DAF XF & CF - Pure Excellence.

DAF XF & CF - Pure Excellence.

25 april 2017

DAF introducerar den nya generationens CF- och XF-lastbilar som sätter en ny standard för transporteffektivitet och förarkomfort. Motorinnovationer, nya drivlinor och optimerad aerodynamik ger upp till 7 % lägre bränsleförbrukning med möjlighet till ännu högre effektivitet, tack vare det nya DAF Connect-hanteringssystemet.

Den nya generationen av CF och XF har även lägre vikt för en högre nyttolast och en uppdaterad snygg design av interiör och exteriör som ger högsta möjliga förarkomfort. De här utmärkta lastbilarna ger våra kunder lägsta driftkostnad och högsta drifttid.

"DAF bygger vidare på det goda rykte i fråga om bränsleeffektivitet, tillförlitlighet och förarkomfort som Euro 6-produktutbudet har gjort sig förtjänt av i och utanför Europa. Vi har utvecklat en ny generation av CF- och XF-lastbilar som ger den bästa lösningen för både kunden och föraren", säger Preston Feight, VD på DAF Trucks. "De nya CF- och XF-lastbilarna förkroppsligar ägartillfredsställelse och förardrömmar, och backas upp av en branschledande service och en mycket professionell återförsäljarorganisation.  

Nya CF och XF: Förarens dröm, nya CF och XF sätter fortfarande standarden inom förarkomfort, mycket tack vare sin lättåtkomlighet, utmärkta invändiga utrymme (XF Super Space Cab förblir den rymligaste förarhytten på marknaden med en total volym på över 12,6 m3) och många innovationer som förbättrar komfort, användarvänlighet, utseende och säkerhet.

Ny interiör

Ny temperatur- och klimatkontroll (HVAC)

Nya Exclusive-modeller

Uppgraderad instrumentpanel och layout på instrumentbrädan

Plug and play-kontakter för förarinställningar

Så fort du kliver in i hytten ger nya DAF CF och XF dig kvalitet och förarkomfort av allra högsta klass. De nya smakfulla färgerna på instrumentbräda, säten, gardiner, madrasser och väggar är snygga och ger en lyxig och exklusiv känsla. I XF får inredningen en extra lyxig touch av detaljer i pianolack på instrumentbrädan och den bakre väggen.

Ny temperatur- och klimatkontrollNya DAF CF och XF har ett helt nytt automatiskt system för temperatur- och klimatkontroll (HVAC) som är väldigt lätt att använda. Systemet ger även bästa möjliga bränsleeffektivitet eftersom det nya smarta systemetför luftkonditioneringskontroll förbrukar mindre energi genom att bara kyla luften så mycket som behövs för att uppnå rätt temperatur, i stället för att kyla eller värma luften maximalt. Dessutom används intelligent förångarkontroll för att undvika onödig luftkylning. När hytten behöver värmas upp vid raster eller under natten, använder den helautomatiska HVAC-kontrollen eftervärmen från motorn för att spara bränsle. För att ge föraren högsta möjliga komfort kan det nya systemet för temperatur- och klimatkontroll även skötas via den nya panelen med temperaturdisplay på den bakre väggen.

Nya Exclusive-modeller: Dom nya Exclusive-modeller är höjden av lyx och bekvämlighet, och finns till både nya CF och XF. Du känner igen de påkostade Exclusive-modellerna på konjaksfärgen i instrumentbräda, dörrpaneler (XF) och skinnsäten, samt de snygga ljusa ventilerna. Ratten i läder är standard på de lyxiga CF- och XF-versionerna.

Produktionsstart: Tillverkningen av nya CF och XF inleds sommaren 2017 i 4x2-konfiguration för dragfordon och stelt chassi, 6x2 dragbil-FTG med pusheraxel och ny lättviktsfjädring (-29 kg) och FTP med 18-tumshjul, pusheraxlar, samt 6x2 stelt chassi med enkelmonterad stödaxel (FAR). Andra förträffliga versioner kommer under hösten.

"Vi har gjort de bästa lastbilarna på marknaden ännu bättre", kommenterade Preston Feight, VD för DAF Trucks. Han fortsatte med att, "nya CF och XF utökar de nuvarande lastbilarnas utmärkta tillförlitlighet, bränsleeffektivitet och förarkomfort. Som en del av vår DAF Transport Efficiency-filosofi har vi än en gång tagit ett rejält kliv mot att förbättra fordonseffektivitet genom att ge våra kunder lägsta möjliga driftkostnad och maximal drifttid. Nya CF och XF representerar renodlad förstklassighet."

Visa alla nyheter