Pickuptankar för diesel visar smidighet på MaskinExpo

MPP visar lättanvända och säkra pickuptankar i aluminium.

Pickuptankar för diesel visar smidighet på MaskinExpo

05 maj 2017

Trygg och praktisk dieselförvaring, utan bäst-före-datum och i ett utförande som sparar vikt och lastutrymme på flaket. Det är utmärkande för pickuptankarna från MPP. I tryggheten ligger dels att tankarna är säkra under transport och hantering, dels att de ger koll på bränslet. De lättanvända aluminiumtankarna visas av MPP Sverige på årets MaskinExpo, den 18-20 maj.

MPP utvecklar, marknadsför och säljer hållbara cistern- och tanklösningar för transport, förvaring och hantering av bränsle. Viktiga målgrupper är företag inom entreprenad, uthyrning, åkeri och skogsbruk.

Pickuptankarna är utvecklade för att vara säkra och lätta att hantera. De har fyra praktiska handtag på samtliga sidor, vilket underlättar både lyft och lastsäkring. Utförandet i aluminium sparar lastvikt. Att tankarna är byggda på höjden sparar lastutrymme. Det gör att pickupens flak i mesta möjliga mån även kan användas till transport av material, maskindelar och förnödenheter.

Innovativa skyddsmedar med tillhörande fästen för montage ger möjlighet till permanent lastsäkring då sådan önskas.

Pickuptankarna har tvåtums tanklock. Den frontmonterade pumpen nås direkt från pickupflakets långsida. Både hållaren till tankningsslangen och handtaget kan placeras efter användarens eget önskemål, eftersom tankens toppsarg har montagefästen runt om.

I och med att pickuptankarna är certifierade enligt UN/ADR så kan dessa tankar, tillverkade av aluminium, användas så länge som de är besiktigade (detta görs var 30:e månad) gentemot en tank av plast som har ett begränsat godkännande på maximalt fem år. Materialet är underhållsfritt. Eftersom det inte rostar förblir bränslet rent under hela förvaringen.

Pickuptankarna från MPP finns i tre storlekar: 150, 250 och 400 liter. Längden på 1 035 millimeter är densamma för samtliga modeller, likaså höjden på 814 millimeter. Bredderna är 288, 458 och 730 millimeter. Nettovikterna är 42,5, 52,5 och 66,8 kg.

Som tillval finns pumppaket för 12 och 24 volt samt förhöjningsmedar för hantering med pallgafflar (inklusive bult- och låsningsmuttrar).

Fördelar med MPP pickuptank i aluminium:
•Fyra praktiska handtag
•Lätt och smidig
•Montagefästen för permanent lastsäkring
•Lättåtkomlig, frontmonterad pump
•Byggd på höjden, sparar lastutrymme
•Flyttbar hållare till tankningsslang och handtag
•Byggd i aluminium för låg lastvikt
•UN/ADR-certifikat utan bäst-före-datum
•Rost- och underhållsfri

För mer information, kontakta:
MPP Sverige AB
Tel 0300–52 19 30
kontakt@mpp.se
www.mpp.se

Visa alla nyheter