Leica Geosystems nya, smarta sensorer i MSS400-serien hjälper dig att öka produktiviteten

MSS400-seriens nya sensorer med SP-teknik öppnar upp nya möjligheter. Nu kan du gräva effektivare och öka produktiviteten, utan att behöva kompromissa med precisionen, med hjälp av det nya grävsystemet.

Leica Geosystems nya, smarta sensorer i MSS400-serien hjälper dig att öka produktiviteten

13 mars 2017

Den integrerade SP-tekniken gör det möjligt att gräva snabbare utan att behöva kompromissa med precisionen vid högre hastigheter. Denna utveckling inom maskinstyrning ökar grävmaskiners produktivitet avsevärt.

“De nya sensorerna i MSS400-serien har så effektiv beräkning och precision, vilket i princip innebär att min panel uppdaterar sig i realtid. Det betyder att jag snabbare kan utföra noggranna grävarbeten med min maskin. Sensorerna är mycket effektiva, även när jag gräver 4-5 meter djupt,” säger Michael Madsen, grävmaskinist hos entreprenörsfirman Ollerup i Danmark.

Ökad produktivitet genom effektivitet

De nya sensorerna i MSS400-serien möjliggör att entreprenörerna också vid mycket noggranna uppdrag där produktiviteten är av högsta betydelse, kan arbeta snabbare med bibehållen precision, även vid snabba grävrörelser. Detta sparar både tid och bränsleförbrukning, som i sin tur leder till förbättrad lönsamhet för entreprenören. De nya sensorerna gör det möjligt att utföra noggrann mätning i 360°, vilket innebär att maskinföraren kan arbeta med Leicas grävsystem utan att få några avbrott.


Hög precision i alla hastigheter

IMU-tekniken (Inertial measurement) i kombination med gyroskop och accelerometer erbjuder de förmodligen snabbaste och mest noggranna sensorerna på marknaden. De förbättrar grävprecisionen och ökar arbetstakten för entreprenörerna, som därmed kan avsluta sina projekt fortare. Grävmaskinisten kan nu fortsätta jobba även vid tillfälligt avbruten signalmottagning. Denna innovativa lösning bidrar avsevärt till förbättrat jobbresultat, minskar kostsamma omarbeten och ökar driftstiden vid dålig GNSS-täckning eller vid tillfällig förlust av korrektionssignaler.

“Utrustning inom anläggningsbyggande kräver sensorer som kan leverera hög precision i alla typer av utmanande arbetsmiljöer. Rätt teknik kan utgöra en enorm skillnad för grävarbetet”, säger Nick Guadagnoli, Program Manager för Earth Moving Solutions på Leica Geosystems. ”Med tanke på att de är gjorda för grävmaskiner är sensorerna i MSS400-serien bland de mest kraftfulla, pålitliga och noggranna på marknaden, och möjliggör därmed för entreprenörerna att slutföra sina projekt före utsatt tid och under budget.”

För mer information om sensorerna i Leica MSS400-serien, besök gärna: www.leica-geosystems.com/mss400

Visa alla nyheter