dundersuccé!

09 feb 2017

När en av Sveriges största tillverkare av påbyggnadskåp bjöd in till invigning av ”Sveriges största satsning inom limanläggning - någonsin” så blev uppslutning stor. Press, näringsliv, politiker och branschfolk från hela Sverige slöt upp för att på nära håll uppleva Bercos nya limanläggning och supereffektiva produktionslinje.

Läs mer...

Vianor och Bridgestone tecknar exklusivt distributionsavtal i tre nordiska länder

09 feb 2017

Samarbetsavtalet med Bridgestone stärker Vianors roll som importör och återförsäljare av kvalitetsdäck samt fortsätter utöka Vianors utbud inom lantbruksdäck. Samtidigt främjar avtalet Vianors ambition att erbjuda nordiska jordbrukare och entreprenörer de totalt sett mest ekonomiska däcklösningarna.

Läs mer...

Casagrande C16XP

Årets STÖRSTA borrigg såld till Ahlqvists Brunnsborrning!

09 feb 2017

Ahlqvists Brunnsborrning AB med bröderna Fredrik Ahlqvist och Andreas Backhammar i spetsen, expanderar både geografiskt och verksamhetsmässigt.

Läs mer...

Rototilt Positioning Solution ger föraren exakt kontroll på redskapens position i grävsystemet. Passar nu alla styrsystem samt tillgängligt för eftermontering på Rototilts R-serie.

Fler fördelar för användaren när Rototilt utökar sin positioneringslösning RPS

08 feb 2017

Rototilt var för två år sedan först ut på marknaden med en positioneringslösning, RPS, som tillsammans med grävsystemet ger föraren en exakt indikation på redskapets position. Man har nu tagit ytterligare ett steg då RPS-funktionen både kan eftermonteras samt passar till samtliga styrsystem som Rototilt erbjuder.

Läs mer...

Ring Knutstorp

Kraftsamling för Entreprenad Live i Skåne

07 feb 2017

Det blir enbart en entreprenadmässa i Skåne i år. Det står klart sedan Mentor Communications under måndagen meddelade att man väljer att lägga ner Entreprenad Expo som skulle arrangerats i Borgeby under hösten. Entreprenad Live arrangeras, däremot helt enligt plan på Ring Knutstorp den 14-16 september.

Läs mer...

Swecon Road to Rock Arena byggdes av Volvomaskiner från Swecon under hösten 2016

Invigning av Swecons nya arena på Svenska Rallyt

05 feb 2017

Läs mer...

Rototilt® i Kanada

Positiva vindar när Rototilt ställer ut på Conexpo

03 feb 2017

Denna gång har tiltrotatortillverkarens monter guldplacering och kommer genomföra livedemonstration med två grävmaskiner.

Läs mer...

Veidekke bygger fundament och infrastruktur för vindkraftspark i Sundsvall

02 feb 2017

Projektet påbörjades i januari 2017 och beräknas vara klart i början av 2018. Veidekkes uppdrag är att bygga vägar, kranplatser, internt kraftnät, fibernät och fundament till 23 stycken vindkraftverk modell Vestas V126-3.45 HH127 med en totalhöjd på 190 meter.

Läs mer...

Caterpillar 906M vinterutrustad

Hjullastare med vinterpaket från Caterpillar förenklar plogning och sandning

01 feb 2017

Med Pon Equipments vinterutrustade hjullastare Cat 906M och Cat 908M effektiviseras arbetet med underhåll av gång-, cykelvägar och trottoarer väsentligt. Maskinerna säljs med vinterhjul, anpassad hydraulik, vikplog eller klaffskopa och sandspridare. Utrustningen gör att det går att ploga och sanda i samma moment och arbetet går mycket snabbare.

Läs mer...

Smidda fälgar med överlägsen styrka!

01 feb 2017

Sedan 2016 är OTRANE AB distributör på den Nordiska och Baltiska marknaden för TRW's smidda stålfälgar för entreprenad och industrifordon.

Läs mer...

X-Maskiners Vd, Björn Jönsson & AB Hüllert Maskins Vd, Nils-Gunnar Burge

Merlo expanderar ytterligare i norr

31 jan 2017

Merlos generalagent i Sverige, AB Hüllert Maskin expanderar ytterligare i norra Sverige tack vare ett samarbete med X-Maskiner AB.

Läs mer...

Pallplats för Team De Rooy & Goodyear i Dakarrallyt

31 jan 2017

Trots att man ledde tävlingen i flera skeden och klarade sig väl under svåra förhållanden fick Team De Rooy nöja sig med tredje och fjärde plats i lastbilsklassen i Dakar 2017.

Läs mer...

Drivaren utmanar de traditionella skogsmaskinerna - Skogforsk

31 jan 2017

Drivaren Komatsu X19 har testats av Skogforsk och i kostnadsmatchen mot det traditionella tvåmaskinsystemet blir det oavgjort, både i klen och grov slutavverkning.

Läs mer...

Cat M317F hjulgrävare med kompakt svängradie

Prestanda, stabilitet och kompakt svängradie med Cat M315F & M317F

31 jan 2017

Hjulgrävmaskinerna Cat® M315F och M317F med kompakt svängradie är ett tillskott i F-seriens grävmaskiner. Konstruktion är likvärdig med Cat-maskinerna med vanlig svängradie, men ger kunden möjligheten till ytterligare kompakthet.

Läs mer...

Maskinia startar egen serviceverksamhet i Stockholm

27 jan 2017

Maskinia förstärker och utökar eftermarknaden i Stockholm genom att starta egen serviceverksamhet, detta är ett steg i ledet att öka konkurrenskraften och stötta den starka tillväxten för Doosan, Case och Atlas Copco i Stockholmsområdet.

Läs mer...

Caterpillar presenterar nya maskiner och teknologi på CONEXPO 2017

26 jan 2017

Under CONEXPO-CON/AGG 2017 kommer Caterpillar att presentera ett omfattande sortiment av maskiner och teknologi samt förstklassiga supportfunktioner. Med omkring 40 maskiner på två olika utställningsområden över totalt 60 000 kvadratmeter är Caterpillars närvaro bland de största på mässan.

Läs mer...

Historiskt stor prisskillnad på skogsmark mellan norra och södra Sverige

26 jan 2017

När LRF Konsult, Sveriges största fastighetsmäklare av skogsfastigheter, summerar 2016 års försäljningar visar statistiken att priset på skogsmark har stigit till högsta priset någonsin i södra Sverige medan priset sjunkit i mellersta och norra Sverige.

Läs mer...

Kvicksundsbron repareras av Svevia.

Utmanande reparation av bro i Kvicksund

25 jan 2017

Den öppningsbara bron över Mälaren, på riksväg 56, mellan Västerås och Eskilstuna behöver repareras. En stor utmaning i reparationsarbetet är att få logistiken att flyta på för både bilar, båtar, tåg samt gång- och cykeltrafikanter.

Läs mer...

MLT 737-130 PS+ är en av nio nya lantbruksteleskoplastare i Manitous nya New Ag-serie. En svensk kund slog till på ScanMek och blir därmed den första New Ag-ägaren i Sverige. Maskinen fick välförtjänt uppmärksamhet på mässan i Danmark.

Svenskt mässbesök hos Scantruck i Danmark – och maskiner med hem

24 jan 2017

Första teleskoplastaren från Manitous helt nya New Ag-serie på väg till Sverige

Läs mer...

Linde Material Handling lanserar ePicker – ny truck anpassad till e-handel

24 jan 2017

E-handeln i Sverige befinner sig i en stark tillväxtfas där omsättningen fortsätter att öka varje år. Det nya sättet att handla varor ställer även nya krav på materialhanteringen. För att möta den ökade efterfrågan på truckar anpassade till e-handeln lanserar Linde Material Handling nu ePicker.

Läs mer...

Komatsu individuell boggielyft

Komatsu boggilyft – en gammal favorit får ny efterlängtad funktion

24 jan 2017

Komatsu Forest har en rad optioner som förenklar arbetsdagen i skogen och som också bidrar till ökad lönsamhet. En skotar-option som funnits i över 20 år och som är mycket populär, främst i södra Sverige och Tyskland, är boggilyften. På kundernas begäran lanseras nu boggilyft även för Komatsu 855, denna gång med den mycket efterlängtade funktionen individuell boggilyft.

Läs mer...

CAT med sprängtestad RABS ram från Hammerglass

Hammerglass AB får rekordorder till Caterpillar

24 jan 2017

Ett av Nordens största bygg- och uthyrningsföretag - norska Hæhre AS, med en maskinpark på över 800 entreprenadmaskiner - har beställt explosionssäkra Hammerglass-lösningar för eftermontage på 41 av sina Caterpillar-grävare. Ordern kommer från Caterpillars norska återförsäljare PON, och är den största enskilda ordern hittills för Hammerglass Automotive.

Läs mer...

Polar Blue by NBB - extraljus och extraljusramper för nordiskt klimat

ABKATI lanserar Polar Blue by NBB – en ny belysningsserie i världsklass

19 jan 2017

De senaste åren har ställt höga krav på forskning och utveckling i belysningsbranschen och produkternas prestanda har skruvats upp på nästan kvartalsbasis. ABKATI har hängt med på denna resa men nu tar man ett steg vidare i och med lanseringen av en helt ny produktlinje från ABL Lights.

Läs mer...

Grävfria tekniken avgörande för regeringens bredbandsstrategi

19 jan 2017

Hela Sverige ska vara uppkopplat till år 2025. Det är regeringens nya bredbandsstrategi för att skapa bättre förutsättningar att bo och verka i hela landet. Men för att satsningen ska bli framgångsrik krävs ett ökat användande av den senaste grävfria och miljövänliga tekniken enligt JLM Scandinavias VD.

Läs mer...

Ett av Englands största byggbolag väljer Engcon

17 jan 2017

JN Bentley, ett av Englands ledande byggbolag, väljer att installera tiltrotatorer från världsledande tillverkaren Engcon till deras tre nya Komatsu-hjulgrävare. Varje maskin utrustas med tiltrotatorn EC219 samt det säkra redskapsfästet Q-Safe. Engcon menar att det här bara är början på något större.

Läs mer...

Fortsatt hög efterfrågan på lastbilsförare

13 jan 2017

Läs mer...

HSP Gripen och Rottne Industri utökar samarbete!

