Hiltis nya diamantborrmaskin DD 30-W klarar de tuffaste jobben snabbt och säkert

Hilti Diamantborrmaskin DD 30-W

Hiltis nya diamantborrmaskin DD 30-W klarar de tuffaste jobben snabbt och säkert

16 november 2017

Hilti har lanserat den kraftfulla diamantborrmaskinen DD 30-W för att ge dig ett dammfritt, snabbare, tystare, stomljudsfritt alternativ till hammarborrning.

Tack vare att borrmaskinen är tyst och snabb är den perfekt att använda när man behöver borra flera infästningar i kraftigt armerad betong, särskilt i ljudkänsliga miljöer.

DD 30-W är upp till fem gånger snabbare än konventionell hammarborrning. Det gör att den är idealisk för borning i spröda material såsom marmor, kakel och natursten.

DD 30-W, som bara väger 7,6 kg, är utrustad med Hilti TopSpin-tekniken, som skapar en excentrisk rotation av borrkronan i en bakåt-framåt-gående rörelse och uppnår en rotationshastighet på 8 700 varv per minut (RPM) tack vare den kraftfulla 1,450W-motorn.

Den här tekniken kräver minimalt anläggningstryck och borrar genom armeringsjärn snabbare än något annat verktyg.

DD 30-W kan borra upp till 60 cm djupt. Tack vare det nyckellösa snabblåset kan man snabbt och enkelt byta borr i storlekar från 8 till 35 mm. Den kan användas både som handhållen och monterad på ett borrstativ.

DD 30-W har en A-viktad emissionsljudtrycknivå på 87 dB (A), som gör den perfekt för användning i ljudkänsliga miljöer, såsom inne i städer, på sjukhus och i bostadshus.

När borrmaskinen används tillsammans med Hiltis nya vattenhanteringssystem DD-WMS 100 kan utrustningen säkerställa en nästan 100% ren arbetsplats med en hel dags obruten vattentillförsel.

Johannes Ahlgren, Produktchef på Hilti i Sverige, ger följande kommentar: "Vi ville utveckla ett alternativ till hammarborrning för arbetssituationer där professionella byggarbetare måste borra ett stort antal hål eller ta sig igenom kraftigt armerad betong.

Vi ville också tillverka en borrmaskin, som lämnar så lite smuts efter sig på arbetsplatsen som möjligt och som dessutom är tyst så att den kan användas i känsliga miljöer, som till exempel sjukhus och bostadshus. Resultatet är Hilti DD 30-W."

Hilti DD 30-W kan anskaffas via Hilti Fleet Management-programmet, som innebär att du betalar en fast månadsavgift som täcker alla service- och reparationskostnader upp till fyra år, inklusive stöldskydd.

För kunder som föredrar att äga verktygen själva är Hilti Tool Service ett förmånligt alternativ. Tjänsten innebär att kunden erbjuds en kostnadsfri period i upp till två år samtidigt som verktygen omfattas av samma förmånliga service- och reparationstäckning. Efter den inledande kostnadsfria perioden är reparationskostnaderna begränsade och Hilti lovar att uppfylla reparationsgarantin "3 dagar eller kostnadsfritt!".

Visa alla nyheter