Rototilt bygger ut fabriken i Vindeln

Rototilt bygger ut fabriken i Vindeln

12 december 2018

Rototilt spår fortsatta framgångar och väljer att bygga ut fabriken i Vindeln med mer än 3000 m². – Det känns jätteroligt att få göra detta. Vi byggde en helt ny fabrik 2007 och var då 42 anställda. Idag är vi över 200 medarbetare och att expandera fabriken är verkligen ett bevis på att vår exportsatsning tagit fart, säger Tord Johansson produktionschef hos Rototilt. Ambitionen är att den nya fabriksdelen ska vara klar årsskiftet 2019/2020.

Rototilt har mer än fördubblat omsättningen på fem år och ser fortsatt stark tillväxt. Efterfrågan på maskiner med smarta funktioner, etablering av dotterbolag i Frankrike och stort intresse för produkterna på exportmarknaderna ligger till grund för utbyggnaden.

-Beslutet är baserat på vår scenariobild. Vi tar position för fortsatt tillväxt, med Europa och Nordamerika i fokus, där vi närmar oss kapacitetstaket på nuvarande fabrik inom två år. Därför väljer vi att göra denna satsning nu, säger VD Anders Jonsson.

Den nya fabriksdelen blir en tillbyggnad på ca 3300 m² på den befintliga fabriken i Vindeln. Man bereder mer plats för bearbetningsmaskiner och bygger om flödet i fabriken.

-Vi får en ännu mer optimerad process för bearbetning, lackering och montering för att stå redo inför framtida produktionsökningar, säger Tord Johansson.

Visa alla nyheter