Bridgestone investerar 2,5 miljarder i Europa  

Bridgestone investerar €266 miljoner i sina viktigaste produktionsanläggningar i Europa, däribland fabriken i Poznan, Polen.

Bridgestone investerar 2,5 miljarder i Europa  

18 oktober 2017

Bridgestone investerar omkring 266 miljoner euro, drygt 2,5 miljarder kronor, i sina tre viktigaste produktionsanläggningar i Europa. Investeringen ska öka produktionskapaciteten för att möta Bridgestones tillväxtplaner, men möjliggör även ett ökat utbud och förbättrad kundservice.

 

Bridgestones produktionsanläggningar i Burgos (Spanien), Poznan och Stargard (Polen) får en märkbar uppgradering tack vare satsningen. Förutom att stärka positionen som nummer ett på den globala däckmarknaden kommer Bridgestones investering att medföra ett ökat utbud av produkter i form av både märken och storlekar. Det ger även Bridgestone möjlighet att smidigt svara upp mot den kontinuerligt ökande efterfrågan på Bridgestones premium-produkter, som det nya Turanza T005. Satsningen är även i linje med Bridgestones ambitioner att erbjuda en kundservice i absolut toppklass.

Investeringen avser såväl nya maskiner som optimering av de befintliga produktionslinjerna för att öka kapaciteten. Med den mest avancerade produktionstekniken som finns tillgänglig kommer enheterna att få bättre möjligheter att producera högkvalitetsdäck, och kapaciteten förväntas öka med mer än 20 procent.

”Investeringen drivs av en ökad efterfrågan på våra premiumdäck från våra partners, både för utbytesdäck och originalutrustning. Den här satsningen gör det möjligt att stärka samarbetet med våra partners och ytterligare förstärka Bridgestones närvaro i Europa”, säger Paolo Ferrari, CEO och President för Bridgestone EMEA.

Investeringen ska ske över de fem nästkommande åren och alla uppgraderingar ska vara i drift i början av år 2022.

”Vi kommer att samarbeta med lokala affärspartners och utnyttja den omfattande kunskapen och erfarenheten hos våra anställda för att realisera detta viktiga utvecklingssteg”, påpekar Paolo Ferrari.

Visa alla nyheter