Mockfjärds Entreprenad rustar sig för framtiden med ny VD

I oktober tillträdde Michael Spångberg som ny VD för Mockfjärds Entreprenad.

Mockfjärds Entreprenad rustar sig för framtiden med ny VD

19 oktober 2017

Mockfjärds Fönster är ett expansivt familjeföretag från Dalarna som ingår i den världsledande VKR-Gruppen från Danmark. Koncernen, som består av Mockfjärds Fönstermästaren AB och Mockfjärds Fönsterentreprenad AB, inledde inte hösten enbart med att flytta samman bolagen i ett gemensamt huvudkontor i Borlänge, utan rekryterade även en ny VD till Entreprenad.

I oktober tillträdde Michael Spångberg som ny VD för Mockfjärds Entreprenad. Michael, som har ett imponerande CV, kommer senast från konsultbolaget Projektengagemang, där han som Regionchef har haft det övergripande ansvaret för bygg- och projektledning i Region Mitt. Dessförinnan har Michael över 30 års branscherfarenhet från både konsult- och produktsidan, och har VD-erfarenhet från sitt eget bolag och från ett dotterbolag till Projektengagemang.

- Att valet föll på Michael berodde på att han har en bred erfarenhet av att driva projekt och entreprenader inom byggbranschen. Han har dessutom god erfarenhet av projektledning och att leda organisationer. Han är en entreprenör som drivit företag och som fortfarande brinner för att göra affärer och utveckla en affärsverksamhet som Mockfjärds Entreprenad, säger Raoul Augustsson, CEO för Mockfjärds Fönster AB.

- Efter ett antal år på konsultsidan känns det kul att återigen få jobba med en produkt, som i detta fall går hand i hand med en tjänst. Mockfjärds har en stabil organisation och ligger i framkant när det kommer till digitalisering vilket känns tryggt när jag tar mig an uppdraget, säger Michael Spångberg om sin nya uppdragsgivare.

För att möta marknadens behov och klara av ytterligare expansion har Mockfjärds ledning valt att flytta samman båda bolagen i ett gemensamt huvudkontor i Borlänge. Lagom till efter semestern fick Mockfjärds 60 anställda göra entré i sina nya rymliga lokaler bredvid Högskolan i Borlänge.

- Att etablera oss i Borlänge är en naturlig del i vår fortsatta utveckling. Det finns flera viktiga beröringspunkter mellan konsument- och entreprenadsidan och en samlokalisering skapar bättre förutsättningar för samverkan, avslutar Raoul Augustsson.

Visa alla nyheter