HillTip introducerar HTRACK™- Tracking av snöröjning och halkbekämpning med pick-ups och lätta lastbilar

HillTip introducerar HTRACK™- Tracking av snöröjning och halkbekämpning med pick-ups och lätta lastbilar

06 juni 2017

Familjeföretaget HillTip Oy, har sin fabrik på finska västkusten, närmare bestämt i Jakobstad. Företaget fortsätter där de slutade säsongen 2016, genom att återigen introducera ny teknik i sina snöplogar och sand och salt spridare ämnade främst för pick-upper och lätta lastbilar.

HillTip Ab är redan Europas ledande tillverkare av snöplogar och sand & saltspridare för pick-uper och lätta lastbilar. Nu tar man ett steg framåt och lanserar eget trackning system för uppföljning av spridnings- och snöröjnings data.

HillTip Ab har även ett dotterbolag i tyska Wiesbaden sedan 2013, med VD Bernd Tusche som ansvarar för den tyska marknaden.

HillTip Tracking system heter HTRACK™
Det nya Hilltip HTRACK™ systemet är kompatibelt med alla HillTips snöplogar, spridare och saltlake spridare - IceStriker™, SprayStriker™ och SnowStriker™. Med HTrack™ tracking mjukvaran kan entreprenören nu spåra och hantera alla sina spridar- och plogenheter online på sina datorer, läsplatta eller smarttelefoner.

– Detta steg i utvecklingen har vi tagit eftersom vår huvudmålsättning är att producera och utveckla kostnadseffektiva lösningar för entreprenörer som använder saltspridare och snöplogar med pick-uper och lätta lastbilar, säger ägare och försäljningschefen Frank Mäenpää.

– Vi är den första snöplog och spridarleverantören på marknaden som erbjuder ett eget komplett Tracking system just i det här segmentet, fortsätter han.

Frank påminner också att det är samma krav på att bevisa att halkbekämpnings jobb verkligen görs enligt uppdragsgivaren krav på de mindre saltspridar anordningarna som på de stora spridarna.
– Av någon underlig anledning har detta glömts bort bland de mindre enheterna, men kraven är samma och det följs upp allt oftare. därför effektiverar HTrack enormt entreprenörens arbete.


HillTip HTRACK™ samlar ihop exakta spridarvärden på rutten. Man får både g/m2 eller ml/m2 , spridarbredd, spridarhastighet, nerlagd tid, totala mängden som spridits på vägen och information om tomkörning osv.- allt för att beräkna effektiviteten. Detta är något helt annat än ett konventionell position trackning system som endel använder idag.

Tillsammans med Salt spridaren kan man också sammankoppla kommunikation från snöplogen om var plogen har varit i markläge. All data sänds online till HTrack™ systemet, där det lagras och enkelt kan summeras till dagliga, veckovisa eller årliga rapporter. Spridar- och snöplogsanordningarna kan enkelt nås via din dator, läsplatta eller smartphone.

Hilltip har utvecklat tracking systemet internt, vilket innebär att man enkelt kan anpassa och integrera systemet med den befintliga mjukvara som eventuell kund redan har som har fordon i arbetet på motorvägar och i kommuner.

HillTip IceStriker™ sand- och saltspridarna introducerades på marknaden 2013. Vi är glada över att kunna meddela att samtliga IceStriker™ sprindare är kompatibla med det nya HTrack™ systemet,.


- Den här resan har varit spännande, säger VD Tom Mäenpää, när han summerar tiden från det att den första Icestriker™ sandspridare lanserades och han lovar att det kommer mera innovationer inom kort lovar han.

Besök gärna vår hemsida www.hilltip.com/sv/ 

 

 

Visa alla nyheter