Ökad omsättning och vinst för Nordiska DAFs moderbolag

Ökad omsättning och vinst för Nordiska DAFs moderbolag

13 oktober 2017

Holländska Royal A-ware-koncernen, där Nordic Truckcenter ingår, ökade både omsättning och vinst kraftigt under 2016.

– Vår ägares goda finanser är en bra trygghet att ha i ryggen och har möjliggjort de stora investeringar vi har kunnat göra det senaste året, säger Mattias Nilsson, vd för Nordic Truckcenter.

Royal A-ware-koncernen har över 2 400 anställda och består bland annat av bolag specialiserade på produktion och handel av mejeriprodukter. Förutom Nordic Truckcenter ingår även AB Transport Group, som är ett av Europas största åkeri inom jordbrukstransporter med cirka 3 000 enheter och över 1 000 lastbilar.

– 2016 uppnådde Royal A-ware en omsättning på 1,2 miljarder euro och en nettovinst på 18 miljoner euro. Och vårt moderbolag fortsätter sitt långsiktiga fokus – 2016 investerade de 33 miljoner euro för att stärka sin position inom mejerikedjan och logistiktjänsterna, säger Mattias Nilsson.

Även Nordic Truckcenter, som är DAFs representant i Sverige, Norge och Finland, är inne i en kraftig expansionsfas. DAF är idag Europas största lastbilstillverkare inom flera segment, bland annat dragbilar, och Skandinavien är ett prioriterat område för att nå en marknadsandel på 20 procent i Europa.

– I Norden har vi nyligen etablerat oss i Norge och bildat en nordisk koncern. På två år har vi fördubblat vår omsättning, som 2017 landar på ca 600 miljoner kronor i norden, säger Mattias Nilsson.

Visa alla nyheter