Såhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinerna

Med en maskinpark värd flera miljoner har entreprenadfirman valt utrustningskontroll från ABAX. Foto: Carl-Johan Jochnick

Såhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinerna

14 december 2018

Med ett digitalt system för utrustningskontroll och spårningssystem får entreprenadfirman Topent AB full kontroll över deras maskinpark och effektiviserar användningen av maskinerna, som är värda flera miljoner.

Stockholmsföretaget har arbetat med mark- och anläggning, schakt och liknande entreprenadarbeten i utomhusmiljö i över tio år. Maskinsopning, snöröjning och trädgårdsskötsel för privata och kommunala verksamheter tillhör de dagliga arbetsuppgifterna.

Ett spårningssystem som fungerar på hela maskinparken

- Eftersom vi har investerat i riktigt bra maskiner har vi behov av utrustningskontroll. Vi testade ett annat GPS-spårningssystem, men var inte nöjda med det och då fick vi höra om ABAX, säger Marcus Widslätt, vd och delägare.

Entreprenadfirman var i behov av ett pålitligt system för utrustningskontroll

- Med ABAX spårningssystem för maskiner är det inget krångel, vi kan se var alla maskiner befinner sig när som helst. Den digitala kartan är suverän och visar precis var utrustningen är, säger Marcus Widslätt.

Dessutom får de automatiska varningar när maskinerna behöver service och kan använda användarloggarna för att fakturera kunder utifrån hur mycket maskinerna har använts.

Använder också elektronisk körjournal på servicebilarna

Utöver verktyg och maskiner som övervakas av ABAX spårningsenhet, har företaget 14 servicebilar i rullning.

- Det som är bra med en och samma leverantör för båda systemen är att du får kontroll på maskin- och bilpark i ett och samma samma system, det rekommenderar jag verkligen till andra företag som vill spara tid och pengar, säger Marcus Widslätt.

- Den främsta anledningen till att vi använder digital körjournal är för att säkra oss för Skatteverket. Vi vill göra rätt för oss, sen att vi får minskad drivmedelsförbrukning samtidigt är självklart ett plus, avslutar Marcus Widslätt.

Visa alla nyheter