MAN bygger ett nytt MAN Truck & Bus Center i Malmö

Det första spadtaget togs av, fr.v: Karsten Vestergaard, VD Vestergaard Nielsen A/S, Anders Jarl, Wihlborgs Fastigheter AB, Niels-Jörgen Toft Jensen, VD MAN Truck & Bus Sverige och Norge och Christer Pettersson, Servicemarknadschef MAN Truck & Bus Sverige.

MAN bygger ett nytt MAN Truck & Bus Center i Malmö

01 juni 2017

På onsdagen den 31 maj togs det första spadtaget till det som ska bli MAN:s nya MAN Truck & Bus Center I Malmö. Den nya anläggningen ska stå färdig sommaren 2018.

Skåne är en mycket viktig region för MAN:s fortsatta tillväxt i Sverige och man väljer nu att bygga den första helägda anläggningen i Malmö. Anläggningen kommer att uppföras nära den Yttre Ringvägen (E6, E22) i korsningen Vattenverksvägen/Toftanäsvägen i Burlöv.

På den 14 800 m² stora tomten kommer en tvåvåningsbyggnad uppföras. Byggnaden omfattar 2 300 m² varav 1 600 m² kommer att användas för en modern serviceverkstad och reservdelslager. Vidare kommer det att finnas försäljningskontor och showroom.

Strategisk placering

Det nya MAN Truck & Bus Center kommer tack vare sin strategiska placering nära E6/E22 inte bara ta hand om lokala MAN-kunder utan också fungera som en servicepartner för internationell transittrafik.

En anläggning för framtiden

Invigningen av den nya anläggningen kommer att sammanfalla med de första leveranserna av MAN:s nya 3,5 tons transportbilar MAN TGE. Anläggningen blir redan från starten anpassad för att hantera transportbilar och i anslutning till receptionen kommer det att finnas en utställningsyta.
•Det är med glädje som vi nu tar nästa naturliga steg i MAN:s utveckling på den svenska marknaden och investerar i MAN Truck & Bus första Truck & Bus Center i Sverige, som blir en av de mest moderna verkstäderna i Norden. Med den här investeringen bekräftar MAN tydligt sina ambitiösa planer i Sverige och då framför allt i Skåne, säger Fabian Knappik, Country Manager MAN Truck & Bus Sverige AB.

Visa alla nyheter