13 jan 2017

I december 2016 höll Rottne Industri informations- och utbildningsmöte för sina återförsäljare och i samband med detta presenterades nyheten att HSP Gripen from nu kommer att bli officiellt tillbehör på Rottnes skotare.

Läs mer...

Engcon tiltrotator effektiviserar grävandet i USA och Kanada

11 jan 2017

Svenska företaget Engcon som är världsledande tillverkare av tiltrotatorer tar nu klivet över Atlanten för att effektivisera grävandet i Nordamerika. Företaget startar sin etablering i New Yorks trestatsområde (New Jersey, New York och Connecticut) och säljpersonal rekryteras nu till det nya kontoret som beräknas öppna våren 2017.

Läs mer...

Starten på en ny era!

05 jan 2017

Den 1 januari 2017 byter TEREX namn till SCHAEFF.

Läs mer...

Saxlift PB S270-24E 4x4 är redo på 27,25 meters höjd. Arbetsplattformen är 7,98 x 2,40 meter. Viktmässigt är det kapacitet för 1.000 kg i korgen

Scantruck får agenturen på de största saxliftarna

05 jan 2017

Avtalet med tyska PB Platforms tar liftar med en plattform på nästan 20 kvm och lyfthöjd på 27,25 meter till Sverige och Danmark

Läs mer...

Maskinentreprenörens Teknikpris till Kramers elhjullastare

05 jan 2017

Kramer får Maskinentreprenörens Teknikpris 2016 för sin eldrivna hjullastare 5055e.

Läs mer...

Hamnbanan är en av Sveriges viktigaste järnvägslänkar och gör det möjligt för godstrafik, från hela Norden, att nå Skandinaviens största hamn.

Dubbla järnvägsspår över älven i Göteborg i drift

05 jan 2017

En av näringslivets mest sårbara punkter har åtgärdats. Från den 19 december är det dubbla järnvägsspår över älven i Göteborg, då är både Norra och Södra Marieholmsbron i drift. Hamnbanan i Göteborg, som är en av de viktigaste länkarna för svensk export och import, byggs nu ut etappvis till dubbelspår för att öka kapaciteten.

Läs mer...

De Rooy-teamet siktar på att vinna Dakar-rallyt i 2017 på lastbilsdäck från Goodyear

05 jan 2017

Läs mer...

Scantruck och Söderberg & Haak i gemensamma nya lokaler i Stockholm

15 dec 2016

Manitou-importören får Söderberg & Haak med Komatsu entreprenadmaskiner som hyresgäst på det nya huvudkontoret i Rosersberg

Läs mer...

Kanalbank och dragväg längs Göta kanal återställs för 25 miljoner

14 dec 2016

Läs mer...

Lännen Tractors väljer säkert redskapsfäste från Engcon som standard

14 dec 2016

Lännen Tractors fortsätter att satsa på säkerhet och i de fall grävlastarna utrustas med tiltrotatorer från Engcon väljer Lännen också Q-Safe säkerhetsfäste som standard, ett av världens säkraste redskapsfästen för grävmaskiner.

Läs mer...

Norditek lanserar Terex Finlay:s största grovsorterare någonsin på den svenska marknaden

09 dec 2016

Grovsorteraren har en kapacitet på upp till 1000 ton/h. Lansering kommer att ske under första kvartalet 2017.

Läs mer...

Säkert låssystem för snabbfästen till grävmaskiner får unik certifiering

08 dec 2016

Läs mer...

DEWALT lanserar robust Android smartphone för tuffa miljöer i samarbete med Global Mobile och Ingram Micro

08 dec 2016

DEWALTs nya robusta mobil för tuffa miljöer är nu tillgänglig för nordiska marknaden.

Läs mer...

Scantruck redo med nyheter inom alla maskinmärken

08 dec 2016

Läs mer...

Många vägarbeten får anmärkning vid kontroll

07 dec 2016

Två av tre vägarbeten får anmärkning när Trafikverket gör sina arbetsplatskontroller ute på vägarna.

Läs mer...

Fyra transmissioner och magiska knappar i helt ny Manitou-serie

07 dec 2016

Scantruck nära världspremiär på ny Manitou jordbruksteleskoplastare

Läs mer...

Ingelstadgymnasiet startar maskinförarutbildning i samarbete med ME-skolan

05 dec 2016

Höstterminen 2017 drar Ingelstadgymnasiet utanför Växjö igång inriktningen anläggningsfordon inom Bygg- och anläggningsprogrammet.

Läs mer...

Nya Eberspächer EasyStart Web – inbyggt simkort, operatörsoberoende roaming och låg fast årsavgift

02 dec 2016

Nu lanseras kontrollenheten Eberspächer EasyStart Web.

Läs mer...

Nokian Hakkapeliitta fyller 80 år – ständigt nya innovationer

02 dec 2016

Det var Nokian Tyres som uppfann världens första vinterdäck år 1934 och 1936 lanserades första Hakkapeliitta-vinterdäck.

Läs mer...

Linde lanserar motviktstruckar med litium-jon-batterier

01 dec 2016

Litium-jon-truckar har blivit allt mer populära under de senaste åren. För att möta den ökade efterfrågan lanserar Linde Material Handling nu fem motviktstruckar utrustade med de energieffektiva och underhållsfria batterierna.

Läs mer...

Scanlaser blir Leica Geosystems

30 nov 2016

Två av Sveriges ledande företag inom mätningsutrustning och maskinstyrning, Leica Geosystems och Scanlaser går samman i ett gemensamt bolag och fortsätter under varumärket Leica Geosystems.

Läs mer...

20-tal nya Hitachimodeller till Sverige

29 nov 2016

Hitachis populära, kompaktbyggda hjulgrävare ZX145W-6 börjar snart levereras i Sverige. Maskinen lever upp till EU:s miljökrav enligt Steg IV och är även i övrigt uppgraderad på hundratals punkter.

Läs mer...

Hiab meddelar en utökad garanti på två år för MULTILIFT lastväxlare och lyftdumprar

29 nov 2016

Läs mer...

Norditek expanderar till Danmark

28 nov 2016

Läs mer...

Hiab lanserar nya återvinningskranen JONSERED 1500RZ på Pollutec-mässan i Frankrike

28 nov 2016

I samband med Pollutec-mässan i Frankrike kommer Hiab, som är en del av Cargotec att presentera sin senaste innovation inom återvinningskranar, JONSERED 1500RZ.

Läs mer...

Allfixaren med ny hytt - och lite starkare

28 nov 2016

Läs mer...

Så liten har du aldrig sett en Engcon – lanserar minimodeller

24 nov 2016

Engcons tiltrotatorer och tillbehör finns nu tillgängliga att beställa i minivariant.

Läs mer...

Ökad trafik mellan Göteborg och Belgien

24 nov 2016

Belgien är Sveriges åttonde största exportmarknad. Nu utökar det svenska rederiet SOL sin trafik mellan Göteborgs Hamn och belgiska Zeebrugge.

Läs mer...

Lightforce Sweden AB byter namn till Nordik Distribution AB

22 nov 2016

Läs mer...

Hiab öppnar orderboken för styrsystemet HiVisionTM för skogskranar

22 nov 2016

Läs mer...

STANLEY Sverige sponsrar Svenska Skidskyttelandslaget

22 nov 2016

STANLEY Sverige kan stolt meddela att ett nytt och mer omfattande avtal slutits med Svenska Skidskytteförbundet om ett samarbete säsongen 2016-2017.

Läs mer...

Swecon bygger dramatisk arena för Svenska Rallyt

22 nov 2016

Läs mer...

Swecon partner till Rally Sweden 2017

22 nov 2016

Swecon går in som partner i Rally Sweden 2016, en av VM-deltävlingarna i FIA World Rally Championship (WRC).

Läs mer...

Lastbilar och bussar behöver bättre vinterdäck

16 nov 2016

Läs mer...

Svensk succé på Case Rodeo 2016

16 nov 2016

Läs mer...

Så växer Transschakt AB med sina Hitachi

15 nov 2016

Läs mer...

Engcons järnvägsgrip blir ännu kraftigare

14 nov 2016

Läs mer...

1000:e svenska Merlon – Duo-Power till Truckbolaget

14 nov 2016

Läs mer...

Maskinia har öppnat sin nya anläggning i Staffanstorp

14 nov 2016

Läs mer...

Första kundleveransen av R3 - Rototilt Group AB

14 nov 2016

Läs mer...

Entreprenad Expo lyssnade på marknaden

03 nov 2016

Läs mer...

HSP Gripen ökar takten

01 nov 2016

Läs mer...

Tudor startbatterier nu hos ABKATI

01 nov 2016

Läs mer...

SMP lägger premiumskopor på lager för snabb leverans 

27 okt 2016

Läs mer...

Maskinia och Atlas Copco nya partners

26 okt 2016

Läs mer...

Ny Försäljningschef för CASE

25 okt 2016

Läs mer...

MaskinLeverantörerna i nytt samarbete med MaskinExpo

25 okt 2016

Läs mer...

4G router för snabb installation i fordon - Induo AB

20 okt 2016

Läs mer...

Entreprenad Live 2017 flyttar till Skåne

19 okt 2016

Läs mer...

Engcon är först med proportionellt styrsystem med simultan styrning av alla tiltrotatorfunktioner till nya JCB Hydradig

19 okt 2016

Läs mer...

Ny marknadschef för Sandvik Mining and Rock Technology

13 okt 2016

Tor Einar Norbakk tillträder som marknadschef för Sandvik Mining and Rock Technologys försäljningsverksamhet i Sverige och Danmark

Läs mer...

Delvator AB vässar säljorganisationen

12 okt 2016

Läs mer...

Hankook blir OE-leverantör till Scania

12 okt 2016

Läs mer...

Rototilt etablerar dotterbolag i Storbritanien

12 okt 2016

Läs mer...

Hiabs imponerande sortiment medelstora styckegodskranar.

11 okt 2016

Hiab, en del av Cargotec, har utökat sitt sortiment medelstora kranar med 24 stycken nya eller uppdaterade modeller.

Läs mer...

ALLU launches the biggest material processing bucket ever – The Monster

11 okt 2016

Läs mer...

Ad Blue tank från Rudskoga Svets Mekaniska AB

10 okt 2016

Läs mer...

YstaMaskiner AB presenterar i samband med Elmia Lantbruk

10 okt 2016

Läs mer...

