DOOSAN tar mark med nya hjullastare

DOOSAN tar mark med nya hjullastare

10 oktober 2016

Doosans populära hjullastare i storleken 12-33 ton tar mer och mer marknadsandelar och är mycket populära ute hos kunderna.

Den nya serien har beteckningen -5 och är förbättrade med SCANIA motorer hos de större modellerna, bättre komfort och effektivare hydraulik. Den nya drivlinan med SCANIA motor och ZF axlar kombinerat med lock-up växellåda skapar en riktigt hög produktivitet och låg bränsleförbrukning.
Maskinia som är generalagent för Doosan i Sverige presenterar nu de uppdaterade versionerna av Doosans stora hjullastare. Den tidigare 3-serien har nu utvecklats och förbättrats för att ytterligare möta kundernas behov, sänka deras kostnader och miljöpåverkan.
SCANIA motorer – starkast på marknaden
Den nya serien är utrustade med Steg 4 motorer från Scania för maskiner från 18 ton och uppåt (DL300-5 till DL550-5), de två mindre modellerna (DL200-5 och DL250-5) har Cumminsmotorer. De höga miljökraven uppnås genom att motorerna har SCR - selektiv katalytisk reduktion, CEGR – avgasåterföring samt DOC – diesel oxidation katalysator. Tack vare denna teknik så behövs inget dieselpartikelfilter, och därmed behöver man inte göra kostsamma byten av filter eller vänta på regenerering under arbetspassen, detta höjer tillgängligheten på maskinerna betydligt jämfört med konkurrenterna. Motorn är också den starkaste på marknaden! En jämförelse av den 380 hästkrafter starka motorn i DL550-5 med de två marknadsledande märkenas motsvarande maskiner visar att Doosan har den starkaste maskinen!
Succé i Europa
De nya hjullastarna från Doosan gör just nu succé ute i Europa. Den starka motorn med en hytt som erbjuder föraren den bästa tänkbara arbetsmiljön och en bränsleförbrukning som ger låga kostnader skapar en maskin som är produktiv och som framförallt ger den bästa totalekonomin!
-Vi är mycket glada för att Doosan ligger i framkant gällande hjullastare. Den nya serien möter den svenska marknadens krav med råge. Att de nu också kommer med en Steg 4 Scania motor borgar för att det är en kvalitétsmaskin rakt igenom. Nu vill vi att så många som möjligt provar den nya serien, den kommer inte att göra dem besvikna, avslutar Carl-Johan Sunnerfjord, försäljningschef för Doosan på Maskinia.

 

Visa alla nyheter