Trejon lanserar eldriven Flexitrac!

Trejon Flexitrac iON - Trejons första eldrivna kompaktlastare.

Trejon lanserar eldriven Flexitrac!

22 oktober 2018

Trejon Flexitrac tar nu nästa stora steg inom utveckling av kompaktlastare. Med stor stolthet presenteras nyheten som många av våra kunder efterfrågat - Trejon Flexitrac iON. iON är den första helt eldrivna kompaktlastaren från Trejon Flexitrac och sätter en ny standard vad det gäller att erbjuda ett komplett maskinkoncept med generös standardutrustning till ett attraktivt pris.

Trejon Flexitrac iON är en ny medlem i den populär Trejon Flexitrac 11-serien. iON modellerna är helt eldrivna och ger dig en extremt tyst och helt utsläppsfri körning. Förutom att beskriva vilken modellserie som 1130 eller 1140 kommer i från så står modellbeteckningen också för modellens batterikapacitet. Kompaktlastarna är utrustade med antingen ett pb300Ah eller ett 400Ah Litium-jonbatteri där fördelen med betydligt ökad körtid uppnås. Kompaktlastaren kommer att visas för första gången under Elmia Lantbruk.

- Arbetet att utveckla Trejon Flexitrac iON har pågått under en längre tid och därför är vi inom Trejon otroligt stolta att nu inför en av marknadens viktigaste mässa kunna presentera Trejon Flexitrac iON, säger Henrik Johansson, VD Trejon.

Trejon Flexitrac kännetecknas av riklig standardutrustning, smidighet, stabilitet och hög lyftkraft. Det tillsammans med ett brett utbud av redskap för olika ändamål ger en mångsidig kompaktlastare som förenklar för dig som användare. iON är inget undantag utan utvecklingen har haft samma fokus på dessa faktorer som gjort varumärket så framgångsrikt.

- Målsättningen har varit att presentera en eldriven kompaktlastare med en generös standardutrustning likt övriga modeller inom Trejon Flexitrac. Att kunna erbjuda ett miljövänligt alternativ där lång körtid och hög batterieffekt har varit viktiga krav och det har vi nu lyckats uppnå med Trejon Flexitrac iON, säger Henrik Johansson.

Trejon Flexitrax iON är utrustad med två elmotorer, en motor inbyggd i drivsystemet vilket ger hög prestanda samt dragkraft, en andra elmotor genererar kraften till hydrauliken. Detta system med två separata motorer garanterar full kraft i hydraulik och drift var för sig så väl som samtidigt.

iON med sin eldrift lämpar sig utmärkt i miljöer känsliga för buller och utsläpp samt anpassad för körning inomhus så väl som i utemiljöer.

Trejon Flexitrac iON har tack vare avsaknaden av förbränningsmotorn ett lågt underhållsbehov, låg driftskostnad och en lång livslängd. Detta gör den till en mycket effektiv och ekonomisk investering. Trejon Flexitrac iON tillsammans med Trejon Flexitrac´s övriga modeller rekommenderas till dig som är verksam inom entreprenad, lantbruk, kommunal verksamhet, materialhantering, bygg & arbetsplatser, grönytevård, park, kyrkogårds- och fastighetsskötsel med mera.

Visa alla nyheter