DOOSAN tar mark med nya hjullastare

10 okt 2016

Doosans populära hjullastare i storleken 12-33 ton tar mer och mer marknadsandelar och är mycket populära ute hos kunderna.

Läs mer...

YstaMaskiner AB presenterar i samband med Elmia Lantbruk

10 okt 2016

två nya modeller av släntklippare för bakmontering på traktorns 3-punktsfäste. Den mindre modellen har en arbetsbredd på 1,35 m och väger 455 kg och den större väger 510 kg och har en arbetsbredd på 1,65 m. Rekommenderat effektbehov är 30-60 hk.

Läs mer...

YstaMaskiner AB presenterar på Elmia Lantbruk

10 okt 2016

Utvecklade tekniska funktioner på YSTA väghyvel YVS 240 som är den största modellen i YstaMaskiners väghyvelserie.

Läs mer...

Etebra lanserar två nya modeller av dumpervagnar

10 okt 2016

För att ytterligare bredda sitt program av dumpervagnar introducerar Etebra Maskin & Vagn nu två nya modeller, Mellandumpern och Lättdumpern.

Läs mer...

Hiab ger utökad garanti för alla HIAB-styckegodskranar

10 okt 2016

Hiab, som är en del av Cargotec, har beslutat införa en utökad garanti som täcker samtliga HIAB- styckegodskranar.

Läs mer...

WAECO - mobila lösningar för den moderna föraren

10 okt 2016

WAECO har funnits i över fyrtio år och har hela tiden fokuserat på kvalitet, snabb produktutveckling och ett brett produktsortiment, vilket har gett dem en mycket stark position på marknaden.

Läs mer...

Fordonsradio med blåtand för telefon!

10 okt 2016

Läs mer...

Kingspans nya flak tankar

10 okt 2016

Läs mer...

ABKATI lanserar högkvalitativa ljusramper från Rigid

10 okt 2016

Marknaden för belysning växer hela tiden i och med ny teknik och smarta lösningar.

Läs mer...

JOABs största sopbilsleverans någonsin!

05 okt 2016

JOAB har tillsammans med Rich Steen AS, levererat närmare 50 st sopbilsaggregat till Veireno i Oslo.

Läs mer...

Nytt sorteringsverk från Portafill

04 maj 2016

6000XT är den senaste produkten från Irländska Portafill. Maskinen som lanserades på Bauma i München är en finsikt med en del innovativa lösningar.

Läs mer...

Fossilfria brödtransporter

04 maj 2016

Polarbröd satsar på förnybara bränslen för bröddistribution och nu kör Polfärskt helt fossilfritt i Jämtland och Härjedalen.

Läs mer...

Ny 10 tons hjuldumper

03 maj 2016

Shamrock AB som är svensk generalagent för spanska Ausa teleskoplastare och dumprar. Nu lanserar Shamrock en 10 tons dumper på den svenska marknaden.

Läs mer...

Scanias hybrid hyllas av fackpressen

03 maj 2016

I höstas lanserades Scanias hybridlastbil. Nu prisas den av tysk fackpress skriver Länstidningen.

Läs mer...

Stena metall förvärvar IL Recycling

03 maj 2016

Stena Metall förvärvar IL Recycling som är en helhetsleverantör av återvinningstjänster med verksamheter i Sverige och Polen. Stena Metall utvecklar därmed sin position, via sitt dotterbolag Stena Recycling AB, som ett ledande bolag inom industriell återvinning.

Läs mer...

Truckmeet i Alunda 5–6 augusti

29 apr 2016

Den 5–6 augusti kommer det arrangeras en lastbilsträff i Häcklinge strax utanför Alunda, cirka 3,5 mil nordost om Uppsala.

Läs mer...

Allu visar nyheter på Maskinexpo

29 apr 2016

Nyheterna duggar tätt hos Allu. På årets Maskinexpo presenterar det finska företaget en rad uppgraderingar inom programmet av siktkrosskopor. Det handlar om både nya modeller och förbättringar på befintliga produkter.

Läs mer...

Säker hytt räddade Daniel vid olycka

29 apr 2016

Sårskador i huvudet och några stygn på ena benet blev facit för Daniel Åkerblom när han blev påkörd i sin Merlo teleskoplastare i Stockholm i mars.

Läs mer...

Ny designkåpa till nya Toyota Hilux

28 apr 2016

BG Nor AB, som säljer fordonsprodukter i hela landet, lanserar en designkåpa till nya Toyota Hilux. Den nya designkåpan är tillverkad i en tvåskikts ABS-plast som är 35 procent lättare än glasfiber och dessutom 100 procent återvinningsbar.

Läs mer...

Ny ovanjordsborr visas på Maskinexpo

28 apr 2016

Skandinaviska Diamantborrfabriken, SDBC AB, lanserar ESD5 för ovanjordsborrning vid prospektering av mineral och malm. Borrmaskinen är baserad på pilotstyrd hydraulik med en enkel och driftsäker konstruktion. ESD5 möter världspubliken på MaskinExpo, som genomförs den 26-28 maj.

Läs mer...

Markvibratorer från Chicago Pneumatic

28 apr 2016

Chicago Pneumatic, har lanserat den senaste generationen av riggmonterade hydrauliska markvibratorer. I RC-serien ingår fem nya modeller för bärare med en arbetsvikt på 1 till 40 ton.

Läs mer...

Framtidens fossilfria drivmedel

28 apr 2016

RenFuel och Nordic Paper har tecknat ett avtal om att bygga en pilotanläggning i Bäckhammar i Värmland för testtillverkning av avancerade biodrivmedel baserade på lignin. Projektet har beviljats 71 miljoner kronor i stöd från Energimyndigheten.

Läs mer...

KI: – Högtryck i byggbranschen

27 apr 2016

KI:s konjunkturbarometer visar att byggföretagens syn på sin ekonomi fortsätter att vara mycket positiv och konfidensindikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet ändrades endast marginellt.

Läs mer...

Volvo FH16 drar 750 tons karavan

27 apr 2016

I ”Volvo Trucks vs 750 Tonnes” ställdes en Volvo FH16 och växellådan I-Shift med krypväxlar inför den tyngsta utmaningen någonsin.

Läs mer...

Nytt skördaraggregat från Komatsu

27 apr 2016

Nu lanserar Komatsu Forest skördaraggregatet Komatsu C283, ett tungt aggregat byggt för grov skog. Aggregatet är det största i Komatsus aggregatprogram med ett maximalt öppningsmått på hela 800 mm.

Läs mer...

Tillvaratagande av spillvärme ger snålare lastbilar

27 apr 2016

KTH-forskare har applicerat en teknik på lastbilar som gör att dessa fordon drar mindre bränsle. Som en effekt av tekniken blir det också mindre utsläpp av växthusgaser, några ton koldioxid per lastbil och år.

Läs mer...

Månadens veteran: Ford Bronco

26 apr 2016

1966 tog Ford upp kampen mot Jeep CJ och International Harvester Scout. Utmanaren hette Bronco och var då en relativt liten och enkel fyrhjulsdriven tvådörrars bil.

Läs mer...

Hüllert Maskin i nytt samarbete

26 apr 2016

AB Hüllert Maskin inleder ett samarbete med Steens T&E Verkstad AB om servicen av Merlo teleskoplastare.

Läs mer...

Brunskoggruppen kör åt Volvo

26 apr 2016

Brunskoggruppen AB blir det företag som får förtroendet att hantera Volvo Logistics services slingbilsupplägg för Småland och Blekinge from mars 2016.

Läs mer...

Danmark och Sverige växer starkast på nordisk byggmarknad

26 apr 2016

Nyligen presenterade Industrifakta sin senaste kvartalsrapport, som beskriver det ekonomiska läget i de nordiska länderna och situationen för respektive lands byggmarknad med prognoser och framtidsbedömningar.

Läs mer...

Revolutionerande VR-lösning för skogskranar

25 apr 2016

Hiab lanserade sitt Hivision-system på Baumamässan i april. Hivision-systemet innebär att skogsbilsföraren nu kan stanna kvar i lastbilshytten och med VR-teknik navigera skogskranen och därmed blir i princip kranhytten överflödig.

Läs mer...

Skogsmaskindagarna i Karlskoga

25 apr 2016

Förväntningarna på Sveriges största skogsmässa 2016 är höga. Såväl från utställare som från skogsintresserade runt om i hela landet. SkogsMaskindagarna i Karlskoga den 3-4 juni har lockat 185 utställare och uppemot 10 000 besökare förväntas komma.

Läs mer...

Portabel energi från Atlas Copco

25 apr 2016

Atlas Copcos lanserar nu en ny generation av on-site-lösningar för anläggning, gruvdrift, borrning och stenindustri.

Läs mer...

Flexibel lastväxlarbil för brunnsborrare

21 apr 2016

En smart lastbil för borrarens behov, som rymmer all utrustning och har lastväxlat flak, det är resultatet av ett ganska oplanerat samarbete mellan Atlas Copco och Scania.

Läs mer...

Danmark och Sverige växer starkast på nordisk byggmarknad

21 apr 2016

Den 18 april presenterade Industrifakta sin senaste kvartalsrapport, som beskriver det ekonomiska läget i de nordiska länderna och situationen för respektive lands byggmarknad med prognoser och framtidsbedömningar.

Läs mer...

”Hastigheten på svenska vägar för hög”

21 apr 2016

Det går för fort på våra svenska vägar, ska liv räddas måste fler hålla hastigheten. Förra året rapporterade polisen drygt 435 000 hastighetsöverträdelser.Det skriver NTF i ett pressmeddelande.

Läs mer...

Nordicc lanserar städmagnet

18 apr 2016

Löst liggande spikar, skruvar och skrotpartiklar av stål och järn kan snabbt orsaka punkteringar och ge dryga merkostnader i reparation och stillestånd. Den helt mekaniska städmagneten från Butti samlar enkelt och effektivt upp sådana föremål. Magneten lanseras av Nordicc på årets MaskinExpo, den 26-28 maj.

Läs mer...

Dags för de stora maskinmässorna!

18 apr 2016

Nu är det återigen dags för maskinmässor i Stockholm. I år arrangeras två mässor veckorna efter varandra. Det innebär att Maskin-Expo hålls på Stoxa strax intill Arlanda Flygplats den 26–28 maj. Veckan efter, 2–4 juni, är det dags för den nya mässan Svenska Maskinmässan att arrangeras på Solvalla Travbana i Bromma.

Läs mer...

