Självgående stubbfräsar på hjul och band

FSI D30 Band är tillverkarens första stubbfräs med larvband.

Självgående stubbfräsar på hjul och band

06 april 2017

Stubbfräsarna B22 och D30 Band från FSI är nyheter som Närlant presenterar på årets MaskinExpo, den 18-20 maj 2017. FSI B22 är grundad på populära uthyrningsmaskinen ST20B, men har hydraulisk drift av hjulen. Modellen FSI D30 Band är tillverkarens första stubbfräs utrustad med larvband.

FSI B22 är en kompakt och avbalanserad stubbfräs som kan användas till alla former av fräsning av trädstubbar. Vändkrans mellan hjulchassi och fräsdel försäkrar en lätt och smidig fräsning, även under svåra förhållanden. Den hydrauliska driften på hjulen gör det enklare att förflytta maskinen och att lasta den på ramp. B22 är försedd med el-start.

FSI D30 Band har, i likhet med modellerna D28 och D74, motor och fräsarm monterade på vändkrans. Därmed bibehålls en rak linje av driften från motor till fräshjul. Konstruktionen bidrar även till att stubbfräsen står stilla och stadigt vid fräsning. Motorn sitter alltid rakt upp på maskinen så att den kan arbeta i optimalt läge oavsett fräsarmens position.

Larvbanden på modellen D30 Band är hydrauliskt utskjutbara med 275 millimeter.

B28 har 2WD, medan D74 har 4WD. Båda modellerna kan förses med dubbelmontage (tillval), som enkelt monteras med en centrumbult.

För mer information, kontakta:
Anders Nilsson
Närlant Import AB
Tel 019-603 60 60
info@narlant.se
www.narlant.se

Visa alla nyheter