Svenska uttagningen av CASE RODEO 2017 är avgjord!

Vinnaren av den Svenska uttagningen i CASE Rodeo 2017, Fredrik Thygesson.

Svenska uttagningen av CASE RODEO 2017 är avgjord!

19 september 2017

Maskinia, Case generalagent i Sverige, har under flera år deltagit i den stora maskinopertörstävlingen Case Rodeo. Årets uttagning av det svenska laget genomfördes under maskinmässan Entreprenad Live 2017, strax utanför Helsingborg.

Totalt får tre förare representera Sverige under den internationella finalen i Paris. Finalen innehåller fyra moment med fyra olika maskintyper: bandgrävare, hjullastare, traktorgrävare och kompaktlastare. Samtliga moment ställer höga krav på precision och skicklighet hos de tävlande.
Även den svenska uttagningen satte höga krav på de tävlande som kom att delta under mässdagarna. Ett hundratal personer sökte sig till Maskinias monter och deltog i tävlingen som innebar att på kortast tid föra ner en stav i tre olika hål.
Vinnaren som därmed kvalificerade sig till finalen i Paris blev Fredrik Thygesson från Thygessons Entreprenad. Han genomförde momentet vid den sista kvalificeringen på lördagen och gick då upp i ledningen som han sedan behöll till mässans slut.
De övriga två förarna som kommer att delta på den internationella finalen är Janne Hirsikangas från Hirsikangas Gräv och Schakt samt Fredrik Johansson från Schaktsam.
Den internationella finalen avgörs på Case kundcenter i Paris helgen 14-15 oktober.

Visa alla nyheter