Casemaskiner för avfallshantering

18 apr 2016

Case visade upp ett brett sortiment för avfalls- och återvinningsindustrin på Bauma som arrangerades i München den 11–17 april.

Läs mer...

Produktionsrekord av vindkraft i Sverige

18 apr 2016

Vindkraften slog nytt produktionsrekord under 2015 med hela 16,6 TWh. Denna produktionsmängd motsvarar 10 procent av landets totala elproduktion. Nettoexporten av el från Sverige slog även den nytt rekord med 22,6 TWh under 2015.

Läs mer...

Johan Lausing ny vd på Sörab

18 apr 2016

Sörabs styrelse har utsett Johan Lausing till ny verkställande direktör. Johan Lausing efterträder Michael Persson som slutade på Sörab i februari.

Läs mer...

Vi kör mer bil än någonsin

18 apr 2016

Under 2015 kördes svenskregistrerade personbilar drygt 6,5 miljarder mil, den högsta noteringen sedan körsträckorna började beräknas 1999. De bensindrivna bilarna hade år 2015 en genomsnittlig körsträcka på 966 mil jämfört med de dieseldrivna som kördes i genomsnitt 1 739 mil.

Läs mer...

Nya rivningsredskap från NPK

05 apr 2016

Skandinaviska Entreprenadmaskiner AB (Semab) i Skå som är generalagent för japanska NPK demoleringsutrustning lanserar en rad nyheter på den svenska marknaden.

Läs mer...

Andersen Contractor introducerar Schaeff rotationsfräsar

04 apr 2016

Andersen Contractor lanserar mångsidiga verktyg för demolering, entreprenad och bergindustri med mera.

Läs mer...

Försvarsmakten valde Merlo teleskoplastare

04 apr 2016

Svenska Försvarsmakten har återigen valt Merlo teleskoplastare. Ett tiotal Merlo 72.10 levereras av AB Hüllert Maskin under 2016.

Läs mer...

Stylingprodukter till Amaroc

01 apr 2016

Biltillbehörsföretaget Design by Scandinavian Metal AB (DSM Design) i Nödinge lanserar svarta sidorör med inbyggd Led-belysning till Volkswagen Amaroc.

Läs mer...

Gröna upphandlingar ska ge klimatvänligare transporter

01 apr 2016

Uppföljning av miljökrav i upphandlingar är ovanligt inom transportbranschen. Detta gör att företag med höga miljöambitioner inte kan konkurrera.

Läs mer...

Beck Maskin utökar hyrverksamheten

31 mar 2016

Flera återförsäljare har anslutits till Beckgruppen, däribland MittMaskin AB i Sundsvall och inte minst Cema Maskin AB i Järfälla som från den 15 mars etablerat en ny uthyrningsdepå i samarbete med Beck Maskin.

Läs mer...

115 000 obebyggda tomter i Sverige

31 mar 2016

Det finns fler än 115 000 obebyggda tomter för småhus i Sverige, varav 19 243 finns i storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö, där bostadsbrist är ett växande problem.

Läs mer...

Betongföreningens årsmöte den 26 april

31 mar 2016

Betongföreningen håller årsmöte den 26 april i Garnisonen Konferens på Karlavägen 100 i Stockholm. I år har man valt ”Byggbranschens digitalisering – ett nav för effektivisering och innovation” som tema.

Läs mer...

Uppsala sticker ut i ny byggrankning

31 mar 2016

I en kommunrankning som tagits fram av Sverige Bygger hamnar Uppsala högt både sett till total byggvolym och räknat per capita.

Läs mer...

Combisafe visar säkerhetslösning på Nordbygg

30 mar 2016

Combisafe visar upp en komplett uppsättning kollektiva och individuella säkerhetslösningar för byggbranschen på Nordbygg som arrangeras på Stockholmsmässan 5–8 april.

Läs mer...

Lännen förändrar organisationen

30 mar 2016

Grävlastartillverkaren Lännens omsättning ökade under räkenskapsåret som avslutades vid årskiftet, med cirka 15 procent jämfört med föregående år.

Läs mer...

Rullkapell från Ängsgården System

30 mar 2016

Påbyggnadsföretaget Ängsgården System i Lindesberg har levererat ett T3T rullkapell till Borlängeåkeriet Mellstaddragaren.

Läs mer...

Stort byggande i Stockholmsregionen

24 mar 2016

Stockholms län svarar för en allt större andel av hela rikets husbyggnadsinvesteringar. Från att en fjärdedel av Sveriges husbyggande koncentrerades till länet under 1990-talet, har andelen under de senaste åren ökat till 30 procent.

Läs mer...

Byggsäkerhet är årets bästa affärsidé

24 mar 2016

Den 17 mars presenterades vinnarna i den femte upplagan av affärsidétävlingen Wistrand Startup Star. I hård konkurrens utsåg juryn BuildSafe, en digital säkerhetstjänst för byggbranschen, till den starkast lysande stjärnan på entreprenörshimlen. Vinsten omfattar bland annat juridisk rådgivning från Advokatbyrån Wistrand och 50 000 kronor från SEB.

Läs mer...

Skånemejerier går över till HVO

24 mar 2016

Från och med januari i år tankar Skånemejeriers lastbilar HVO-diesel på mejeriet i Malmö. Det är ett led i att ta ansvar för klimatet i hela värdekedjan. HVO-dieseln används både i bilarna som hämtar mjölkråvara på gårdarna och de som distribuerar till butikerna runtom i Sverige.

Läs mer...

Scania och Ericsson i samarbete

23 mar 2016

Ericsson och Scania har inlett gemensamma forskningsinsatser för att öka takten i införandet av uppkopplade tunga fordon och infrastruktur. Det tillkännagav företagen vid Mobilmässan i Barcelona.

Läs mer...

Cementa fick ja till fortsatt kalkstensbrytning i Skövde

23 mar 2016

Cementa i Skövde har fått ett positivt besked från Mark- och miljödomstolen gällande sin tillståndsansökan för utökad kalkstensbrytning efter 2017.

Läs mer...

Ny lasermottagare från Topcon

23 mar 2016

Precision och användarvänlighet är utmärkande för Topcons nya digitala lasermottagere LS-100D. Lasermottagaren redovisar höjdavvikelse med tydliga siffror direkt i displayen.

Läs mer...

Flera nyheter från Allu på Bauma

22 mar 2016

Siktskopstillverkaren finska Allu lanserar flera uppdateringar på sina skopor under Bauma-mässan i München den 11–16 april.

Läs mer...

Välkomnad granskning av åkeribranschen

22 mar 2016

Transportföretagen välkomnar Skatteverkets granskning av åkeribranschen där ett hundratal åkeriföretag kontrollerats. Vi har länge efterlyst en granskning för sundare konkurrens och villkor i branschen.

Läs mer...

Maskinentreprenörerna ställer ut på Svenska Maskinmässan

22 mar 2016

Maskinentreprenörerna (ME), landets ledande bransch- och arbetsgivarorganisation för maskinentreprenörer, satsar stort på Svenska Maskinmässan.

Läs mer...

Byggen för 1000 miljarder i Göteborg

22 mar 2016

Byggen för 1 000 miljarder kronor förbereds i Göteborgsregionen de närmaste 20 åren. Det är mycket mer än tidigare antaganden och innebär stora planeringsutmaningar.

Läs mer...

Doosan i Finland väljer Engcon

21 mar 2016

RealMachinery som representerar Doosan i Finland introducerade i början av året ett nytt leasingkoncept. En välutrustad maskin samt service och försäkringar erbjuds som ett paket med fast pris upp till 8 000 timmar och fem år.

Läs mer...

Bell visar 60 tons dumper på Bauma

21 mar 2016

På Bauma 2016 visas Bell Equipments 60-tons dumper B60E för första gången utanför Afrika. B60E inriktar sig på den delen av marknaden som tidigare endast använde tipptruckar.

Läs mer...

Limtekniker till G A Lindberg

21 mar 2016

För att möta det ökande antalet limprojekt från industrin utökar GA Lindberg ChemTech sin tekniska support med ytterligare en limtekniker.

Läs mer...

Byggmästarnas kostnadskalkylator

21 mar 2016

Kalkylverket BK 2016 har uppdaterats med aktuella priser. Byggmästarnas kostnadskalkylator, som ges ut av Svensk Byggtjänst, innehåller priser på material och arbetsutförande.

Läs mer...

Byggfakta Lantbruksinvest 2016

21 mar 2016

Byggfakta släpper nu den årliga marknadsundersökningen mot Sveriges lant- och skogsbrukare, Lantbruksinvest 2016.

Läs mer...

Axima satsar på skogen

18 mar 2016

Axima tar över som återförsäljare efter GJ Maskin som varit Vimeks återförsäljare i Västra Götalands län under de senaste åren. En förändring som enligt Vimek ska stärka Vimek ytterligare i detta område, både vad gäller försäljning, service och eftermarknad.

Läs mer...

Tioårigt projekt för att utveckla hållbara städer

18 mar 2016

Urban Magma har fått tio års finansiering av Vinnova för att utveckla innovationer och hållbara lösningar för städer. Regionen ska bli enplats som lockar hit utländska företag och investerare och skapar tillväxt i Skånes miljöteknikföretag.

Läs mer...

Head-up display är inte produktivare

18 mar 2016

Att följa skördarens apteringsdata på hyttfönstret istället för på den vanliga apteringsdatorn ger ingen mätbar effektivisering av avverkningsarbetet – i alla fall inte för erfarna skördarförare.

Läs mer...

Ny teknik ger dammfri sopning

17 mar 2016

Redskapstillverkaren Holms Industri lanserar en självupptagande sopmaskin med en ny teknik som gör sopningen dammfri. Holms Dustbuster bygger på ett patenterat system med en vattendimma som binder dammet bakom täta gummidukar.

Läs mer...

Nytt handhållet hydraulspett från Atlas Copco

17 mar 2016

Det nya hudraulspettet – RTEX, har en nyutvecklad driftprincip – konstant tryckkontroll, förbättrad energiöverföring i spettet och en ny mejsel (RHEX-mejseln). Enligt Atlas Copco har den nya mejseln en brytkraft motsvarande ett spett på plus 30 kg, men drar bara hälften så mycket tryckluft och är 25 procent lättare.

Läs mer...

