Axima väljer Redknows GPS-trackers

Axima väljer Redknows GPS-trackers

18 februari 2016

Axtech blir ny leverantör till Axima, Sveriges största privatägda maskinhandelsföretag, från och med januari 2016.

Axima kommer att marknadsföra och montera Redknows GPS-larm på maskiner och fordon som säljs och servas på tio orter i Sverige. Fram till sista september 2015 stals över 215 maskiner och traktorer i Sverige enligt uppgifter från  Larmtjänst. Man ser en markant ökning av stölder av specifika fabrikat eller maskintyper. Majoriteten har stulits under hösten och både gårdar och maskinåterförsäljare är drabbade. Tyvärr har endast cirka 30 procent av de stulna objekten återfunnits.

– Det är dags att ta ett helhetsgrepp vad gäller stöldskydd av maskiner på Axima. Det är inte bara vi som drabbas på våra anläggningar utan naturligtvis i första hand våra kunder då deras maskiner som försvinner säger Andreas Ahlberg på Axima.

– GPS-larm är mycket effektiva för att återfinna stulna objekt och ett sådant i kombination med DNA märkning och kameror försvårar avsevärt för tjuven. Vi arbetar nära våra kunder och kan erbjuda montering både på nya maskiner och till eftermarknaden. Det är lätt som maskinägare att tro att försäkringen täcker allt och man glömmer bort konsekvenserna när en maskin stjäls fortsätter Andreas.

– Jag tänker på att det kan vara leveranstid för en ny maskin, att det medför förlorad arbetsinkomst och skapar andra problem som tex. att behöva leta reda på en hyrmaskin under tiden, avslutar Andreas Ahlberg.

© Tidningen INSIKT 2016.

Länk till Redknows.

Visa alla nyheter