Hiab lanserar nya återvinningskranen JONSERED 1500RZ på Pollutec-mässan i Frankrike

Hiab lanserar nya återvinningskranen JONSERED 1500RZ på Pollutec-mässan i Frankrike

28 november 2016

I samband med Pollutec-mässan i Frankrike kommer Hiab, som är en del av Cargotec att presentera sin senaste innovation inom återvinningskranar, JONSERED 1500RZ.

Den nya återvinningskranen är avsedd för metallskrotshantering och tunga återvinningsarbeten.

"En av megatrenderna är urbanisering. Fler och fler personer flyttar in till städerna och detta ställer höga krav på avfallshantering och återvinning. Den nya återvinningskranen från JONSERED är utformad för att arbeta snabbt, vilket är av yttersta vikt i stadsmiljö", säger Jon Lopez, Vice President of Forestry and Recycling Cranes på Hiab.

Nya JONSERED 1500RZ har en lägre livscykelkostnad tack vare den variabla pumpen som ger lägre bränsleförbrukning. Maximal lyftkapacitet för den nya återvinningskranen är 13,8 tm och räckvidden är drygt 9 meter. Bland säkerhetsfunktionerna återfinns variabel stabilitetsbegränsning (VSL) för ökad kranstabilitet, överlastskydd för att undvika överbelastning av kran samt lasthållningsventil för att förhindra okontrollerad sänkning av last. Operatörsskyddssystemet skyddar föraren genom att förhindra att kranen kan nå operatörsområdet.

"Den nya JONSERED 1500RZ-kranen är utformad för högsta flexibilitet under drift. Kunden kan anpassa den efter verksamhetsbehoven och välja mellan sittnock, sidmonterad sittnock eller plattform för stående manövrering med radiostyrning. För att säkerställa att kranen är väl skyddad i krävande miljöer, målas den med det högteknologiska ytskyddssystemet nDuranceTM", säger Toni Ahvenlampi, Senior Manager, Portfolio Management, Forestry Cranes.

Utöver nya JONSERED 1500RZ kommer även följande innovationer från Hiab att presenteras på Pollutec-mässan:
- Lastkranen HIAB X-HiDuo 228 E-5: en av Hiabs nya medelstora lastkranar med en räckvidd på 17,3 meter och vikt på endast 2 510 kg. Alla HIAB:s lastkranar åtföljs av en tvåårig garanti som standard.
- Påhängstrucken MOFFETT M4NX: nästa generationens påhängstruck med hög effekt i förhållande till vikt.
- De senaste innovationerna från MULTILIFT: Hur MULTILIFT-lastväxlare kan bidra på återvinningsområdet
- Styrsystemet HiVisionTM: Vi vill gärna bjuda in dig till att prova det unika HiVisionTM-konceptet där krankörningen har flyttat in i lastbilshytten. Skogskransföraren kan styra kranen med hjälp av VR-glasögon (Virtual Reality). HiVisionTM har nyligen börjat säljas. Besökarna på Pollutec är välkomna att prova det banbrytande systemet i en simulator.

Pollutec-mässan, som har fokus på miljövänlig utrustning, teknik och tjänster, hålls i Lyon i Frankrike mellan 29 november och 2 december. Hiabs monter 112 finns i hall 2 i gång G. Välkommen att besöka oss!

Visa alla nyheter