Volvo lanserar I-Shift med krypväxlar

17 mar 2016

Nu lanserar Volvo Lastvagnar en ny medlem i I-Shift-familjen: I-Shift med krypväxlar. De nya växlarna, som adderas till den automatiska växellådan, skapar en enastående startförmåga för lastbilar som kör med tunga laster i krävande situationer.

Läs mer...

Försenad upphandling kan ge brist på yrkesförare

17 mar 2016

Utbildningsföretaget Grönlunds största kund är kraftigt försenad med sin upphandling. Det betyder att antalet nya yrkesförare som utbildas, under en tid avstannar.

Läs mer...

Sandvik sammanfogar bolag

17 mar 2016

Sandvik sammanfogar sina verksamheter Sandvik Mining och Sandvik Construction till ett affärsområde – Sandvik Mining and Rock Technology.

Läs mer...

Ny vd på Söderberg & Haak

16 mar 2016

VD-skiften hör inte till vanligheterna inom Söderberg & Haak. Faktum är att sedan 1946 har företaget endast haft 3 personer i vd-rollen, nu senast Thomas Svensson som lämnade posten som vd för Söderberg & Haak den 14 mars.

Läs mer...

Carlsson & Co flyttar in i nya lokaler

16 mar 2016

Falkenbergsbaserade Carlsson & Co AB startades 1993 av bröderna Björn och Magnus Carlsson och har varit verksamma i över 20 händelserika år.

Läs mer...

Ny markvibrator från Atlas Copco

16 mar 2016

Atlas Copco lanserar en ny framåt- och bakåtgående markvibrator – LG 504. Den uppges ge en bra framdrift, särskilt på vått underlag, tack vare högre frekvens, centrifugalkraft och amplitud.

Läs mer...

Fossilfri fordonsflotta hos Vafab Miljö

15 mar 2016

HVO-bränsle är ett enkelt, klimatsmart och ekonomiskt alternativ till fossilt diesel. På VafabMiljös avfallsstation på Gryta i Västerås drivs nu både bilar och maskiner med detta miljövänliga bränsle.

Läs mer...

Ny flishugg från Vermeer

15 mar 2016

Vermeers svenska generalagent Vermeer Viking AB lanserar en ny flishugg på den svenska marknaden. Flishuggen BC190XL fyller luckan mellan modellerna BC160XL och BC230XL.

Läs mer...

Kraftiga mekaniska stötar inte skadliga för yrkesförare

15 mar 2016

Yrkesförare som kör på ojämna underlag kan utsättas för kraftiga mekaniska stötar vilket har befarats resultera i belastningsskador. Men en ny avhandling vid Umeå universitet visar att påkomna stötar i sidled, simulerade i experimentella studier med en specialbyggd skakrigg, hanteras relativt väl av kroppen och inte har någon omedelbar påverkan som kan anses skadlig.

Läs mer...

Månadens veteran: Volvo 480 ES fyller 30 år

14 mar 2016

Volvo 480 ES var den första bil som Volvo tillverkat med framhjulsdrift och tvärställd motor. Det har nu gått 30 år sedan denna kilformade bil hade sin officiella premiär vid motormässan i Genève.

Läs mer...

Uppdaterad Cat-schaktare för finschaktning

11 mar 2016

Cat D6K2 Schaktare levereras numera utrustad med Cat Grade-funktioner som hjälper användaren med bladkontrollen. Dessa funktioner integreras i maskinen i fabriken – ingen ytterligare maskinvara eller programvara behövs.

Läs mer...

Nordiskt sommardäck från Michelin

11 mar 2016

Michelin CrossClimate är ett nytt sommardäck för personbilar som erbjuder säkerhet från tidig vår till sen höst. Det är ett sommardäck anpassat till de växlande nordiska väderförhållanden som råder i Sverige, Finland och Norge.

Läs mer...

Nya QAS-generatorer från Atlas Copco

11 mar 2016

Atlas Copco utökar utbudet av modeller i QAS-serie med QAS 630. Med den kompakta QAS 500-ramen kan QAS 630 generera 20 procent mer kraft utan att ta större plats. Den utökade QAS-serien erbjuder nu lösningar från 14 till 630 kVA.

Läs mer...

Söderberg & Haak tar över Komatsu i Sverige

09 mar 2016

Efter en tid av rykten kan det nu bekräftas att Hesselberg Maskin AB, med moderbolag i Norge, och Söderberg & Haak Maskin AB avslutat sina förhandlingar, varmed Söderberg & Haak per omgående övertar Hesselbergs verksamhet med Komatsus entreprenadmaskiner i Sverige.

Läs mer...

Bilstölder sker med bilens egen nyckel

08 mar 2016

Bilnycklar är ett hett byte för tjuvar. I de allra flesta fall med stulna bilar har bilens egen nyckel använts. Genom att hålla koll på nyckeln elimineras den största risken för att bilen stjäls.

Läs mer...

Awimex lanserar ny ljusramp

08 mar 2016

Awimex International AB meddelar att man inom kort lanserar en ny Axios-ljusramp på den svenska marknaden. Ljusrampen är en modulbyggd från Ecco Safety Group.

Läs mer...

John Frostell till Malte Månson

08 mar 2016

Expansionen i Malte Månsons tunga verkstadskedja fortsätter att gå som planerat och senaste tillskottet är John Frostell, en riktigt tung spelare inom lastbilsbranschen.

Läs mer...

Enklare att certifiera flera byggnader i Miljöbyggnad

08 mar 2016

En miljöcertifiering är en bedömning av hur miljömässigt hållbar en byggnad är. Utifrån certifieringssystemet Miljöbyggnad hos Sweden Green Building Council får en byggnad ett certifikat som visar dess miljöprestanda.

Läs mer...

Fler tar på bilbältet i tunga fordon

07 mar 2016

VTI:s årliga mätning av bilbältesanvändning visar positiva siffror. Utmärkande för 2015 är att användningen ökat bland vuxna i baksätet och att andelen bältade förare av tunga fordon var väsentligt högre än tidigare år.

Läs mer...

Superstark tillväxt i Stockholm

07 mar 2016

Stockholms Handelskammare konstaterar i sin nya konjunkturbarometer att Stockholmsekonomin stärks under det fjärde kvartalet.

Läs mer...

Digital däckkontroll från Michelin

07 mar 2016

Michelin lanserar nu ”Tire Care” som består av tre digitala tjänster, skräddarsydda för åkeriernas behov.

Läs mer...

Transportindikatorn sjunker

07 mar 2016

Transportindikatorn sjunker från positiva 7 kvartal 3 2015 till -7 under kvartal 4. Den lägsta nivån på två och ett halvt år.

Läs mer...

Planering ska ge billigare byggen

03 mar 2016

I ett Vinnova-finansierat projekt ska nu både bygg- och återvinningsindustrin få tillgång till ett nytt planeringsverktyg. Allt för att resurserna ska kunna användas effektivare.

Läs mer...

Utbildning stärker branschen

03 mar 2016

Motorbranschens yrkesnämnder erbjuder årligen utbildning och studieresor till bl.a. Tyskland, England och Holland för lärare inom fordons- och transportprogrammet.

Läs mer...

Volymskåp från ABC-karossen

03 mar 2016

Påbyggnadsföretaget ABC Karossen lanserar ett nytt volymskåp.

Läs mer...

Rototilt lanserar ny tiltrotator

02 mar 2016

Vindelnföretaget Rototilt lanserar nu rototilt R5 som är avsedd för maskiner i segmentet upp till 19 ton. – Rototilt R5 riktar sig till ett växande maskinsegment då det är viktigt att matcha rätt egenskaper och rätt storlek till respektive maskin, säger Per Väppling, marknadschef på Rototilt Group.

Läs mer...

Grönlunds inför drogtester

02 mar 2016

Utbildningsföretaget Grönlunds inför nu slumpvisa alkohol- och drogtester tillsammans med företagets alkohol- och drogpolicy – för både personal och elever.

Läs mer...

Volvo lanserar ”nyckelfärdig” lastbil

02 mar 2016

Det som Volvo Lastvagnar under flera års tid sålt under begreppet Konceptlastbil paketeras om och byter samtidigt namn till Nyckelfärdig.

Läs mer...

Dags att söka Pegasuspriset

02 mar 2016

Nu är det dags att söka Pegasuspriset, Transportföretagens miljöpris. Priset har som syfte att visa på viljan bakom miljöarbetet inom transportsektorn.

Läs mer...

Scania har 10 000 uppkopplade lastbilar

02 mar 2016

Sedan den 11 januari i år har Scania 10 000 uppkopplade fordon i sverige. Fördelen med tekniken är att åkerierna kan följa upp och utvärdera driften av fordonen – och därmed sänka kostnader.

Läs mer...

Konferens om nya lagkrav

02 mar 2016

Den 1 januari 2016 infördes nya lagkrav på elektroniska personalliggare när man bygger om eller bygger nytt. Sveriges Byggindustrier genomförde under 2015 informationsmöten runt om i landet riktat mot företag som berörs av den nya lagen. Men att lagen även påverkar handeln har däremot inte nått ut tillräckligt väl.

Läs mer...

Nya produkter från BSM Verkstad AB

01 mar 2016

Redskapstillverkaren BSM Verkstad AB i Alvesta har tagit fram två nya produkter för 2016. Det är en energiklipp för grävmaskiner och en sopborste till entreprenadmaskiner .

Läs mer...

Nytt vinterdäck för hjullastare

01 mar 2016

Nokian Heavy Tyres breddar vinterdäcksortimentet med Nokian Hakkapeliitta Loader för hjullastare. Detta helt nya specialdäck för hjullastare är avsett för vinteranvändning när kunder behöver referensnivå för grepp på snö och is.

Läs mer...

EU kan sätta ett högre mål för förnybar energi

01 mar 2016

Höj målet för förnybar energi, inför och höj koldioxidskatter och använd åkermarken för att producera biodrivmedel, ta bort restriktionerna kring att odla energi. Det är några av kraven från Svebio i svaret på en EU-konsultation om politiken för förnybar energi till 2030.

Läs mer...

​S:t Eriks växer och rekryterar

01 mar 2016

Efterfrågan av specialistkompetenser i branschen fortsätter att vara stor. S:t Eriks har redan satt igång med rekryteringsprocessen och man räknar med att bli klara nu under våren.

Läs mer...

