Sveriges mest kända och äldsta skrothandlare trappar ner

– Än är jag för ung för att lägga av, säger 83-årige Skrot-Kalle.

Sveriges mest kända och äldsta skrothandlare trappar ner

06 juni 2017

Karl Adolfsson, mer känd som Skrot-Kalle, öppnade sitt skotlager i Eda midsommarveckan 1956. Vid 83 års ålder väljer han nu att trappa ner sin verksamhet och inleder nu en serie auktioner av sina objekt via PS Auction.

– Än är jag för ung för att lägga av, men eftersom jag har en ansenlig mängd objekt vill jag sälja av en del för komma ner lite i storlek i min verksamhet, säger Skrot-Kalle.

Skrot-Kalle är en legend inom skrotbranschen. I över 60 år har han bedrivit en framgångsrik skrothandel där han framförallt köpt och sålt fordon. Han är en av de främsta experterna i Sverige på veteranfordon och lastbilar och har idag samlat på sig en mängd unika objekt. Bland det som säljs nu är entrepenadmaskiner, lastbilar, husbilar och en och annan veteranlastbil.

– Skrot-Kalles verksamhet är otroligt välskött och innehåller många guldkorn för samlare inom fordon. Vi är glada över att vi fått uppdraget att hjälpa honom att sälja ut en del av verksamheten säger Lars Nilsson, försäljningsansvarig för PS Auction i Värmland.

Visa alla nyheter