Nya Treemmes koncept – smart redskapsbärare

Merlo lanserar ny modell av redskapsbäraren Treemme 135MC. Maskinen väger drygt 8 ton, har fyra redskapsfästen och är byggd för till exempel vägkantsslåtter och snöröjning.

Nya Treemmes koncept – smart redskapsbärare

15 augusti 2017

Nu lanseras Treemme senaste modell MM135MC i Sverige. Treemme är Merlos mångsidiga, redskapsbärare för alla säsonger. Maskinen har fyra punkter för montering av redskap, samt kraftuttag (PTO) fram och bak och den 24 augusti är det visning.

Treemme är konstruerad och byggd av Merlo i Italien där man betraktar den som en mycket användbar 4-säsongsmaskin. Nu har tekniken och utformningen uppgraderats och i den nya modellserie som lanseras i år har Treemme utvecklats till den kanske mest ändamålsenliga redskapsbäraren på marknaden.

Som maskintyp tar Treemme – med sin design och maskinella layout – sikte på att fungera som en effektiv och mångsidig redskapsbärare. Treemme har fyra fästpunkter för redskap – bak och fram, på högersidan och framtill mellan hytten och fronten.

Hytten är vänsterplacerad och för exempelvis vägkantsslåtter får maskinen därmed både bättre sikt och bättre viktfördelning än om man använder andra lösningar.

En av Treemmes starkaste egenskaper är just att den för många arbetsuppgifter är mer ändamålsenlig att bära redskap, jämfört med andra maskiner. Den är som konstruktörerna i Italien säger ”professionellt färdig”.

Om man jämför med jordbrukstraktor eller hjullastare som bär slåtteraggregat eller slunga, så är Treemmen byggd för dessa ändamål, medan lösningarna på traktorn eller lastaren är sämre. Tunga redskap skapar i de fallen sned viktfördelning eller för hårda belastningar på kraftuttagen.

Ett exempel är viktfördelningen vid användning av klipparm och aggregat för vägkantsslåtter, som Treemmen klarar utan att snedbelastas. Ett annat är trepunktsfästet fram som är byggt och dimensionerat för att skjuta tunga redskap framför sig, till exempel snöslunga.

Treemme har Merlos väl beprövade hydrostatiska, steglösa transmission med max transporthastighet på 40 km i timmen. Den har fyrhjulsstyrning och permanent fyrhjulsdrift.

Den 24 augusti visas Treemmes modell MM135MC vid AB Hüllert Maskins anläggning i Vara. Se mer information på www.hullert.se


FAKTA TREMME MM135MC:

Vikt: 8-9 ton

Motor: 4-cyl Deutz TD, 3,6 liter, Steg 4

Effekt: 100 kW (135 hk)

Max hastighet: 40 km/t

Transmission: Steglös MCVTronic med EPD, Eco Power Drive

Fyrhjulsdrift: Ja

Fyrhjulsstyrning: Ja, inklusive krabbstyrning

Lyftkraft frontlyft: 3000 kg

Kraftuttag fram: 75 kW (102 hk)

Lyftkraft trepunktslyft bak: 2500 kg

Kraftuttag bak (tillval): 70 kW (95 hk)

Pumpkapacitet: 120l/min 350bar (för sidoklippare m.m.)


För mer info:

Nils-Gunnar Burge, VD, AB Hüllert Maskin, tel 0512-30 00 31, eller någon av säljarna, kontaktinformation på www.hullert.se

 

Visa alla nyheter