Död ved ger nytt liv i den brukade skogen

01 mar 2016

Den döda ved som lämnas som hänsyn på hyggen ger en omedelbar nytta för många arter som är beroende av solbelyst ved. Samtidigt bidrar hänsynen till att den uppväxande skogen får allt mer död ved i olika nedbrytningsstadier.

Läs mer...

Scania ”Noblesse”

01 mar 2016

Det finns en klassisk vacker mahognybåt från slutet av 1910-talet som alltjämt bär sitt ursprungliga namn ”Vitesse”. Från början test- och representationsbåt för Scania-Vabis innan problemen i början 1920-talet tvingade fram en försäljning.

Läs mer...

Daf ökar på Europamarknaden

29 feb 2016

Marknadsandelen för DAF Trucks i det tunga segementet (över 16 tons totalvikt) på den europeiska lastbilsmarknaden ökade till 14,6 procent under 2015.

Läs mer...

Stege för flakläm

29 feb 2016

Artfex AB i Vänersborg som bland annat tillverkar utrustning och tillbehör för transportbilar har tagit fram en universalstege för flaklämen att monteras på pickuper och andra typer av arbetsfordon.

Läs mer...

Stark resultatförbättring i Lantmännen

29 feb 2016

Lantmännens resultat för helåret 2015, efter finansnetto och justerat för jämförelsestörande poster, uppgår till 1,246 miljarder kronor, jämfört med 740 miljoner kronor under 2014. Samtliga divisioner ökar rörelseresultatet jämfört med föregående år.

Läs mer...

Myter om återvinning möts av fakta

29 feb 2016

Seglivade myter gör att nyttan av återvinning ibland betvivlas. Misstron riskerar att undergräva den fortsatta resan mot regeringens nya återvinningsmål som gäller från 2020, redan om fyra år. Därför väljer Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) att bemöta de vanligaste myterna om återvinning.

Läs mer...

Nya skopkrossar från Atlas Copco

29 feb 2016

På Bauma 2016 presenterar Atlas Copco en ny generation BC-skopkrossar med upp till 80 procent högre arbetseffekt än tidigare modeller.

Läs mer...

Dags för Nordbygg

26 feb 2016

Snart är det dags för Nordbygg 2016 i Stockholm. Mässan arrangeras den 5–8 april och är en av de största plattformarna för företag som vill nå den expansiva byggmarknaden i Stockholm och andra snabbväxande regioner i norra Europa.

Läs mer...

Demonteringssystem för bilskrotar

26 feb 2016

Powerhand VRS är ett multidemonteringssystem för snabb skrotning av bilar och lanserar nu på den svenska marknaden av Andersen Contractor.

Läs mer...

Grönt ljus för HVO i Mercedes lastbilar

26 feb 2016

Nu godkänns Mercedes-Benz tunga lastbilar för det fossilfria dieselbränslet HVO. Godkännandet gäller med omedelbar verkan och gör att lastbilarna nu kan köras med mycket låg klimatpåverkan.

Läs mer...

Drönare hjälper soprobot hitta soptunnor

25 feb 2016

Studenter från tre universitet samarbetade med Volvokoncernen och renhållningsföretaget Renova. Resultatet är en robot som automatiskt hämtar och tömmer sopkärl. En drönare på taket på sopbilen scannar av området från luften och hjälper roboten att hitta tunnorna.

Läs mer...

Stabilt resultat för Svevia

25 feb 2016

Svevias rörelseresultat för årets sista kvartal förbättrades med drygt 80 procent till 76 miljoner kronor. Det resulterade i motsvarande helårsresultat på 265 miljoner kronor (202) och en avkastning på eget kapital på 18,5 procent.

Läs mer...

Konferens om nya lagkrav

25 feb 2016

Den 1 januari 2016 infördes nya lagkrav på elektroniska personalliggare när man bygger om eller bygger nytt. Sveriges Byggindustrier genomförde under 2015 informationsmöten runt om i landet riktat mot företag som berörs av den nya lagen.

Läs mer...

Enkelt lampfäste för skyddshjälm

25 feb 2016

Belysningsföretaget Valostore lansera nya hjälmfästet Lumonite som gör monteringen av kraftfulla lampor på skyddshjälmen enklare.

Läs mer...

Borraggregat med ny fjärrdisplay

25 feb 2016

Andreas Gundersen är borriggsoperatör hos norska Vestfold Fjellboring AS, och en tekniknörd som älskar att flyga drönare på fritiden. Därför var det glädjande för Andreas att se den senaste tekniken när hans arbetsgivare, Vestfold Fjellboring AS, köpte sitt första kompakta Dino DC400Ri borraggregat.

Läs mer...

Minskat bostadsbyggande kyler av byggkonjunkturen

24 feb 2016

Svensk ekonomi står på tröskeln till en högkonjunktur. En avgörande faktor för hur långvarig den kan komma att bli är utfallet i den omfattande avtalsrörelse som just nu pågår. De senaste decennierna har modellen med exportindustrins normerande roll resulterat i stabilt höga reallöneökningar och god ekonomisk tillväxt.

Läs mer...

Rekordmånga bostäder byggdes i Sollentuna 2015

24 feb 2016

När Sollentuna kommun presenterar sin årliga befolkningsprognos visar siffrorna att det byggdes drygt 600 nya bostäder i Sollentuna under 2015. Det är den högsta siffran för bostadsbyggande hittills i kommunen.

Läs mer...

God tillväxt i byggbranschen

24 feb 2016

Färska resultat från Industrifaktas konsultpanel indikerar att aktiviteten på byggmarknaden kan komma att öka med 4–5 procent under de kommande två åren. I panelen, som intervjuas vid två tillfällen per år, ingår ett 60-tal arkitekter och byggtekniska konsultföretag.

Läs mer...

Grönt ljus för HVO i Volvos maskiner

24 feb 2016

Efter år av efterfrågan är nu HVO-bränslet godkänt och tillåtet att använda i Volvo CE:s maskiner. – Allt fler företag arbetar med att miljöprofilera sig så det här är verkligen efterlängtat, förklarar Mikael Nordell, produktspecialist hos Swecon.

Läs mer...

Ny bok: Att driva mindre byggprojekt

24 feb 2016

Att driva mindre byggprojekt är en handbok i hur man planerar, leder och genomför mindre byggprojekt med fokus på fastighetssektorn.

Läs mer...

Uppåt för tunga lastbilar i EU

24 feb 2016

Registreringarna av tunga lastvagnar i EU ökade med 22,4 procent i december, jämfört med samma månad året innan. Totalt registrerades 20.839 tunga lastvagnar under månaden.

Läs mer...

Kapacitetsbrist bakom minskat byggnadsunderhåll

23 feb 2016

Industrifakta beräknar att den totala volymen byggnadsunderhåll under 2015 växte med knappt 3 procent. Det betyder att utfallet låg i linje med den prognos för byggnadsunderhållet som sattes under hösten förra året.

Läs mer...

AMA-konvent den 25 februari

23 feb 2016

– Utvecklingen går kanske snabbare än någonsin inom samhällsbyggnad. Samtidigt skärps kraven på att bygga både effektivare och med högre kvalitet. Därför arrangerar vi ett konvent om hur en svensk klassiker i modern tappning kan bidra till kloka lösningar – med erfarenheter från Mall of Scandinavia och Norra Länken.

Läs mer...

Debatt kring importerad natursten

23 feb 2016

Ove Bender , vd för byggvarutillverkaren Benders , berättar om hur företaget under lång tid arbetat för en hållbarar import, men också om Benders stora satsning på produktion av svensk natursten.

Läs mer...

Caterpillar satsar stort på Bauma

23 feb 2016

Tillsammans med sin tyska återförsäljare Zeppelin Baumaschinen ställer Caterpillar ut ett stort utbud av teknik, utrustning och tjänster på temat ”Built for It” vid Bauma 2016.

Läs mer...

Nya Toyota Hilux visas i Genève

22 feb 2016

Vid den internationella bilmässan i Genève (1-13 mars) kommer Toyota att presentera produktionsmodellen av den uppmärksammade C-HR Concept, tillsammans med nya Proace Verso och nya Hilux.

Läs mer...

Svevia söker högskoleingenjörer

22 feb 2016

Nu öppnar ansökan till Svevias traineeprogram för nyexaminerade högskoleingenjörer. Ett unikt traineeprogram skräddarsytt för att säkra kompetensbehovet av ledare i byggbranschen.

Läs mer...

Scantruck premiärvisade minilastare

22 feb 2016

Den amerikanska maskintillverkaren Mustang kommer lansera en ny toppmodell i serien av knäckstyrda minilastare på Bauma i München i april.

Läs mer...

Industriell restvärme kan bli en bra affär

22 feb 2016

Region Örebro läns energikontor vill komma i kontakt med företag för att utveckla nyttjandet av industriell restvärme. Man har nämligen fått EU-stöd för detta.

Läs mer...

Skattebefrielse för biodrivmedel

22 feb 2016

Sverige har fått besked om rätten att använda skattebefrielse för biodrivmedel tre år till.

Läs mer...

Arbetsbelysning från Lightforce

19 feb 2016

Lightforce AB i Lycksele lanserar en ny typ av Ledramp. De är i första hand avsedda som arbetsbelysning, backbelysning eller på en kranarm. De finns i två ljusbilder, flod och fjärr.

Läs mer...

Rekordförsäljning för Swecon under 2015

19 feb 2016

Swecon Anläggningsmaskiner svarade för rekordförsäljning under förra året. Det är första gången som Swecon under sin 17-åriga historia har sålt över 1 000 nya maskiner under ett och samma år. Försäljningen är en ökning med 17 procent från föregående år.

Läs mer...

Stulen traktor återfanns

19 feb 2016

Natten den första december stals i Västra Frölunda en traktor av fabrikat John Deere med tillhörande lastväxlare och plog med ett sammanlagt värde på närmare 800 000 kronor.

Läs mer...

Första året med cabotageärenden

19 feb 2016

Sedan ett år tillbaka får utländska åkerier som kör otillåtna inrikestransporter betala sanktionsavgift på 40 000 kronor. Under 2015 uppgick antalet ärenden till 72 stycken.

Läs mer...

Trettio år med provkörningar

19 feb 2016

Volvo var troligtvis den första fordonstillverkaren i världen med ett eget democenter, som öppnade 1985. Runt en halv miljon kunder och andra intressenter har sedan dess besökt anläggningen i Torslanda strax utanför Göteborg.

Läs mer...

