Nya skopkrossar från Atlas Copco

Nya skopkrossar från Atlas Copco

29 februari 2016

På Bauma 2016 presenterar Atlas Copco en ny generation BC-skopkrossar med upp till 80 procent högre arbetseffekt än tidigare modeller.

Den är konstruerad för bärare på 22–38 ton och finns i två versioner: BC 2500 och BC 3700. Skopkrossarna BC 2500 och BC 3700 är avsedda för småskalig rivning, återvinning och vägbyggnad, där de ofta är ett effektivt alternativ till en mobil stenkross. Skopkrossarna klarar upp till 110 ton/timme.

En unik cirkulär krosscykel ger BC-skopkrossarna en oöverträffad prestanda med upp till 80 % högre produktivitet än tidigare modeller. Det avancerade tvillingdriftsystemet har två kraftfulla hydraulmotorer. Den robusta kuggremmen är konstruerad för att hålla länge och systemet ger ett rejält vridmoment redan från start.

Hela lastförmågan kan användas utan risk för blockeringar. Slirfrihet redan från start säkrar en jämn kraftöverföring och att lagren inte utsätts för någon extra belastning. Det internt monterade kraftöverföringssystemet ger en nättare form utan att minska lastförmågan, vilket ger ökad användbarhet och bättre tillförlitlighet.

Alla typer av inert material, bland annat asfalt, sten och betong samt gruv- och stenbrottsmaterial, kan krossas och återvanvändas på plats med en riggmonterad BC-skopkross. Krossat material kan återanvändas direkt eller säljas vidare till en tredje part.

© Tidningen INSIKT 2016.

Visa alla nyheter