Dags för de stora maskinmässorna!

Dags för de stora maskinmässorna!

18 april 2016

Nu är det återigen dags för maskinmässor i Stockholm. I år arrangeras två mässor veckorna efter varandra. Det innebär att Maskin-Expo hålls på Stoxa strax intill Arlanda Flygplats den 26–28 maj. Veckan efter, 2–4 juni, är det dags för den nya mässan Svenska Maskinmässan att arrangeras på Solvalla Travbana i Bromma.

Maskinexpo har lockat cirka 300 utställare och Svenska Maskinmässan där även Maskinleverantörerna är medarrangörer har lockat ett 100-tal utställare.

Ett 20-tal företag ställer dessutom ut på båda mässorna. Många tycker det är märkligt med två mässor helgerna efter varandra, men arrangörerna tycks inte ha kunnat enas om en gemensam lösning.

Många uställarare och branschföretag efterlyser t.ex. en mässa som arrangeras varannat år. De anser att det skulle ge en större tyngd till utställningen och locka betydligt fler besökare. Dessutom är kostnaderna för att ställa ut höga. Hur som helst, åsikter är det ingen brist på...

Om vädrets makter inte ger skyfall och iskyla kommer det garanterat bli bra utställningar både på Stoxa och Solvalla.

Efter lite barnsjukdomar det första åren är Stoxa numera ett väl etablerat mässområde. Stora ytor, bra parkeringsmöjligheter, gott om matställen och proffsiga arrangörer bäddar för en bra mässa.

Solvalla behöver väl egentligen ingen närmare presentation. Bra läge nära Stockholms centrum och med lång erfarenhet att arrangera stora travtävlingar med enorma publikskaror. Även här finns gott om parkeringsmöjligheter och ett restaurangutbud som inte lämnar något att önska.

Boenden i alla prisklasser är det aldrig brist på i Stockholm. Nöjesutbudet är för vad en huvudstad erbjuder  – det vill säga – obegränsat!

Den som besöker Maskinexpo kan dessutom ta sig till just Solvalla. Den 27–28 maj går nämligen Elitloppet av stapeln – en av världens största travtävlingar.

DN, Svenska Dagbladet och Metro testar regelbundet restaurangerna i Stockholm. Gå in på respektive tidnings webbsida för att hitta de mest prisvärda krogarna i Stockholm.

Tidningen Insikt och begreg.com ställer självklart ut på Maskinexpo. Du hittar oss i monter 978G och du är mer än välkommen om du är sugen på något kallt att dricka eller teckna en prenumeration.

© Tidningen INSIKT.

Länk till Maskinexpo & Svenska Maskinmässan

Visa alla nyheter