Fortsatt ökning av förnybar energi

18 feb 2016

Tillförseln av förnybar energi till det svenska energisystemet fortsätter att öka, och den största procentuella ökningen har skett inom vindkraft. Samtidigt minskade den slutliga energianvändningen inom industrin och hushållen.

Läs mer...

Sopsaltning minskar cykelolyckorna

18 feb 2016

Sopsaltningen av cykelbanor minskar halkolyckorna med ungefär hälften, bland både fotgängare och cyklister, enligt en preliminär utvärdering, skriver Upsala Nya Tidning.

Läs mer...

Maskinmarknaden växer 2016

18 feb 2016

Den golbala försäljningen av entreprenadmaskiner färväntas växa med 3,9 procent i år till 760.508 sålda maskiner, skriver kosultföretaget Off-Highway Research i en marnadsprognos.

Läs mer...

Frontlastare till IL Recycling

18 feb 2016

Volvo Truckcenter i Göteborg har levererat en Volvo FM 410 8x4 med frontlastare från Zetterbergs till renhållningsföretaget IL Recycling i Göteborg.

Läs mer...

Axima väljer Redknows GPS-trackers

18 feb 2016

Axtech blir ny leverantör till Axima, Sveriges största privatägda maskinhandelsföretag, från och med januari 2016.

Läs mer...

Nytt mineral hittat i Afrika

17 feb 2016

Ett nytt mineral, grootfonteinit, har upptäckts av en geolog vid SGU, Sveriges geologiska undersökning, i en mineralrik gruva i Namibia.

Läs mer...

Nya bandgrävare från Case

17 feb 2016

Case Construction Equipment utökar sin nya generation D-serie med fem nya bandgrävare som kommer premiärvisas på Bauma-mässan i april.

Läs mer...

Scania får brittisk stororder

17 feb 2016

Scania har tecknat sitt största leveransavtal i europa någonsin. Det brittiska transportbolaget Eddie Stobart Limited och samhörande bolag, inklusive A.W Jenkinson Forestry Products, har beställt drygt 2 000 lastbilar.

Läs mer...

Bilbranschen rasar mot skattehöjningar

17 feb 2016

Nu går bilbranschen till gemensam attack mot regeringens och riksdagens sätt att konsekvent överbeskatta bilen, bilismen och den fria rörligheten i samhället.

Läs mer...

Indikatorer på hur svensk avfallshantering utvecklas

17 feb 2016

Hur kan man mäta ett avfall som inte uppstår? Branschorganisationen Avfall Sverige har låtit ta fram ett antal avfallsindikatorer som kan mäta och följa utvecklingen mot en mer resurseffektiv avfallshantering.

Läs mer...

Stena Recycling satsar på fossilfria transporter

17 feb 2016

Stena Recycling AB tecknar sitt första fossilfria transportavtal och det är ÖGS bolaget i Örebro som kör transporterna.

Läs mer...

Stor bostadssatsning i Veddesta

16 feb 2016

Veidekke Bostad har förvärvat en fastighet i Veddesta centrum och planerar nu för cirka 1 200 nya bostäder. Projektet är en del av kommunens vision om att utveckla Veddesta till en attraktiv blandstad med bra kommunikationsmöjligheter.

Läs mer...

Ska stärka lönsamheten i gruvan

16 feb 2016

Det globala analys- och teknikkonsultbolaget WSP | Parsons Brinckerhoffär en ledande samarbetspartner till gruv- och mineralindustrin i Norden.

Läs mer...

Ny vd i Cranab AB

16 feb 2016

Styrelsen i Cranab AB har utsett Anders Strömgren till ny vd i bolaget. Han tillträder befattningen den 1 mars 2016.

Läs mer...

Så minskas avfallsbergen – handbok för beslutsfattare

16 feb 2016

Boken ”Resource Recovery to Approach Zero Municipal Waste” visar med konkreta exempel hur avfallsmängder kan minskas. Redaktörer för boken är två forskare vid Högskolan i Borås, Mohammad Taherzadeh och Tobias Richards, och den ingår i en internationell bokserie om hållbarhet.

Läs mer...

Ny process ger förnybart drivmedel

16 feb 2016

Luleå tekniska universitet är först i världen med att i sin anläggning LTU Green Fuels tillverka förnybart drivmedel av pyrolysolja som är en bioolja. Den framställs i en ny process genom att snabbt hetta upp skogsrester i en syrefri miljö och därefter snabbt kyla ner de produkter som bildas.

Läs mer...

Big Bag stödjer Årets Hantverkare

15 feb 2016

Årets Hantverkare är en tävling som lyfter fram seriösa och duktiga byggare. En gång om året kulminerar tävlingen vid den stora Hantverkargalan, där nominerade och vinnande företag presenteras.

Läs mer...

Satsning för en fossiloberoende fordonsflotta

12 feb 2016

Med stöd av Energimyndigheten lanserar Sweco, Energiforsk, VTI och Fores 2030-sekretariatet en gemensam satsning för att skapa en Strategisk Innovationsagenda; ”Fossiloberoende fordonsflotta 2030 – Hur realiserar vi målet?”

Läs mer...

Bayersk skogsmässa lockar många

12 feb 2016

Intresset är stort för skogsmässan KWF-Tagung, som arrangeras i Bayern den 9–12 juni. Mässan arrangeras vart fjärde år och är startskott för Elmia Wood 2017 på den internationella arenan.

Läs mer...

Awimex utökar sortimentet

12 feb 2016

Awimex AB i Simrishamn som är specialiserade i strömförsöjning till fordon meddelar nu att man inleder ett samarbete med en av världens marknadsledande leverantörer av varningsljus. Awimex har ett mångårigt samarbete med Britax och Premier Hazard, vilka nu ingår i ESG Ecco Safety Group.

Läs mer...

Skanska ska bli klimatneutralt

12 feb 2016

För att kunna bygga ett bättre samhälle och bidra med lösningar som minskar klimatutsläppen utmanar Skanska nu byggbranschen genom sin vision om att uppnå klimatneutralitet 2050.

Läs mer...

Terratech förvärvar SVAB Hydraulik

11 feb 2016

Som ett led i Terratechs strategi att skapa en industrigrupp fokuserad på att leverera effektiva produkter och tjänster för redskapsbärare har Terratech förvärvat SVAB.

Läs mer...

Mer HVO hos Statoil

11 feb 2016

Nu fortsätter Statoil öka tillgängligheten till fossilfri diesel för den tunga yrkestrafiken. HVO kommer att erbjudas vid nio stationer från Malmö till Gävle.

Läs mer...

Maskinentreprenörer ser ljuset i tunneln

11 feb 2016

Maskinentreprenörerna presenterar den branschunika konjunkturbarometern MEKO. Det är första gången som det går att presentera en kvalificerad prognos om hur konjunkturläget är för landets maskinentreprenörer.

Läs mer...

Webbapp om säkerhet från JM

11 feb 2016

JM har en nollvision; att ingen på någon arbetsplats råkar ut för en arbetsmiljörelaterad skada. För att tydligare nå ut till alla med vilka regler som gäller är JM först i branschen med att lansera en webbapp som ska göra det enklare för alla att tillsammans nå visionen.

Läs mer...

Norska Posten köper elbilar från Renault

11 feb 2016

Renault kommer att leverera 240 st Kangoo Maxi ZES till Norska Posten. Detta är en av världens största elbilsaffär hittills.

Läs mer...

Bostadsbyggandet i Malmö går för högtryck

11 feb 2016

Trycket på att bygga bostäder i Malmö är stort. Under 2015 beviljades bygglov för närmare 3 200 bostäder varav drygt 2200 byggstartades förra året. En tendens är att tidsperioden mellan beviljat bygglov och byggstartat projekt har blivit betydligt kortare än tidigare.

Läs mer...

Stavdal öppnar i Uppsala

10 feb 2016

I slutet av mars slår Stavdal upp portarna för ett helt nytt hyrcenter, i Uppsala! Det nya hyrcentret ligger i Eke industriområde, lättillgängligt utmed E4 ca 5 km norr om Uppsala centrum.

Läs mer...

Ökning för Mercedes i mellanklassen

10 feb 2016

Mercedes meddelar att man ökat försäljningen i segmentet 6–16 ton med 34 procent. Det innebär att under 2015 var varannan lastbil en Mercedes-Benz Atego. Även inom övriga segment har Mercedes vuxit och försäljningen av tungviktaren Arocs har tredubblats.

Läs mer...

Mätning av friktion för ökad säkerhet

10 feb 2016

Mätning av friktion medför stora kostnader och görs inte rutinmässigt i Sverige. VTI har därför studerat ett alternativt sätt att ta reda på om vägytan har låg friktion.

Läs mer...

Försäkringskassan vill hjälpa småföretagare

10 feb 2016

Småföretagarna kommer hädanefter att få en specialväg in i Försäkringskassan. Det beskedet gav Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler på sitt besök hos Företagarna.

Läs mer...

NCC Roads servar byggarbetsplats med asfalt

08 feb 2016

NCC Roads har många järn i elden när NCC under kommande år bygger trafikplats Tingstad i Göteborg på uppdrag av Trafikverket. NCC Roads försörjer bygget med krossat bergmaterial och grönt producerad asfalt, återvinner byggavfall och ser även till att projektet kan bedrivas på ett säkert sätt.

Läs mer...

Nya återförsäljare för JCB

08 feb 2016

Nyligen tillkännagav JCB stora förändringar av sin distribution i Sverige, i samband med att de inträder i nästa tillväxtfas på denna viktiga marknad.

Läs mer...

HSP Gripen har flyttat till Hudiksvall

08 feb 2016

Den 1 mars flyttade HSP Gripen in i sin nya produktionsanläggning i Hudiksvall och har sedan dess bland mycket annat utrustat lokalen med ett helt nytt traverssystem, byggt ett renrum för hydraulik, installerat nya el, luft och gasledningar samt renoverat kontors och personalutrymmen.

Läs mer...

Rototilt förlänger avtal med Pon Rental

08 feb 2016

Pon Rental i Norge förlänger avtalet med Rototilt AS, vilket innebär att Rototilt får leverera tiltrotatorer till Caterpillar grävmaskiner.

Läs mer...

Steelwrist lanserar sorteringsskopor

05 feb 2016

Steelwrist lanserar nu en patenterad serie sorteringsskopor som kan hantera alla typer av material. Den lämpar sig för uthyrning och är framtagen tillsammans med finska Multavex.

