Vimek rekryterar ny area manager

Vimek rekryterar ny area manager

21 december 2018

Skogsmaskinstillverkaren Vimek har anställt Stefan Asp som ny area manager med ansvar för Vimeks försäljning i Sverige och Norge.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Stefan. Den är helt i linje med vår strategi: en mycket offensiv satsning på den svenska marknaden som tar oss mot målet att bli en världsledande leverantör av Compact-class skogsmaskiner för gallring, säger Johannes Nilsson, tillförordnad VD för Vimek.

Stefan Asp är välkänd inom branschen med närmare 40 års erfarenhet av skogsmaskinsförsäljning. Karriären började redan 1980 hos ÖSA och fortsatte därefter inom FMG, Timberjack och John Deere. Sedan 2017 har Stefan arbetat hos Delvator och sålt Hitachis grävmaskiner och hjullastare. Nu återvänder han till skogen igen.

– Vimeks maskiner håller en hög teknisk nivå, är skonsamma och tillhör ett segment som är på stark frammarsch och bara växer. Jag är full av entusiasm och tycker det ska bli riktigt roligt och spännande att få vara en del av Vimeks utveckling och att få träffa alla människor i skogssverige igen, berättar Stefan Asp.

Behov från skogsägarna

Målsättningen är tydlig. Att utveckla konceptet ännu mer och öka försäljningen. Det finns stora möjligheter på marknaden. Trycket från skogsägarna ökar allt mer.

– Många skogsägare reagerar idag på att skadorna blir för stora i första- och andragallringar när traditionella skogsmaskiner används. Vimeks maskiner är smidiga och ger ett litet avtryck i markerna. Med mindre maskiner ökar förutsättningarna för skogsägarna att få ett högre virkesvärde, färre skador på skog och mark och en mycket bättre avkastning, säger Stefan.

Mer utbildning

En del av arbetet blir att stärka återförsäljarnätet.

– Vi kommer bland annat att lägga kraft vid att öka kunskapen. Vi ska utbilda återförsäljarna utifrån ett helhetsperspektiv där vi visar både tekniken bakom, hur maskinerna används och hur bästa resultatet uppnås för både förare, skogsentreprenörer och skogsägare.

Satsning på marknad och eftermarknad

Vimek håller ett högt tempo. Nya maskinmodellen, Vimek Duo som är en kombinerad skotare och skördare har varit på en demonstrationsturné under hösten. Företaget stärker också eftermarknadsarbetet med en digital reservdelskatalog för beställningar online dygnet runt, skapar ett större lager för snabbare reservdelsförsörjning och ökar bemanningen för utbildning, instruktioner och förbättringsfrågor.

Visa alla nyheter