Lättillgängligt mässområde klart för Skogsnolia

Lättillgängligt mässområde klart för Skogsnolia

21 april 2017

Nu är det klart var nästa Skogsnolia ska hållas i juni nästa år. Mässan kommer att hållas i Håknäs, Vännäs kommun, cirka tre mil från Umeå.

– Det är ett fantastiskt bra och lättillgängligt område med både avverkningsbar skog och bra mässytor. Området är minst lika bra som det vi använt för de senaste mässorna, säger Skogsnolias projektledare, Kristin Olsson.

När det blev klart att det inte gick att använda det förra mässområdet startade ett intensivt arbete för att hitta dess ersättare. Kraven på ett fungerande område är många, inte minst att det ska erbjuda så bra möjligheter för utställare och besökare som möjligt.

– Vi vill kunna erbjuda maskintillverkarna avverkningsbar skog men även gallrings- och röjningsytor för det småskaliga skogsbruket samtidigt som vi vill ha plan och öppen mark för att ge utställarna de bästa tänkbara förutsättningarna att kunna skapa attraktiva montrar. Dessutom ska besökarna kunna erbjudas en så bra mässupplevelse som möjligt. Området ska också fungera med all den logistik som en skogsmässa innebär, säger Kristin Olsson, projektledare för Skogsnolia.

Nu är det klart att Skogsnolia kommer att hållas i byn Håknäs i Vännäs kommun, nära byarna Gräsmyr och Hössjö.

–Mässområdet ligger centralt beläget och lätt åtkomligt både från söder via E4, från inlandet via Vännäs och från den flygplatsen i Umeå är det bara drygt 30 minuter. Det gör Skogsnolia till en av de skogsmässor i världen som är enklast att ta sig till, säger Kristin Olsson.

Umeå flygplats är en av landets mest trafikerade flygplatser med nära en miljon resenärer per år och fyra bolag med reguljärflyg.

Placeringen gör det dessutom enkelt för de många tillresta under mässan att kunna bo på hotell i Örnsköldsvik, Nordmaling, Vännäs, Bjurholm, Vindeln, Robertsfors, Lycksele som Skellefteå.

– Vi kommer än en gång att ha en mötesplats som skapar värden för besöksnäringen, säger Nolia AB:s vd, Tommy Abrahamsson.

För mer information, kontakta:

Kristin Olsson, projektledare

090-88 88 604, 070-255 61 95

kristin.olsson@nolia.se

Visa alla nyheter