Hiab visar upp sina senaste innovationer och vision för framtidens timmerhantering på skogsmässan Elmia Wood den 7-10 juni 2017 i Jönköping

Hiab visar upp sina senaste innovationer och vision för framtidens timmerhantering på skogsmässan Elmia Wood den 7-10 juni 2017 i Jönköping

23 maj 2017

Hiab, som ingår i Cargotec, kommer att presentera sitt breda utbud av LOGLIFT/JONSERED skogskranar och tjänster på skogsmässan Elmia Wood som äger rum den 7-10 juni i Jönköping. Elmia Wood är världens största skogsmässa som hålls vart fjärde år.

"På Elmia Wood kommer vi att diskutera och dela våra åsikter om framtidens timmerhantering och hur vi ser på utvecklingen i denna bransch de kommande åren. Vi är övertygade om att digitalisering och konnektivitet kommer att förändra denna bransch. Skogarna kommer att vara oförändrade men det sätt på vilket stockarna levereras från skogen till sågverken och till andra branscher kommer definitivt att förändras i och med att automatiserade lösningar och användning av stordata utvecklas snabbt", säger Roland Sundén, Hiabs VD.

"Den första LOGLIFT/JONSERED skogskranen lanserades för över 55 år sedan. Sedan dess har vi utvecklat och satt marknadsstandarderna. Först genom att lansera sittnocken, därefter hytterna och nu genom att flytta manövreringsfunktionerna till lastbilshytten. Vi levererar de bästa lösningarna för våra kunders behov med särskilt fokus på säkerhet, ergonomi, effektivitet och hållbarhet i deras verksamheter. Det är ett sant nöje för oss att träffa våra kunder och besökare, såväl som representanter för media, för att diskutera framtidens timmerhantering och presentera våra produkter och tjänster vid vår monter nr 801", fortsätter Jon Lopez, Vice President, Forestry Cranes, Hiab.

På skogsmässan Elmia Wood kommer Hiab att presentera ett urval av kranmodeller under de ledande varumärkena LOGLIFT och JONSERED tillsammans med några av sina senaste innovationer såsom LOGLIFT 150Z skogskranen med hydraulisk pilotstyrning som garanterar smidig och enkel drift samt precis manövrering av kranrörelserna. LOGLIFT 125Z omfattar SmartBaseTM för smidig hantering, stabilitet och låg vikt, samt ett slangskydd - Hose Protection Link - som skyddar mot stötar och förhindrar att slangar fastnar.

Vi erbjuder också våra besökare att uppleva en LOGLIFT skogskran som är utrustad med HiVisionTM som garanterar säker och bekväm kranmanövrering inuti lastbilshytten. Det finns fyra kameror ovanpå skogskranen som ger föraren en realistisk 270-gradersvy. Det gör att kranföraren kan se arbetsområdet och manövrera kranen med hjälp av VR-glasögon (Virtual Reality). De första HiVision-leveranserna ägde rum i början av året i Sverige och Tyskland och kommer att fortsätta i t.ex. Finland och Japan med kunder som utgörs av allt från förare till utbildningsinstitutioner.

Kontakta gärna Hanna-Kaisa Talvensaari för att organisera intervjuer på Elmia med senior Hiab-representanter onsdag 7 juni och torsdag 8 juni.


För mer information:
Hanna-Kaisa Talvensaari, Senior Communications Manager, Hiab; tfn +358 40 758 1572,
hanna-kaisa.talvensaari@hiab.com

Visa alla nyheter