Rototilt firar 10 år i fabriken

Rototilt firar 10 år i fabriken

28 september 2017

Vindelnföretaget Rototilt Group AB firar 10 år i sin fabrik. – Det var ett vågat beslut att investera närmare 100 miljoner på en helt ny fabrik i Vindeln, men vi är bara i början av något spännande, säger Anders Jonsson, VD.

År 2007 invigde Rototilt Group AB i Vindeln sin 6000 kvm nybyggda fabrik med 42 medarbetare. Framtiden var osäker och världsekonomin kraschade ett år senare i samband med Lehman Brothers konkurs i USA. Idag har Rototilt växt till över 180 medarbetare med dotterbolag i sex länder.

- När andra flyttade produktionen utomlands beslutade vi oss för att bygga en helt ny fabrik i Vindeln. Det hade kunnat bli världens största skotergarage men satsningen är lyckad och vi ser en mycket spännande utmaning framför oss, säger VD Anders Jonsson.

Rototilt tillhandahåller tiltrotatorer, styrsystem och tillbehör till grävmaskiner. Bolaget är i stark tillväxt på en internationell marknad. Framtiden är ljus men det innebär också utmaningar.

- Vi behöver rekrytera fler inom olika typer av tjänster för att kunna fortsätta den tekniska utvecklingen och den internationella expansionen med Vindeln som nav för världen, avslutar Jonsson.

Visa alla nyheter