Pallplats för Team De Rooy & Goodyear i Dakarrallyt

Pallplats för Team De Rooy & Goodyear i Dakarrallyt

31 januari 2017

Trots att man ledde tävlingen i flera skeden och klarade sig väl under svåra förhållanden fick Team De Rooy nöja sig med tredje och fjärde plats i lastbilsklassen i Dakar 2017.

Nederländaren Gerard De Rooy i lastbil nr 500 och argentinaren Federico Villagra i lastbil nr 502 körde fyrhjulsdrivna Iveco Powerstar utrustade med Goodyear ORD standardoffroaddäck i 8 500 kilometer svår terräng och slutade strax efter de två ryska Kamaz-lastbilarna. De återstående två lastbilar i Team de Rooy slutade på en hedrande 16:e och 17:e plats av de 50 lastbilar som deltog.

”Årets mål var minst en pallplats och det klarade vi. Vi hade en dålig dag, och man kan inte skylla det på någon. Jag kan leva med tredje plats”, säger Gerard de Rooy. ”Navigeringen var den avgörande faktorn i det här Dakarrallyt. Det är ok om det är svårt. Det ska vara svårt. Jag gillade att saker ändrades från dag till dag eftersom alla gjorde misstag. Det var däremot lite för svårt på vissa delar, eftersom det var oklart vad de menade. Som vanligt var däcken mycket viktiga, men i år gjorde väderförhållandena att däckegenskaperna var viktigare än någonsin. Tack vare vårt fortsatta samarbete med Goodyear hade vi bästa möjliga däck och möjligheter för vårt team i världens mest utmanande tävling.”

Team De Rooy valde än en gång 375/90R22.5 Goodyear offroaddäck och Goodyear Omnitrac MSD II-däck för blandad körning till servicelastbilarna. Valet av däck berodde på det nära samarbetet mellan Team de Rooy och Goodyear som ledde till att Gerard De Rooy vann förra året och Federico Villagra slutade på en tredjeplats. Goodyear har haft ett långt och framgångsrikt samarbete med Team De Rooy och arbetat mycket för att säkerställa bästa möjliga däckkombinationer och inställningar för lastbilarna.

”Vi gratulerar Gerard De Rooy till pallplatsen. De mycket svåra förhållandena som deltagarna tävlade under i år, med bortspolade vägar och lera, visade hur otroligt viktiga däcken var under evenemanget”, säger Benjamin Willot, marknadsföringschef för Commercial Tires hos Goodyear i Europa, Mellanöstern och Afrika. ”Vi är stolta över att ännu en gång samarbeta med Gerard och hans team, inte bara med våra produkter, utan med stöd från våra ingenjörer som har arbetat hårt bakom kulisserna för att se till att Team De Rooys lastbilar har bästa möjliga grepp, tillförlitlighet och inställningar för vad som utan tvekan är världens tuffaste prövning för däck.”

I 12 dagar kämpade föraren Gerard De Rooy, medföraren Moises Torrallardona och mekanikern Darek Rodewald i några av världens tuffaste terränger för att slå de övriga 49 lastbilarna i rallyt. De startade i Asuncion, Paraguay den 2 januari med främst offroadkörning, fortsatte genom Bolivia och ned till Buenos Aries, Argentina, där evenemanget slutade den 14 januari. De 11 sträckorna (en sträcka ställdes in på grund av svåra väderförhållanden) i Dakarrallyt omfattade 8 500 kilometer med jordskred, öknar, höga berg och stenar. Sammanlagt deltog över 300 motorcyklar, fyrhjulingar, bilar, servicefordon och lastbilar i rallyt, som slutfördes av 222.

Visa alla nyheter