Ny Söderberg & Haak-anläggning i Värmland

Peter Carlsson, tidigare ägare, och Erik Thuring, Marknadschef Söderberg & Haak Maskin AB, har enats om ett ägarskifte i företaget

Ny Söderberg & Haak-anläggning i Värmland

07 november 2017

Söderberg & Haak etablerar sig nu med en egen anläggning i Skåre, strax norr om Karlstad, för att täcka upp den värmländska maskinmarknaden. Detta gör man genom ett övertagande av den fastighet och personal som tidigare ingått i ”Peters Skogsmaskiner” respektive ”Peters Lastmaskiner”.

Härifrån kommer man att sälja och serva hela Komatsus entreprenadprogram, såväl som Söderberg & Haaks program av lantbruksmaskiner, vilket består av bl.a. Deutz-Fahr traktorer och tröskor, Krone vallmaskiner, programmet av Amazone-maskiner samt Dal-Bos vältar och jordbearbetningsredskap. Det nya bolaget kommer att heta ”Söderberg & Haak Karlstad AB”.

Peter Carlsson, tidigare ägare och chef i bolaget, kommer att stanna kvar för att se till att övergången blir så smidig som möjlig. ”Jag har genom åren arbetat både med lantbruks- och entreprenadmaskiner, så det skall bli roligt att få möjligheten att kombinera detta härifrån i Söderberg & Haak:s regi. Det skall också bli väldigt spännande att se vad vi kan göra med ett så känt och väletablerat kvalitetsmärke som Komatsu på entreprenadsidan”. Erik Thuring, Marknadschef Söderberg & Haak Maskin AB, tillägger ”Den största utmaningen vid nyetableringar är alltid att hitta kompetent personal och få en fungerande organisation. Här övertar vi ett väl fungerande företag som vi skall utveckla vidare, det är en stor fördel! Det skall bli riktigt spännande att få följa utvecklingen av detta bolaget!”

För ytterligare information kontakta:

Hans Ripa, VD Söderberg & Haak Maskin AB, tfn 070-56 032 48
Erik Thuring, Marknadschef Söderberg & Haak Maskin AB, tfn 070-53 592 10
Peter Carlsson, VD Peters Skogsmaskinförsäljning AB/Peters Lastmaskiner AB, tfn 070-645 40 20

Visa alla nyheter