Ny serie hydrauldrivna redskap från Steelwrist

Steelwrist Kompaktor, Multigrip och Sten- och sorteringsgrip.

Ny serie hydrauldrivna redskap från Steelwrist

04 maj 2017

Det är tätt mellan nyheterna i Steelwrists monter på årets MaskinExpo, den 18-20 maj. När det gäller hydrauldrivna redskap har företagets sorteringsskopor, som lanserades 2016, nu fått sällskap av kompaktorer, multi/timmergripar samt sten/sorteringsgripar. Produktnyheterna möter den allt större efterfrågan inom materialhantering och miljövänligare återvinningslösningar.

Stigande bränslekostnader och tippavgifter gör det kostsamt för företag och byggare att transportera osorterat material och köpa in dress- och fyllnadsmaterial. Sorteringsskopan löser detta problem och med den nya serien av hydralkompaktorer kan även kompakteringen göras mer effektivt. Med Steelwrist OQ-grindar på toppen av redskapet görs redskapsbyte på några sekunder.

De hydruliska kompaktorerna finns i fyra storlekar för grävmaskiner från 2 till 30 ton. Några av fördelarna är en förskjuten grindposition, optimerad kraftöverföring samt tryck- och flödeskontroll för överbelastningsskydd.

Samtidigt lanseras två nya gripmodeller. Multigripen (MG-serien) är en allsidig entreprenad- och timmergrip. Användningsområderna inkluderar tyngre lyft, stenläggning och timmerhantering. Fyra storlekar är tillgängliga, från MG20 för 3-6 tons grävmaskiner till MG55 för grävmaskiner på 18-26 ton. Stor öppning, Hardox 500-material, hög hållfasthet och mekaniska ändstopp säkerställer en lång livslängd.

– Genom att välja höghållfast stål kan vi reducera vikten vilket ökar lyftkapaciteten och sänker bränsleförbrukningen för grävmaskinen, säger Stefan Stockhaus, CEO på Steelwrist AB.

Även Sten- och sorteringsgripen (SG-serien) kommer i fyra storlekar, avsedda för grävmaskiner från 6 till 32 ton. Nya SG-gripen är en kraftig sorteringsgrip, byggd för tuffare uppgifter såsom hantering av större stenar, timmer, återvinning, skrotsortering och lättare rivningsarbete. Mycket stor öppningsvidd, hög klämkraft och vändbara skärstål i HB500 garanterar en kostnadseffektiv drift. Även sten- och sorteringsgripen är tillverkad i höghållfast stål, vilket gör att den sammanlagda vikten hålls nere.

Det nya redskapssortimentet har en femgradig grindvinkel, vilket gör attarbetsytan kommer i våg med tiltrotatorns rotationsplan. Griparna kan levereras med Steelwrist OQ-grindar. Alla gripar har lasthållningsventiler och ackumulator som standard för högsta säkerhet. Leveranserna av de första griparna sker i juni 2017.

För mer information kontakta:
Stefan Stockhaus, CEO
Steelwrist AB
070-998 13 21
stefan.stockhaus@steelwrist.com

Visa alla nyheter