Skydda din trailer med ett KingPin-lås

Skydda din trailer med ett KingPin-lås

04 maj 2017

Vinn över tjuven. I Norge är det redan stort, låset som skyddar din trailer från stöld. I ett lyckat samarbete mellan polisen och norska trafikverket används denna typ av lås även för att indirekt klampa fordonet då det inte går att koppla på eller av släp med en fastlåst kingpin.

Säkerhetstänket ökar ständigt inom åkarbranschen. Stölder under transport är ett problem som både skapar oro, osäkerhet och ökade kostnader samtidigt som det även kan påverka trafiksäkerheten när fordonet utsätts för skador eller lasten oväntat förändrats.
I en intervju med Håkan Carlsson vid Nationella Transportsäkerhetsgruppen i tidningen Trailer framkommer det att de flesta av stölderna som begås inträffar under chaufförernas dygnsvila. Det är alltså när trailern inte är under uppsikt på rastplatser utmed de stora lederna eller i anslutning till platsen för lossning av lasten som flest stölder begås.
ABKATI har god kännedom om dessa problem och tar dem på största allvar. Därför lanserar vi nu ett kingpin-lås från MasterLock. Med ett kingpin-lås som låser fast trailern motverkas stölder effektivt och det fungerar dessutom avskräckande mot inbrott. Dess konstruktion av solid gjuten aluminiumlegering med bottenplatta av härdat stål och nedsänkta nitar som håller ihop låset medger inte åverkan av mejsel, klipp eller borrning och är därmed en billig försäkring mot stöld.
- Kingpin-låset är en mycket intressant produkt som snabbt finner flera vägar ut på marknaden. Intressenterna är många eftersom låset både skyddar åkeriet från förluster och försäkringsbolagen från ersättningar, säger Christian Celsing, inköpschef på ABKATI.

För mer information kontakta:

Christian Celsing
Inköpschef ABKATI
Mobil: 070-335 00 84
E-mail: christian.celsing@abkati.se


Andreas Svensson
Ansvarig inköpare ABKATI
Mobil: 072-501 14 24
E-mail: andreas.svensson@abkati.se

Visa alla nyheter