Nu lanserars nya maskinserien, HUDDIG 1260D.

Nu lanserars nya maskinserien, HUDDIG 1260D.

12 april 2017

Några av de största nyheterna är en ny steg IV-motor, nytt styrsystem, nytt efterbehandlingssystem, större display med touchfunktion samt väsentligt förbättrad sikt från förarhytten. Med den nya D-serien möter Huddig många kundbehov och befäster sin ledande position på marknaden.

Den nya steg IV-motorn ger minskade utsläpp och lägre bränsleförbrukning. Det nya styrsystemet ger väsentligt snabbare respons, vilket märks tydligt vid exempelvis urskakning av frontskopa.

Sikten i förarhytten har förbättrats avsevärt tack vare att ljuddämpare, avgasrör och ett nytt efterbehandlingssystem flyttats ut på höger framskärm bakom A-stolpen. Främre torkare är dessutom parkerad på höger sida för bättre sikt.

Den nya huvuddisplayen är uppflyttad på B-stolpen för bättre ergonomi och är flyttbar i sidled för bästa åtkomst och kontroll. Den är större, har högre upplösning och ett nytt ikonbaserat gränssnitt med färgkodade egenskaper för ökad tydlighet. Displayen har även dedikerade fält för visning av basmaskinens funktioner och aktiv utrustning, ex Rail samtidigt, vilket ger föraren god överblick och kontroll.

Övriga nyheter:
Framtidssäker teknik för service och uppdatering av maskinen via internetdelning i din smartphone
Visning av yttertemperatur i display
Ökad funktionalitet på väljarvred i spakställ
Verktygslåda bakom hytt
Förberedd för intelligent styrning av centralsmörjning

Mer information:
Lars Lindahl, VD
Tel: +46 70 600 44 41

Daniel Myrgren, Marknads- och försäljningschef
Tel: +46 70 527 43 00

Visa alla nyheter