Läs mer...

All Time High hos Beck Maskin

05 feb 2016

Under 2015 omsatte Beck i Sverige över 150 kronor, en toppnotering med tillväxt på över 30 procent jämfört med föregående år som också blev ett bra år omsättningsmässigt.

Läs mer...

Staffare börjar med Manitou

05 feb 2016

Maskinfirman Staffare AB kommer framöver att stå för såväl försäljning som service av Manitou-teleskoplastare i största delen av norra Sverige. Det är resultatet av ett avtal mellan Staffare och Manitou-importören, Scantruck.

Läs mer...

Elåret 2015: lågt elpris, rekordhög elexport

05 feb 2016

För andra året i svit blev elkunderna vinnarna i och med ett lågt elpris på en elmarknad som i övrigt omges av många frågetecken. Vart är elmarknaden egentligen på väg? Vindkraften fortsatte sin framgångsresa och noterade ny rekordnivå.

Läs mer...

Svenskt träbyggande till Kina

05 feb 2016

Med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i spetsen åkte en delegation från Sverige till Kina och Beijing den 24 november. Den 26 november arrangerades bland annat ett seminarium om modernt träbyggande.

Läs mer...

Sveriges första 74-tons tankbil

05 feb 2016

Kemiföretaget Wibax tar nu i drift ett nytt effektivare och miljövänligare tankfordon för trafik efter norrlandskusten. Det är på sträckan mellan Husum i söder till Kalix i norr som trafikverket beviljat företagets dispensansökan.

Läs mer...

Världens snabbaste magnetgenerator

04 feb 2016

Enköpingsföretaget Amas Svenska AB säljer numera världens snabbaste magnetgenerator. Serien heter HMG Pro och tillverkas av Dynaset i Finland. Den nya magnetgeratorn avmagnetiseras på bara 0,8 sekunder.

Läs mer...

IPE Göteborg breddar sortimentet

04 feb 2016

IPE Göteborg är ett litet företag norr om Göteborg som från början enbart sålde skrotsaxar men som i dag erbjuder ett bredare sortiment av hydraulikverktyg till entreprenadmaskiner.

Läs mer...

Bättre tillsyn av farligt avfalltransporter

04 feb 2016

Regeringen har lämnat en skrivelse till riksdagen med konkreta åtgärder för att förbättra tillsynen av gränsöverskridande transporter av farligt avfall.

Läs mer...

LED revolutionerar arbetsljuset i skogen

04 feb 2016

Skogforsk har testat möjligheterna att förbättra arbetsljuset i skogen. Med hjälp av Ledlampor har forskarna hittat flera lovande förbättringspotentialer.

Läs mer...

Innovationer lyfter energimarknaden

04 feb 2016

På senare tid har vi bevittnat en stark global trend på energiområdet där tillämpning av förnybar energi, effektiv användning och digitalisering leder till långtgående förändringar av hela energimarknadens funktion.

Läs mer...

Ny kranserie från Trejon

04 feb 2016

Trejon Multiforest lanserar en ny kranserie, S-line. En serie bestående av skogskranar anpassade för professionella användare som hanterar stora volymer och där maskinerna arbetar långa dagar.

Läs mer...

Inspektionsinsats mot stendamm

03 feb 2016

Tusentals personer exponeras för farligt bergdamm i sitt yrke varje år, något som kan leda till stendammslunga, KOL och lungcancer. Nu startar Arbetsmiljöverket en inspektionsinsats för att minska ohälsan. Samtidigt presenteras en ny kunskapsöversikt om hälsorisker med bergdamm.

Läs mer...

Internationellt pris för depåbygge

03 feb 2016

Bygget av den nya tunnelbanedepån i Norsborg har i hård konkurrens vunnit pris för ”Outstanding Project of the Year 2015” som delas ut av International Tunnelling and Underground Space Association (ITA).

Läs mer...

DHL bygger nytt i Västberga

03 feb 2016

DHL Express startar nu bygget av den nya terminalen i Västberga som ska stå klar sommaren 2016. Terminalen kommer att användas för export- och importleveranser för kunder i Stockholmsområdet.

Läs mer...

Nya U-plogar från Trejon

03 feb 2016

Trejon Optimal utökar produktprogrammet med en helt ny produktserie U-plogar. Produkten består av en centrumupphängd diagonalplog med hydrauliskt vikbara vingar.

Läs mer...

”YKB-fortbildningen måste ta fart”

03 feb 2016

Enligt den senaste rapporten från Transportstyrelsen har 18 225 personer hittills genomgått fortbildningskurs i YKB. Antalet förare som går färdigt sin YKB-fortbildning ökar, men inte tillräckligt snabbt.

Läs mer...

Hållbarhet ökar lönsamheten

02 feb 2016

Företag med bra hållbarhetsarbete är mer lönsamma än andra företag. Det visar forskning från Harvard University och svenska företags egna erfarenheter. – Vi ser det som en investering, säger Andreas Narsell, marknadschef på Sparbanken Syd.

Läs mer...

Samsungs genomskinliga lastbil

02 feb 2016

Det koreanska elektronikföretaget Samsung har visat upp en prototyp av en lastbil med fyra videoskärmar baktill. Med hjälp av en sladdlös kamera längst fram på lastbilen visar skärmarna vad som syns från hyttent i lastbilen, med andra ord mötande trafik och bilar framför, skriver Dagens Nyheter.

Läs mer...

GT Trading börjar sälja hydraulverktyg

02 feb 2016

Chicago Pneumatic, en internationell tillverkare av bygg- och anläggningsmaskiner, har valt GT Trading som sin nyaste återförsäljare i Sverige.

Läs mer...

Nya påbyggnationer på Peugeot Boxer

02 feb 2016

Nu lanseras Boxer Professional hos de svenska återförsäljarna. Det är bland annat nya volymskåp och flakbilar i olika varianter som byggs på Boxerchassit av Autokaross i Floby.

Läs mer...

Rätt bilder ger snabbare ersättning

02 feb 2016

Många bilägare skulle snabbare kunna få ut ersättning för krockskador om de direkt efter kollisionen tog tydliga bilder på situationen. Men de flesta bilder som faktiskt skickas in visar fel saker.

Läs mer...

Svartlackerade rostfria tillbehör

02 feb 2016

Design by Scandinavian Metal AB i Nödinge som bland annat tillverkar rostfria tillbehör till fordon meddelar att deras sortiment nu kan levereras i pulverlackerat svart rostfritt stål, utan extra kostnad.

Läs mer...

Ny serie Powertilt från Maxbro

02 feb 2016

Maxbro presenterar en ny serie Powertilt samt vridbara släntskopor för S40 redskapsfästen. Powertilt 030 upp till 3,0 ton. 050 upp till 5,0 ton och 070 upp till 7,0 ton. Svivelgenomföring för hydraulik till redskapslåsningen.

Läs mer...

Många åkerier behöver anställa

02 feb 2016

Av de drygt 800 åkerier som besvarat TYAs enkät om anställningsbehov uppger 26 procent att de troligen kommer att anställa lastbilsförare inom den närmaste sexmånadersperioden.

Läs mer...

Arne Helmersson slutar på MaserFrakt

02 feb 2016

Efter 13 år som vd i MaserFrakt Anläggning - har Arne Helmersson tagit beslutet att sluta som vd, ett naturligt steg enligt honom själv.

Läs mer...

Uppdaterad pulveriserare

02 feb 2016

Atlas Copco uppdaterar sina pulveriserare i BP-serien med en ny design och teknisk lösning på slitelementen som gör maskinerna mer hållbara.

Läs mer...

Veidekke kräver backkamera

02 feb 2016

Veidekke Anläggning i Sverige inför nu krav på backkamera på sina maskiner. Antalet olyckor och tillbud med backande maskiner har ökat dramatiskt och 2014 inträffade en dödsolycka i Norge 2014.

Läs mer...

Lyckad lansering av eldriven Merlo Roto

02 feb 2016

Merlo Roto med eldrift blev snabbt en framgång efter svenska lanseringen. På en dryg månad såldes fyra Roto Duo-Power med kombinerad el- och dieseldrift. Fördelarna är stora.

Läs mer...

Nytt sågsvärd minskar kapsprickorna

02 feb 2016

Varje år går stora värden förlorade på grund av kapsprickor i sågade trävaror. Men ny typ av v-format sågsvärd kan reducera mängden kapsprickor med upp till 6 gånger. Sprickorna uppkommer dessutom framförallt i kanterna av stocken.

Läs mer...

Kraftsamlar i Förbifart Stockholm

02 feb 2016

Förbifart Stockholm är det största infrastrukturprojektet i Sverige någonsin. Volvo Lastvagnar, genom återförsäljaren Volvo Truck Center, och Volvo Construction Equipment, genom återförsäljaren Swecon, samordnar sina resurser för att ge entreprenörerna maximal uppbackning.

Läs mer...

Dubbel-GPS effektiviserar arbetet

02 feb 2016

För Mjölkalånga Konsult & Entreprenad AB strax utanför Tyringe var just precisionen och det jämnare slutresultatet bidragande orsaker till monteringen av dubbel-GPS på företagets Cat MTL 297C kompaktlastare med hyvelapplikation.

Läs mer...

Deere spår fortsatt försäljningsnedgång

02 feb 2016

Amerikanska Deere, som bland annat konkurrerar med Volvo Anläggningsmaskiner (VCE), räknar med att försäljningen av utrustning sjunker med cirka 7 procent under räkenskapsåret som sträcker sig under perioden november 2015-oktober 2016.

Läs mer...

Schenker satsar på säkerheten

02 feb 2016

Schenker AB tecknar ramavtal med Stanley Security för kamerasystem och -tjänster. Avtalet omfattar alla bolag inom DB Schenkerkoncernen inklusive de DB Schenkeranslutna BTF-åkerierna.

Läs mer...

Ny 140-tonnare från Caterpillar

27 jan 2016

Med utgångspunkt i den tidigare Cat 5110B lanseras nu Cat 6015B höjdgrävare som har den kraftfullaste motorn i klassen vilket möjliggör snabba grävcykler.

Läs mer...

Premiär för kombibil från Zetterbergs

27 jan 2016

Nu börjar nästa variant av Zetterbergs ZD4 att lämna produktionen – ZD4-K. Byggnationen är i grunden samma som Zetterberg ZD4, fast i kombination med en vändskiva.

Läs mer...